-
Mobilarena
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Paul14 #18047 üzenetére
Hardver hiba lesz ez szerintem. Ha van több memória modulod, szedegesd ki és úgy teszteld a gépet, vagy futtass le egy memória tesztet.
[ Szerkesztve ]
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
Fehérsólyom
aktív tag
Sziasztok!
A napokban váltottam Windows XP-ről Windows 7-re, s ezen váltást követően a Windows 7 alap betűtípusától és ClearTypetól fél nap után könnyezik a szemem, s fáj a fejem.
Az egyetlen stílus, amiben számomra olvashatóak a karakterek a "Klasszikus Windows" stílus.
Próbálkoztam Aero mellet registry trükkökkel, de az sem segített. Új téma sem.
Így az egyetlen megoldás, hogy a Klasszikus Windows kinézetet használom. Ezzel mindössze annyi a bajom, hogy hányinger gerjesztően szürke az XP után. Lehet-e ezen valamilyen témával/trükkel módosítani?(Elnézést, ha volt már ez a kérdés, de a keresővel nem találtam.)
-
xcds
őstag
válasz Fehérsólyom #18052 üzenetére
Speciális rendszerbeállítások, teljesítmény, megjelenés. És itt ki kell venni a pipát a betűtípusok simítása elől. Az aero meg a többi maradhat.
-
sz.j
nagyúr
Nálam is ue. volt mikor xp-ről átálltam ..., én így oldottam meg.
- A betűtípus és a nagyságának változtatása: jobb klikk az asztalon --> személyre szabás --> ablak színe --> "speciális megjelenési beállítások ..."-ra klikk és itt olyan betűtípust és méretet választhatsz ami neked a legideálisabb.
( Én a Tahoma-t választottam és a 9-es betűnagyságot megnöveltem 10-re).
- Clear Type kikapcsolása: jobb klikk az asztalon --> személyre szabás --> megjelenítés --> Clear Type szöveg beállítására klikk és kiveszed a pipát a ClearType engedélyezése négyzetből majd végigcsinálod a beállítást és leokézod a végén.[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
S0m30n3
aktív tag
Üdv emberek!
Windows 7-em nem indul el rendesen, az asztal még bejön, nod 32 kis ablaka is megjelenik, hogy tölt, viszont ott is marad az asztalon és a tálca teljesen lefagy, ha odaviszem az egeret, átvált gondolkozós kinézetre, még az óra sem megy tovább a tálcán. Szokta néha ezt csinálni a gép, de egy újraindítással rendbe jön, most viszont 10+ újraindítás után sem lett jó. Mi a teendő?
-
moonguru
őstag
válasz VinoRosso #17927 üzenetére
Szia!
Kicsit eldugták! (XP-hez képest)
Idézet:
"startmenüt nyisd meg majd a keresöbe ird be hogy gpedit.msc majd üss enter-t
a megnyíló Helyi csoportházirend szerkesztöben keresd meg ezt a bejegyzést hogy
Felhasználó konfigurácio-felügyeleti sablonok majd az Asztal elemre 1x katt jobb oldalon jobb klikk az Asztal karbantartása varázsló eltávolítása opciora majd a szekesztésben a tiltást válaszd"Monitor Guru!
-
sfdrakex
nagyúr
válasz S0m30n3 #18055 üzenetére
Csökkentett módban sem megy? Nem nyúltál bele a W7be valami optimalizálóval? Illetve nem valami gamer edition a W7-ed? W7 lemezről bootolva helyre állítást próbáld meg, de ha csökkentett mód megy akkor a NODot takarítsd le első körben.
-
westcoastog
veterán
válasz westcoastog #17991 üzenetére
Valakinek valami ötlet? Hiába állítom be melyik szerverről frissítse az időt, ugyanúgy elkezd sietni.
Már mindenhogy be lett állítva az idő, de mindig elkezd sietni.#17991
[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
Samu noti (1 éves), hivatalosan hozzá adott win 7 HP 64bit.
Mit gondoltok, mit tudtok az altatási módokról? Használom egy jó ideje a hibernálást, de ha felváltaná az alvó állapot, az nem okozna kárt a gépben?
Leállítást hetente egyszer csinálok, mindíg hibernálom. A gyorsaság miatt szeretném lecserélni az alvó állapotra. Ha jól tudom, nem minden hardvert áramtalanít ez a mód. -
k.viktor95
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne ,hogy benne vagyok bármilyen programban PL.: Mozillában ,gépelek nagyban egyszer pedig csak kivált valahova és elkezd pittyegni és megint vissza kell a mozillába váltani! Az összes programnál ígyvan a Skypenál meg mindennél ...Elég idegesítő ,hogy állandóan megáll csak magától és átvált valahova magától ...Esetleg valami tipp?
A probléma azóta adódik mióta újra feltelepítettem a Windows-t előtte nem volt ilyen problémám, ugyanazt a CD-t használtam mint előtte ! -
sfdrakex
nagyúr
válasz reflxx #18062 üzenetére
Próbáltad azt hogy eltávolítod eszközkezelőből, majd kiveszed a kártyát a gépből, elindítod úgy a gépet hogy nincs benne a kártya, majd gép leállít kártya visszatesz és win update-ről driverek fel?
(#18063) k.viktor95
Driverek rendben vannak? Másik egérrel és billentyűzettel próbáltad már?
[ Szerkesztve ]
-
k.viktor95
csendes tag
válasz sfdrakex #18064 üzenetére
Igen rendben vannak, másik billel meg egérrel nem próbáltam mert elég durva kombóm van és nem szívesen cserélném le( Razer Naga,Razer Black Window) mellesleg előtte semmi gond nem volt vele...De mondjuk most egy jó fél órája nem csinálja ...De tegnap is abbahagyta 1 kis időre és megint előjött Kíváncsi leszek ... :// Köszönöm azért a segítséget: )
-
localhost
Közösségépítő
És nagyon ajánlott PONTOSAN azt a felbontást beállítani, ami a kijelződ (monitorod) fizikai felbontása lásd még natív felbontás.
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
kiskornel
addikt
válasz k.viktor95 #18063 üzenetére
Két dolgot is tudok, ami okozhatja:
Egy felugró ablak, amit valamely háttérben futó progi csinál. Pl. valami buborékos szar infot akar kirakni valamelyik progi és magához veszi közben az aktív állapotot.
Illetve még az egér okozhat hasonló dolgokat... különösen a rádiós egereknél tapasztalni.Mikor ilyen történik, vizsgáld meg, hol van az egered. Ha másik ablak felett, és az lesz aktív, akkor lehet gyanakodni az egérre. Ha csak simán a fókusz megy el az ablakról, és nem megy át másik ablakra / alkalmazásra, akkor az előbbit érdemes megvizsgálni.
víruskergetőt eressz rá a gépedre...
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
krealon
veterán
válasz Vasinger! #18069 üzenetére
Ujra es ujra megjeleno Windows frisitesekre a megoldas:
Jegyzettomb programba masold be a vonalak kozti reszt
---------------------------------
net stop wuauserv
net stop bits
rd /s /q %systemroot%\SoftwareDistribution\Download
net start wuauserv
----------------------------------
Mentsd el az asztalra wu_repair.bat neven (Fajltipus: Minden (*.*) Kodolas: ASCII )Ezutan jobbkatt az asztalon a wu_repair ikonra -> Futtatas rendszergazdakent
Kesz.
-
ancarian
csendes tag
Most komolyan. Ilyen nehezet kérdeztem, hogy senki sem tudja a választ, vagy csak egyszerűen nem akar senki sem válaszolni? Sokadjára a problémám:
"Tudja valaki, hogy lehetséges e annak a beállítása, hogy az automatikusan elrejtett tálca ne ugorjon elő, amikor valamely tálcán lévő ikonnal "történik valami" (pl. skypon üzenetet kapok)?"
Hálás lennék ha válaszolna valaki! Köszi!
-
Krystal_s
addikt
Az szeretném kérdezni, hogy Win7 64bit pendrive készítésnél számít a fájlrendszer ?
Az MS Win7 Usb-dvd tool és pl a WinToBootic miért csak NTFS-re tudja megcsinálni? Tudomásom szerint 4GB-ig optimálisabb a FAT32. Lehetséges, hogy egyes pendrive-ok nem működnek jól NTFS-re formázva ?Win7 pendrive-ot próbáltam készíteni egy 4GB-os Kingston DataTraveler-re. Lassan elkészült, majd Boot-olás után a win fájlok beolvasása közben elakadt és hibát írt ki. Nem értettem miért, mert a pendrive állapota hibátlan. Azért még többször le is ellenőriztem. Észrevettem, hogy az alap FAT32 helyett NTFS lett. Ezért WinToFlash-el is megcsináltam, ami már hagyta a FAT32 fájlrendszert és így már jó lett. Ez mitől lehet ?
-
nagyúr
válasz Krystal_s #18073 üzenetére
Fat32-re rakja formázás után. Amúgy meg a fat32 csak 4 gigáig kezeli a dolgokat.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nemtudom
csendes tag
Segítsetek! Program eltávolítása közben leállt a gép, újraindításkor indítás javítást javasol de nem tudja javítani, normál módban nem indul. Próbáltam win7 telepíteni de amikor a partició választáshoz érek a 300 gigából 39-et lát és az is foglalt azonkívül van még 2x10G meg egy 17mb és nem tudok tovább lépni. win 7 volt fent meg az asusnak valami oprendszere.(asus Eee 1015bx)
Dosba nem nagyon vagyok képben talán azzal le lehetne formázni vagy ellenőrizni, hogy hova lett a vinyóm remélem nem szállt el -
vlevi
nagyúr
válasz milszab #18076 üzenetére
Igen, lehet vele. Eredetileg Linuxos cuccnak készült, de már ismeri a Windowsos telepítőket is.
Ezt egyébként mindíg megkérdezi tőled? Nekem akkor szokott ilyeneket kérdezni, ha rendszeresen leválasztás nélkül húzom ki a pendriveot. Olyankor egy idő után rossz néven veszi, és rákérdez a javításra. De találni nem szokott semmi rosszat.
-
milszab
senior tag
Akkor megpróbálkozok vvele. Talán gyorsabb lesz a telepítés, meg hát ez nem tud karcos lenni mint a lemez.
Nah az lehet, mer sosm távolítom el csak kirántom.
És olyan progi nincsen amivel a feltelepített win-ről lehetne csinálni valami képfájlt vagy hasonlót? Akkor nem kéne mindig minden szart felrakosgatni, hanem csak ezt felmásolnám és kész is lenne!
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz milszab #18079 üzenetére
"És olyan progi nincsen amivel a feltelepített win-ről lehetne csinálni valami képfájlt vagy hasonlót? "
De. Van. Windows 7-nek hívják
Viccet félretéve, vezérlőpult, biztonsági másolat, és ott a lemezkép létrehozása. Ehhez viszont kell egy megfelelő méretű külső vinyó, mert sajnos DVD-re nem tud. A külső vinyóra lementi a C partíciót, pontosabban a külső meghajtóra a windowsimagebackup könyvtárba egy VHD fileba menti le, és ha újrainstallálod a gépet, akkor a telepéskor van lehetőség ennek a visszaállítására. Nem erről bootolsz, hanem a rendes windows telepítő lemezről, és ott választod a helyreállítást. Vagy itt, a vezérlőpultban is csinálhatsz helyreállító lemezt. Visszaállításkor az új vinyóra csinál egy bitre ugyanolyan partíciót, és minden visszaáll a mentés időpontjára. Én már egyszerkétszer használtam, perfektül működik.[ Szerkesztve ]
-
ancarian
csendes tag
Az Aviassin Taskbar Eliminator-ról vagy a Taskbar Active-ról hallott már valaki? Esetleg próbáltátok a tálca módosításához?
-
Bjørgersson
félisten
Az alap Windows tűzfalon hogyan lehet blokkolni programokat, hogy ne tudjanak csatlakozni a netre?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
icons
addikt
Hello!
Vettem egy laptopot, amin rejtett partíción van egy W7 Home Premium (azt hiszem). A lényeg, hogy ez nekem nem kell, hogy tudnám törölni? (nem erről a vinyóról bootolok, jelenleg nem is boot képes, tehát az égvilágon semmi szükségem nincsen rá, csak a helyet foglalja. És még ha meg is korbácsolnak, se arról fogom felrakni a Win-t, mert tele van dobálva hülye programokkal)
Köszi!
-
icons
addikt
válasz Aarpok #18087 üzenetére
Éreztem, hogy live CD lesz a megoldás van esetleg valami olyan verzió, ami nem CDs? (nincs jelenleg CD meghajtó a laptopban. Ha lenne, akkor az a vinyó nem lenne benne Ergó a legjobb lenne valahogy anélkül megoldani, különben szét kell kapni az egész notit, amit nem szívesen csinálnék )
-
-
-
Sami22
aktív tag
Hali.
Előállt egy kis probléma. Bf3 közben hirtelen megfagyott a gép, csak az újraindítás segített. Ezután a win rendesen betöltött, de bármi akartam csinálni az asztalon, akár csak egy jobb klikket nyomni, iszonyatosan belassult minden. Az intéző háromszor megfagyott, mire elindult. a böngésző is folyton kifagy. Most is egy másik gépről írok. A win friss, 2 hónapos, avasat eddig semmi vírust nem jelzett. A winyó pedig ütemesesn úgy másodpercenként olvas, majd elhallgat. Többszöri újraindítás sem segített.Origin: HunGreg92. PSN: HunGreg92
-
Eternitys
aktív tag
Hali!
Windows 7 SP2 kiadás mikorra várható leghamarabb? Van valami hivatalos bejelentés róla?
-
Sami22
aktív tag
válasz Aarpok #18094 üzenetére
Az mit csinál?
Elindult csökentett módban, kilőttem az antivírust, úgy látszik, az lehetett a baj. Bezony, engedélyeztem minden másnak az automatikus indítást, megy minden, mint a karikacsapás, és furcsa hangokat sem hallok a winyó felől. Avasatnak eddig nem volt baja, vajon mi lelte?[ Szerkesztve ]
Origin: HunGreg92. PSN: HunGreg92
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest