Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • emvy

    nagyúr

    válasz cattus #43228 üzenetére

    Egy hegyes-dombos videken jarkalsz, ami tul nagy ahhoz, hogy belasd, es terkeped sincs rola. Fogalmad sincs, milyen alakuak a hegyek-volgyek. Csak azt latod, ami viszonylag kozel van hozzad, tudod, hogy merre lejt/emelkedik korulotted a taj, de ennyi. Feladat: probald megtalalni a legmelyebb volgyet ugy, hogy minel kevesebbet jarkalj.

    Egy lehetseges modszer, hogy mindig felfele mesz. Ha felertel egy csucsra, akkor lejegyzed a magassagat, es vagy azt mondod, hogy ez a legmagasabb hegy, vagy elindulsz veletlenszeruen masfele is, hatha lesz magasabb.

    Opiek inkabb ehelyett azt csinaljak, hogy jo sok emberket elszornak a videken, akik walkie-talkie-n dumalnak egymassal, rendszeres idokozonkent. Ha valaki ugy latja, hogy o X magassagra tudna felmenni, de a kornyekbelik azt mondjak, hogy naluk X-nel magasabb hegyek vannak, akkor az emlitett kollega inkabb atvandorol oda, ahol tobb magas hegy van.

    :) Valami ilyesmi.

    Mindenkinek (a szakmaban legalabbis) ajanlom szeretettel a legendas cikket: No Free Lunch Theorems For Optimization, ahol is viszonylag egyszeru matekkal (legalabbis egyetem vegen meg kb. ertettem) levezetik, hogy valojaban ha nem tudjuk, hogy az optimizalasi problema milyen, akkor nincs jobb kereses a veletlen keresesnel :)

    Szerk.: megse olyan egyszeru a matekja, mindegy. Es valszeg egyetem vegen se ertettem, csak ugy remlik :)

    [ Szerkesztve ]

    while (!sleep) sheep++;

Új hozzászólás Aktív témák