Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hakim

    csendes tag

    Sziasztok.

    A következő volna problémám.

    Nettoppal (Win vista) wifin keresztül használom az itthoni internetet. Az alhálózati maszk 255.255.255.0, ip-t automatikusan osztja a router, leginkább 192.168.1.63 szokott lenni. Jól is működött sokáig..

    Kitaláltam, hogy a munkahelyi hálót el szeretném érni wifin keresztül bent. A hálózatba 6 gép van kötve, routeren keresztül osztva, de ez a router wifit nem tud. Egy wifis routert fogtam, bekötöttem a munkahelyi router szabad portjába, és AP-pointként konfiguráltam. A nettop természetesen látja ezt a wifi hálót, de mivel a router AP-ként működve IP-t nem oszt, így a nettopon be kellett állítanom, hogy milyen ip-t adjon a munkahelyi hálózatban a nettopnak (plusz az alhálózati maszkot, elsődleges átjárót, DNS-t is kézzel beírtam). Működik a munkahelyi hálózat, az AP-n keresztül elérem a hálózatba kötött gépeket, szuperül.

    Ugyanakkor így a nettop wifi adapteréhez kötődik egy maszk, ip és dns cím, amit mindig megpróbál használni, itthon is pl. Mindig ezt próbálja használni, még ha az adott hálózatnak teljesen más is a maszkja. Ez még itthon működne is, megadva egy alternatív ip-t, átjárót, stb, de ez nyilván nem jó megoldás, mert így pl egy kávézóban nem tudom használni a wifit.

    A kérdés tehát:
    - Be lehet állítani, hogy a kívánt ip cím ne a wifi adapterhez, hanem az adott (munkahelyi) hálózathoz kötődjön? Így a többi hálózatban nyugodtan használhatna dhcp-t, automatikus ip-t.

    Ha túl butaság, bocs, mindenestre megoldásokat szívesen fogadok: peteradam21@yahoo.com

Új hozzászólás Aktív témák