- Android szakmai topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
félisten
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
LeventeV
senior tag
Sziasztok!
Adott két eszköz (Lenovo Legion és ROG Ally), ugyanaz a windows verzió: 22631.3447.
A Lenovo-n le tudom törölni az Edge böngészőt és a Microsoft Copilot nem települt.
Az Ally-n ezzel szemben nem tudom törölni se az Edge, se az MS Copilot appokat.
Ez vajon mitől lehet? Elvileg a regionális beállítások is ugyanazok.Előre is köszi a segítséget.
-
dethroner
veterán
Hello!
Ha egy win11-es gépen a mozilla az alapértelmezett böngésző, de azt szeretném hogy pl a viberben vagy emailben kapott youtube linkek mégis a chrome-ban nyíljanak meg, azt hogy lehet beállítani?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
movax
őstag
válasz dethroner #20004 üzenetére
Önmagában ezt nem lehet megoldani windowsban, esetleg valami segédprogramos okossággal. Van egy Browser Selector nevű alkalmazás, amivel korábban meg lehetett csinálni ezt, nem tudom, működik-e win11-en is (nem is tesztelték rajta).
-
Az egyik beépített SATA-s merevlemezre azt írja, hogy:
Nem elérhető az optimalizálás. Ilyenbe futott már bele valaki?
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz Jarod1 #20007 üzenetére
Windows.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
zeorsdfd
senior tag
Üdv!
Ilyet még nem láttam és nem is értem. Kérek segítséget.
Legális Win11 Pro-n-t telepítek Lenovo laptopra, pendrive-ról, felmegy majd kiderül, hogy egy darab drivert nem telepített fel, azaz hang, net, chipset hiányoznak.A gyártótól leszedem modellszám alapján a drivereket, sikeresen települnek pendrive-ról és....semmi, se net se hang semmi és hiba az eszközkezelőben.
Kb 200 windows-t telepítettem már.
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
Sziasztok!
2 monitort használok a pc-n.
A második monitoron a kamerarendszer megjelenítése van, ennek állandóan képen kéne lennie, viszont a fő monitor meg kikapcsol x perc után (beállítás kérdése).
Meg tudom valahogy azt csinálni, hogy a fő 2p után kikapcsoljon, de a 2. monitor állandó képet adjon?
havri
-
zeorsdfd
senior tag
válasz Csorbi #20011 üzenetére
Először arra gondoltam a secure boot zavarta meg, de kikapcsolva se ment. Valahol ott lesz sztem a gond...Rufussal pendrivera írt eredeti iso, 16 G6 Lenovora.
A "megoldás" az lett, hogy belevágtam egy usb-s wifi adaptert, elindult a net, és felment minden Windows Update-ről.
Tehát nem gondolom, hogy hardverhiba(@Doky586), főleg, hogy minden működik már.
Sajnos nem derült ki mi okozta, de miután 2 óra után a fenti megoldással végülis megkerültem a dolgot, már nincs kedvem újravizsgálni.[ Szerkesztve ]
-
válasz zeorsdfd #20013 üzenetére
-
Csorbi
addikt
válasz zeorsdfd #20013 üzenetére
Legközelebbi tanulság: ha teljesen Win11 ready gépre akarsz Windowst tenni, akkor a hivatalos MCT-vel csináld a telepítőt, természetesen a kötelező BIOS beállításokkal egyetemben.
Ezer és ezer esetben történt már meg itt is, hogy a Rufussal készült képes anomáliákat okozni - láttam már olyat mikor valaki 3 éves!! Rufust használt ehhez... -
válasz zeorsdfd #20017 üzenetére
Igen, még februári a sztori, csak folyamatosan haladok, és írok le ezt azt, ma került rá sor. 😂
-
válasz adika4444 #20019 üzenetére
Sehogy, azt fejből írtam be.
-
King Unique
titán
válasz adika4444 #20019 üzenetére
Miért, mi történt február 2-án?
A tegnap frissített ElevenForum - Clean Install Windows 11 útmutató alapján továbbra is működik az
OOBE\BYPASSNRO
vagyMSOOBE\BYPASSNRO
parancs, + a 22616-os buildtól a magasabb rendű kiadásokban (pl. Pro, Education, Enterprise) a megjegyzés alapján eleve van "Nincs internetem" opció és ezért inkább csak Home kiadás telepítésénél lehet probléma.
Ha az MCT továbbra is a22631.2861
buildszámú 23H2 ISO-t tölti le, akkor az tavaly decemberi állapot a Windows Update history alapján.[ Szerkesztve ]
-
Csokifalo
senior tag
Sziasztok. Mondom a problémát, bár nyilván elég nehéz így tünetet kezelni, de hátha. No, szóval ha megnyitok egy képet XNview lefagy az egér kb 2mp-re, aztán nyílik meg. Utána már nincs ilyen ha rövid időn belül teszem simán nyitja azonnal. Néhány programmal ugyanez, rányomok, egérmutató lefagy 2mp-re, és nyílik a program. Ami érdekes, hogy nem minden program csinálja ezt. Eredeti win11 pro. Az egés Logitech, a klaviatúra szintén, de két vevő is be van dugva. Az egyik vevő USB3, a másik USB2-be, de cserélve is ugyanez. Ram DDR4 32Gb, Cpu i5 10400F, VGA 4060. Energiagazdálkodásban USB szelektív nem aktív, minden maxon. Még azt se mondom hogy HDD, mert M2-n van szinte mindenhez filmneken kívül. Gondoltam esetleg a Norton antivírusra, hogy azért a várakozás, de letiltva ugyanaz...apró probléma, de bosszantó. Újra telepítettem a w11-et, ugyanez a probléma továbbra is. Köszi ha tud valaki megoldást
-
King Unique
titán
válasz GoodSpeed #20006 üzenetére
Mármint a grafikus meghajtóoptimalizálásnál nem elérhető, mert ugye futtatható meghajtóoptimalizálás parancssorban és PowerShell-ben is.
A CHKDSK szerint oké, nem lett tárolóhelyként beállítva a HDD, WinSAT disk futtatása és a Windows 11 újraindítása után is változatlan?
Screenshot inkább a lemezkezelőről kellett volna, hogy nincs-e azon a HDD-n valamilyen rendszer számára fenntartott partíció, vagy maga a G partíció megjelölve annak, stb.[ Szerkesztve ]
-
Evil Snowman
őstag
Sziasztok,
segítség kérése kapcsán írok. Adott párom Razer Book 13-as laptopja, ami az elmúlt 2 hónapban olyan hibajelenséget produkál, hogy bármilyen BT headset-el csatlakozunk hozzá (AKG Y500, Razer Hammerhead Wireless X, Samsung Galaxy Buds), a gép előtt ülve, csupán a fejünket forgatva elkezd szakadozni a hang. Ha 2 méternél távolabb megyünk a laptoptól akkor teljes mértékben elmegy a hang, ugyanakkor a BT kapcsolat nem szakad meg.
Amiket eddig elvégeztem a hiba kizárása céljából:
- 0-ról újratelepítettem a Windows 11-et
- összes Windows frissítést feltelepítettem
- Intel oldaláról felraktam a legfrissebb (23.40.0.2) drivert
- az érintett BT headset-eket két másik laptopon (Razer Blade 15, MacBook Air 15 M2) leteszteltem, ahol hiba nélkül működnek
- windows féle hibakereséses folyamaton túl vagyok
- services.msc-ben újraindítottam a Bluetooth- hangátjáró valamint a Bluetooth-támogatási szolgáltatás folyamatot
- újratelepítettem az Intel oldaláról a BT drivertBármi egyéb esetleges ötlet arészetekről, ami SW oldali lehet, vagy kezdjek el megbarátkozni az esetleges HW oldali hiba tényével?
Előre is köszi a választ.
-
movax
őstag
válasz Evil Snowman #20027 üzenetére
Három méterre ülök a munkahelyen a hangfalaktól, nincs köztünk akadály, csak levegő, de így is szakadozik. Nézz rá sztem a wifi-túltengésre a helyszínen.
-
zzola
titán
Sziasztok.
Van egy Lenovo Slim3 laposom (friss hardverrel), napjában vagy tucatszor eltűnik a Wi-Fi, le és felcsatlakozik a hálózatról. A router beállításai - úgy gondolom - rendben vannak, csak ez az egy eszköz produkálja a hibát. Haló kártya driver a gyártói legfrissebb.
A kérdésem az volna, a Windows naplózza valahova ezeket a Wi-Fi szakadásokat?
Vagy erre utaló/vonatkozó adatokat valahol a registryben meg lehet találni?A WIndows friss telepítés, csak legális szoftvereket használok, egy netezős, Office-os gép...
Köszi[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Konfigomba (Asus PRIME Z790-A+ Intel Core i9-13900K ) vettem egy 1TB Kioxia XG8 1TB Pci-e 4.0 X4 nvme SSD -t. Win 11 et letöltöttem a gyári oldalról majd rufusal pendrivére ki írtam. (teljesen formáztam az ssd-t) Fel is ment simán a Win 11 de a gép újra indítása után azt írja " bejelentkezéshez meg kell változtatni a jelszót" És kéri a jelszót,majd az új jelszót.Nem tudok tovább lépni. Mi erre a megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
-
SunMount3r
nagyúr
Hali!
Mostanában lett egy ilyen Opcionális frissítés (Intel System):
Ilyen még soha nem volt korábban és gondlom ez elég fontos dolog lehet a rendszer számára, ezért sem akarom "eltúrni" a dolgot. Egyáltalán hol tudnám csekkolni, hogy jelenleg melyik verzió van a gépemen? Az Eszköz kezelőben csak ilyenek látszanak:
Szóval "merjem", vagy "nem merjem", ez itt a kérdés...
Meg ugye az is lehet, hogy a következő Windows frissítéssel együtt ez is települni fog majd magától? Meg ugye az is lehet, hogy egyszercsak "eltűnik", anélkül, hogy települne...(Vagy nem is tudom, hogy melyik Topic-ba menjek most ezzel).
-
zzola
titán
válasz I02S3F #20032 üzenetére
Ez a driver win update-en keresztül érkezik, de megpróbálta már gyártó oldaláról is, mindkettő ugyanaz verziószám tekintetében.
Energia gazdálkodás a kiegyensúlyozott séma, alap beállítások. Most a PCI-E-t letiltottam az energia megtakarítás.
Este még eszembe jutott, nem-e torlódnak a Wi-Fi sávok, van jópár router a közelben, így állítottam a routeren (Asus AX58U), de most reggel ugyanaz fogadott, pár perc használat után leszakad a Wi-Fi. Bemutató mód megy folyamatosan.
Aztán az is lehet, hogy nem a Win-ben kell keresni a hibát, nem tudom...
Ez egy vadonatúj laptop, szóval nem tudom, hogy elmozdulhatott-e benne valami. -
I02S3F
addikt
válasz SunMount3r #20033 üzenetére
Ha panasz mentes a gép, akkor hagyd a csudába!
@zzola - remélem a többiek tudnak segíteni, mert én itt elfogytam. Gariztatás előtt, még érdemes próbálkozni!
Esetleg egy live Linux-al is tesztelhetnéd!
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
Az optional jelentésébe beletartozik az is, hogy nem települ magától.
-
válasz King Unique #20025 üzenetére
No, újraindítottam, a helyzet változatlan.
Érdekesség még, hogy a rendszergazdai fiók alatt a startmenübe gépelve, hogy töredezettségmentesítő, nem jött elő az ablak (ellentétben a normál jogosultságú fiókkal, ahogyan a defrag kifejezésre sem). Végül azért sikerült elővarázsolni.
A lemezkezelőről a kép:
Parancssorból megnézem mindjártbe quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
SunMount3r
nagyúr
válasz I02S3F #20035 üzenetére
Azért nem teljesen panaszmentes. De ezen kívül más gond nincs vele. De mivel ez már egy olyan régóta fennálló probléma, amire nem tudok semmi megoldást találni, már mindent is kipróbálnék, hogy helyre jöjjön...
-
Csorbi
addikt
Ezeket jobb NEM telepíteni, mivel ezek nem FRISS driverek, hanem a MS szerint inkább a "legproblémamentesebbek", és mint írja is, inkább arra valóak, ha bármilyen hibát TAPASZTALSZ a jelenleg használt drivereddel, akkor itt lecserélheted az általuk "ajánlott" problémamentesre.
Ezek maguktól soha nem fognak települni, csak ha külön kéred őket, illetve idővel eltűnnek, mivel már érvényüket vesztik.
Az elmúlt 15 évben nálam még SOHA nem kellett hogy ezek közül bármelyiket is telepítsem, főleg mivel a drivereket manuálisan frissítem időnként a hivatalos helyükről. (És semmi driverletöltő-csodaprogram.)[ Szerkesztve ]
-
Csorbi
addikt
válasz SunMount3r #20038 üzenetére
Van esetleg a fájlkezelőben a meghajtók (helyi vagy hálózati) között olyan, ami nem azonnal elérhető? Úgy értem, nehezen authentikál a csatlakozáshoz, esetleg alvó lemez/eszköz és kell neki idő amíg feléled, stb...akkor jellemző, hogy ilyet csinál.
-
I02S3F
addikt
válasz SunMount3r #20038 üzenetére
Ezen túl vagy?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Csorbi #20040 üzenetére
Nem, ilyen nincs. Gyanakodhatnék az SSD-re is, amin a Windows is van, mert legtöbbször oda mentem le a file-okat, de mint írtam, csak a Windows-os File kezelő közbejátszása esetén van ilyen késlekedés, pl. TC alól egyből mennek a dolgok. Az is szokott lenni, hogy pl. a Sniping Tool-al kivágott képet el akarom menteni és az is sok másodpercbe telik. Ha pedig a mentésre kattintás után rögtön bezárom, akkor van, hogy nem is mentette el a képet. Samsung 980 NMVE, szóval nem egy gagyi fajta és a firmware is a legújabbra van már frissítve rajta. Még az alaplapi BIOS frissítésen is gondolkozom, hogy esetleg megoldaná.
-
SunMount3r
nagyúr
-
Csorbi
addikt
válasz SunMount3r #20043 üzenetére
Az SFC-t mint:
sfc /scannow
és DISM parancsokat, mint:
dism /online /cleanup-image /scanhealth (első lépésként)
dism /online /cleanup-image /restorehealth (második lépésként)bármikor nyugodtan használhatod, rontani nem fog, de javítani tud, ha kell.
[ Szerkesztve ]
-
poirot
őstag
válasz SunMount3r #20042 üzenetére
Nekem is hasonló volt. Szoktam lementeni képeket az egyik Facebook csoportból és ott is várni kellett míg letöltötte, pedig SSD, gyors net, és észrevettem, mivel a Total commander nálam mindig nyitva van és félig kilóg a háttérben, mindig először a C:\Downloads mappába mentette a file-t és onnan a kivánt könyvtárba. Nem tudtam az okát. A múlt héten újra raktam a win11-et, azóta egy pillanat és lent van a mentett kép.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #20046 üzenetére
Na, lefuttattam mind a kettőt. Az sfc állítólag "reparált" is valamit. Hát majd meglátjuk...
-
Geth
veterán
válasz SunMount3r #20048 üzenetére
Állítólag? Csinál ám naplófile-t, a végén ki is írja hova, nem kell találgatni.
[ Szerkesztve ]
-
Csorbi
addikt
válasz SunMount3r #20046 üzenetére
Teljesen mindegy; a dism-nél van ajánlott sorrend, nem véletlenül írtam ahhoz, de az sfc és dism tök független egymástól.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest