- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
csixy
addikt
válasz King Unique #3898 üzenetére
no akkor hajrá
A TPM engedélyezése a BIOS-ban mit csinál tulajdonképpen? Nem vihet bele egy olyan csapdába mint amikor a BIOS-t vagy HDD-t bejelszavazzák aztán elfelejtik a jelszót és meg vannak lőve örökre?[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
King Unique
titán
Az max. akkor téma, ha be van kapcsolva WTG-nél a BitLocker (vagy az eszköztitkosítás), ahol a helyreállítási kulcs ismeretében + pl. ezen módszer alkalmazásával alaplapcsere stb. esetén sem lesz "meglőve örökre".
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Üdv, a Windows 11 "Home"-ot lehet telepíteni MS fiók nélkül (a korábbi rendszernél ismert net kihúzás stb.) ?
-
King Unique
titán
-
Bubaaa
aktív tag
Gondolom ezt ismeritek. [link] A problémám az,hogy nekem nincs MoSetup mappa. Különben minden megfelel a követelménynek,van TPM 2.0,be kellett kapcsolni a BIOS-ban,csak a proci nem jó neki, 7400 i5.
-
-
-
BiP
nagyúr
-
veterán
Van már arra megoldás, hogy a tálcán ne csak az ikonok legyenek kitűzve, hanem a hagyományos, széles tálcagombok, és külön-külön, nem összevonva?
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
BiP
nagyúr
válasz SeniorTilla #3913 üzenetére
Pont előtted linkeltem.
Hivatalosan ez a funkció már nem szerepel a Win11-ben, viszont az említett ExplorerPatcher felhasználóbarát módon és bugmentesen képes erre.(+sok más eltávolított funckiót rak vissza)[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Zoz
őstag
Core2-es teszt gép is rendben megkapta a frissítéseket
-
veterán
válasz SeniorTilla #3915 üzenetére
Sikerült, király
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Armagedown
őstag
Szakítsd meg az internetkapcsolatot, ha mégis erősködik, akkor nyomj egy Shift + F10 kombót, ezután pedig futtasd a
taskkill /f /IM oobenet
parancsot, így megszakad a hálozatra kapcsolódás folyamata.“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
LLKobe
veterán
válasz SeniorTilla #3917 üzenetére
Mekkora királyság hogy upgrade-elsz 11-re, majd 3rd party appokkal lényegében szarrá hackeled az oprendszert, míg olyan nem lesz mint az előző (használható)
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
satee76
aktív tag
válasz [CS]Blade2 #3808 üzenetére
Én ezt nem értem. Úgy látom itt a fórumon hogy rengeteg olyan ember van, aki sok tizezres windows-al rendelkezik, de a hardverekre nem szívesen költ. Vagy nem...
-
veterán
A megoldás a király, nem a MS f*szsága. Majd belátják és megoldják valamelyik frissítésben, de addig is legalább a hackeléssel jól működik.
-
LLKobe
veterán
válasz SeniorTilla #3921 üzenetére
Egyetértek, teljesen nevetséges amit a M$ csinál. A semmiből ugrottak elő ezzel a sz*rrakással, nyugodtan dolgozhattak volna még egy évet rajta, senki nem toporzékolt egy új windowsért.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Toth_Jani
őstag
válasz satee76 #3920 üzenetére
Valójában már egy 3-4 éves hardveren simán megy, csak sokan nem veszik a fáradtságot hogy frissítsék a BIOS-t vagy éppen azt sem tudják mi az.
A PC-k már elérték azt a szintet amikor nem kell évente cserélni, most az ember mobilra szórja el a felesleges pénzét.(igaz már azok is simán kibírnak 3-4 évet, csak nem mind kap frissítést) -
ricsi99
addikt
válasz IT user #3926 üzenetére
Nézz körül... uefi-be van e a rendszer stb
De leggyegyszerübb.. készitesz egy telepítő pen drivet -ha idáig eljut ,hogy frissited e a rendszert vagy tiszta telepítés ,akkor egyértelmű hogy a win10 frissités hibálya ,ha meg nem akkor hw nem támogatott/vagy nem jól van beállitvaEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
FoLey-v
addikt
-
-
milu44
aktív tag
Ne mappát keress.
Ez regedit.Ezt kimásolod
Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup] "AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU"=dword:00000001
Beileszted egy üres txt be majd elmented, nevezd át valami.reg re és utána duplakattal futtasd ő beteszi magának a regisztrációs adatbázisba.
De kell tpm 1.2 még így is.[ Szerkesztve ]
Xiaomi redmi note 11NFC spesn
-
BiP
nagyúr
Értem a problémát, de szerencsére a kezdeti nem működő/részlegesen működő registry hackek helyett van egy faszán működő .dll, ami visszaadja a tálcából kivett funkciókat.
Szóval nem 3rd party appok, hanem 1db dll, nem kell szarrá hackelni, csak beteszed, és megy.Start menüvel szoktak még szórakozni (ugye az is változott most), de ez meg kb. minden Windows sajátja, hogy sokan Start menüztek. Szerencsére erre is vannak nagyon jól működő stabil programok, (Classic Shell, OpenShell, Startisback, Stardock Start8/Start10, mindegyik nagyon jó) úgyhogy szarrá hackelésről szó sincs.
Az, hogy az MS (nem M$, erre utalt FattyDove) miért vette ki ezeket, miért jó nekik, sose tudjuk meg.
[ Szerkesztve ]
-
-
FoLey-v
addikt
válasz [CS]Blade2 #3939 üzenetére
De igazad van!
Benéztem szarvashiba tőlem,de most már jó.
Lehet megszoktam win 10 telepítésnél.• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
isti732712
aktív tag
Tapasztalat megosztása!
Adott egy win11 támogatott config, már dev időszakában tesztelgettem a win11-et,de most nem is ez a lényeg,hanem az, hogy nekem úgy van megoldva, hogy win10 külön ssd-n win11 is külön ssd-n elszeparálva a kettő nem dual boot!
Most jelenleg már a belakott win11 van fent,értsd nem béta hanem a végleges verzió!
Széttszedtem a gépet takarítás céljából,semmi különöset nem csináltam kompreszorral kifújtam,egy olyan dolgot tettem,hogy leválasztottam fizikailag azt az ssd-t amin a win 11 van!
Visszaraktam az az csatlakoztattam fizikailag az ssd-t és gondoltam tiszta minden bekapcsolom a gépet,win10 felállt ő az alapértelmezett a bios sorrendben,aztán mondom újraindítom és f11 nyomkodással megnézem a win11-et, na itt jöttek a gondok a kezdőképernyőig felállt a dolog és összefosta magát valami hibakóddal amit sajnos nem tudtam megjegyezni,de mindegy is,megpróbálta magát javítani de nem ment neki! Így bármit tettem amit lehet az a rendszer megdöglött! De! Előtte biztos ami biztos csináltam egy macrium reflect mentést win11-ről,és ezt a mentés visszaállítottam mondom hátha, és láss csodát akkor már jó volt!
Konkluzió: Ne húzogasd az ssd-ről a sata kábelt amin a win 11 van mert érhetnek meglepetések,persze lehet hogy ez nálam csak egy egyedi dolog és okozhatta sok minden más egyéb dolog pl:napkitörés de gondoltam megírom!
Ja igen azért annyit tettem hogy a lecsatlakoztatott win11ssd nélkül egyszer elindítottam a gépet,de nem volt semmi gond mivel a win10 felállt, hogy esetleg emiatt nem tudom,csak azért érdekes, hogy elszeparált win11 ről beszélünk tehát nagyon nem hiném hogy bekavarodhatott valami.....Mindenesetre most jó és mindkét rendszer elkülönítve tökéletesen működik,ha nem így lesz úgy is jövök és kérdezek
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
LLKobe
veterán
Értem, ezek és ilyen progik már a win8 idejében is voltak. Csak az a szégyenletes, hogy egy új oprendszeren ezekre szükség van, nem azért mert ezekkel szebb, hanem mert nem használható nélkülük. És a tapasztalat anno is az volt hogy megcsinálhatod ezeket a módosításokat, csak majd egy win update vagy lenullázza, vagy összeakad vele, és csak a szívás van.
Értem én hogy a design fontos, csak éppen a használhatóságot feláldozni miatta halott ötlet. Meg lehetett volna ezt úgy is csinálni hogy szép is legyen, meg közben használható is legyen, sőt, jobban használható mint a win10.
Azt pl., hogy a tálcán a jobbkatt már semmit sem csinál, nem tudom felfogni. Semmit nem ad a megjelenéshez, csak a felhasználói élményt rontja.
De nem kell ezt mindenkinek szeretni vagy használni, amjd 2025-re mire kifut a win10, csak összepakolják valamennyire.
De annál jobban semmi sem szúrja a szemem mikor valaki minden sz*rhoz tapsol mer Microsoft, még akkor is ha nyilvánvalóan rossz
-
King Unique
titán
válasz isti732712 #3945 üzenetére
• How to Turn On or Off Fast Startup in Windows 10
• Turn On or Off Fast Startup in Windows 11
• How to Shut Down the Computer in Windows 10Ha bekapcsolt gyorsindítás mellett lett leállítva a Windows 10 és/vagy a Windows 11, akkor annyira nem meglepő a jelenség... Legközelebb ki kellene kapcsolni - dual boot esetén amúgy is javasolt - mindkettőnél, vagy az újraindítás / Shift + leállítás módszert használni a másik Windows indítása előtt.
[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
válasz King Unique #3947 üzenetére
Nem, a gyorsindítás mind w10-w11 esetében kikapcsolt állapotban volt van,pont ezért nem is értettem a jelenséget,főleg hogy nem is dual boot hanem elszeparált környezet!
De azért köszi a tippetMerek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest