Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz sisi22 #141585 üzenetére

    Hát nem tudom ki írt neked itt vagy máshol ilyet, de amit én írtam, linkeltem abban a válaszban, az világosan szemlélteti, hogy a BitLocker rendszerpartíción, adatpartíción és USB-n meghajtón egyaránt bekapcsolható és használható.

    Nem, én azt írtam abban a válaszban, hogy a linuxos titkosítást nem kezeli, nem tudja feloldani a Windows, nem azt hogy a Linux alól titkosított windowsos partíció/lemez nem lesz titkosítva.

    Ami ilyen formában inkább butaság, mert fizikai hozzáférés ide vagy oda, egy átlag user nyilván nem fogja tudni csak úgy feltörni se a BitLockert, se a VeraCryptet, se a LUKS-ot. Egy hárombetűs szerv és annak szakemberei esetleg, de azok sem feltétlen reális idő alatt, meg ahol annyira kényes adatokat tárolnak egy meghajtón, ott még azelőtt fizikailag megsemmisítik a meghajtót, mielőtt az említett szervekhez kerülne. + Ha már céges használat, akkor ott windowsos környezetben nagyon is jellemző a BitLocker és TPM megléte esetén az eszköztitkosítás használata is. ;)

    A BitLocker esetében a titkosított kötet létrehozásához és menedzseléséhez (pl. jelszó módosítása) feltétel a Pro kiadás megléte, ellenben utána kezelni - feloldani és olvasni + írni - a Home kiadás is tudja. + Home kiadás esetén pl. a Hasleo BitLocker Anywhere For Windows programmal is megoldható a BitLocker bekapcsolása, ami ugyan fizetős, de X napig ingyen tesztelhető teljes funkcionalitással, ami alatt létrehozható a titkosított partíció.
    Ha van a PC-nél TPM, akkor Home kiadásnál használható az eszköztitkosítás.
    Ha Home kiadást használsz és nincsen a PC-nél TPM támogatás, nem opció az előbb említett 3rd party program a BitLockerhez, akkor ingyenes opcióként eleve adott a VeraCrypt használatának lehetősége partíciók/lemezek titkosításához.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák