-
Mobilarena
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
A hatos webkliensről volt külön szó a tavalyi VMworld-ön, 50-185% közötti sebességnövekedéseket demóztak+UI csiszolgatás is volt (pl. egyszerűsítették a menüket, visszakerült a taszklista alulra stb
Igen, a marketing részét már én is ismerem, de az 5.5-ös Web kliens után már semmit nem fogok bemondásra elhinni
Alul egy kis szöveg egy eléggé neves Sybexes könyből
én ebből annyit szűrök le, hogy a papír sokmindent elbír...Performance of vSphere Client vs. vSphere Web Client
Author Nick Marshall recalls the following experience: “In 2012, I did some work helping a business
upgrade from vSphere 4.1 to 5.1. While the environment where this upgrade took place had significant investments in vSphere and the underlying hardware, one administrator was quite unhappy
with the performance. As I became more involved in this project, I learned that his frustrations lay
with the day-to-day performance of the vSphere Client, not with the actual hosts or 1,000+ VMs.
As I migrated VMs between the two environments, this administrator was expecting to experience the same performance issues that bugged him in their older vSphere 4.1 environment. To his
surprise, although the hardware being used was identical and the workloads being managed were
the same, the general responsiveness of the newer vSphere Web Client was significantly better than
the older client he was used to. Th e architecture of the newer vSphere Web Client simply performs
better at scale than the older vSphere Client.”[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Egy role-t ki lehet exportálni (pl xml-be) ahol látszódik, hogy milyen jogok vannak bepipálva?
Köszi!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
Linux host és guest alatt egy Workstationben meg lehet azt oldani, hogy a VM alatt Promiscus módban használjam az Ethernet Interfacet? IPS/IDS-t szeretnék VM-ben építeni, de a Workstationnél nem tudom hogy lehet az interfacet promiscus módba kapcsolni.
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
Giniras
újonc
Sziasztok!
Egy bizonyos bioinformatikai program futtatásához szükségem van Linuxra a gépemen, és végül sok szerencsétlenkedés után sikerült telepítenem az Ubuntu-t VMware Playerre. Egyébként Windows 8 az operációs rendszer a gépen. Most egy olyan hibát ír ki a windows, hogy Újraindítás szükséges a meghajtóhibák kijavításához. Már újraindítottam a gépet e miatt, de semmi nem változott. Ez az üzenet természetes következménye a virtuális meghajtó használatának, vagy tényleg valami baj van?
Ha utóbbi, akkor mit tehetnék?Köszönöm
-
addikt
Ezeket imádom, tipikus hétfő bug
"This is a known issue affecting VMware Syslog Collector 5.5.
Currently, there is no resolution."32GB-os plaintext logfile egy hét alatt
[ Szerkesztve ]
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Ilyenekkel szopok egy SCVMM 2012 R2 rendszeren amit most építettem frissen, de pár nagyságrenddel több hasonló bug van, és alap VMware-ben megszokott dolgok nem mennek csak ipari mennyiségű heggesztés után.
Úgyhogy a másik oldal se jobb| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
addikt
válasz kraftxld #2958 üzenetére
Windows nélkül VCSA 6.0-t telepíteni
~/Documents/VMware/vSphere6$ sudo ./deploy_vcsa6.sh
Deploying vCenter Server Appliance Embedded w/PSC vcsa-embedded ...
Opening OVA source: /Downloads/VMware-VCSA-all-6.0.0-2562643/vcsa/vmware-vcsa
The manifest does not validate
Accept SSL fingerprint (83:FB:70:4A:D8:11:C8:9C:B3:22:77:93:9D:B3:49:69:75:59:62:7B) for host esxi.lan as target type.
Fingerprint will be added to the known host file
Write 'yes' or 'no'
yes
Opening VI target: vi://root@esxi.lan:443/
Deploying to VI: vi://root@esxi.lan:443/
Progress: 39%[ Szerkesztve ]
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
gaba2001
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a VCP vizsgához mennyire kell az angol? Milyen a vizsga felépítése, hasonló a Windows-os vizsgághoz, ott elegendő az alapszint.
Köszi -
Chal
addikt
válasz gaba2001 #2960 üzenetére
A kérdések angolul vannak természetesen, de nem vészes, szakmai nyelvezet, X-elgetős teszt rendszerrel. Szerintem alapszinten is megcsinálható. Ebben az esetben viszont nem árt kétszer (vagy többször) is elolvasni a kérdéseket, mert néha nyelvtanilag van megtekerve úgy, hogy az ellenkezőjét kell rá válaszolni mint első ránézésre gondolnád. De amúgy ez sem jellemző annyira, csak belefutottam már.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
A Microsoft Windows Server licenszelése hogyan zajlik egy három hostos VMware Cluster környezetben? Ha megveszek egy Standard licenszt, feltelepítem az egyik hostra, majd elkezdem migrálni a három között, az mennyire legális? Elvileg ilyet nem lehetne? Datacenter verzió esetében más esetleg a helyzet?
Köszönöm!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
addikt
válasz bugizozi #2964 üzenetére
Ezt nézd meg (nem tudom milyen licenszed/verziód van)
Licensing brief: Licensing Microsoft server products for use in virtual environments"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Adott egy dedikált szerver VMware ESXi 5.5 Update 2 (64bits) oprendszerrel.
Kettő db VPS-t hoznék létre a gépen, külün-külön IPvel.
Kaptam is a fő IP mellé 4 másik (FailOver) IPt. Ami a levél szerintFurther to your request, we have just assigned a block of 4 IP
addresses that will be routed via XX.XXX.XXX.XXX:YYY.YYY.Y.YYY/30
Viszont a levélhez csatolt LEÍRÁST követve falakba ütközöm. Hiába állítom be, nincs net.
Valakinek valami ötlet?
Próbáltam azt is ha magához a ESXI hez csatolom hozzá az IP-t új "hálókari" ként. de úgy sincs rajta net.
valaki tapasztalt már hasonlót?
-
addikt
válasz bucihost #2967 üzenetére
Hogy van a virtual switch rész beállítva? ESXi hostról tudsz kifelé pingelni?
VM-eken a hálókártyánál a Connected be van pipálva?
-
bucihost
senior tag
Switch hez nem nyúltam, mivel leírás szerint alapon kell hagyni.
Az ipk is teljesen más rangeban vannak.Szerver IP: 46.105.102.120
4-es block: 149.202.5.116/30
- 149.202.5.116
- 149.202.5.117
- 149.202.5.118
- 149.202.5.119ESXI ping megy, VM-nél a hálókari pipa megvan.
háló kari beállítások a hosting cég leírása alapján:
Linux:
auto lo eth0
iface lo inet loopback
iface eth0 inet static
address 149.202.5.116
netmask 255.255.255.255
broadcast 149.202.5.116
post-up route add 46.105.102.254 dev eth0
post-up route add default gw 46.105.102.254
pre-down route del 46.105.102.254 dev eth0
pre-down route del default gw 46.105.102.254Windows:
IP 149.202.5.116
Mask 255.255.255.255
Átjáró 46.105.102.254 -
-
addikt
válasz bucihost #2971 üzenetére
A 46.105.102.120 átjáróját használd. Ha úgyse megy kérdezz rá van-e VLAN az új range-dhez, lehet az kell neki, ha van akkor állítsd be a portgroupon.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
bucihost
senior tag
igen ugyan az az IP, de 1 időben csak 1 vps fut (a win csak a hálózat tesztelés miatt került fel)
"IP: 149.202.5.117
Subnet: 255.255.255.252
GW: 149.202.5.116""A 46.105.102.120 átjáróját használd."
Nincs hálózati hozzáférés
-
-
bucihost
senior tag
válasz kraftxld #2977 üzenetére
válaszra várok Tőlük.. csak gondoltam hátha itt valaki tudja a megoldást. minden esetre köszi a segítséget, aztán a méltatnak a supportnál válaszra, megírom mi volt az "okosságuk"
szerk:
meg is van a gond... USER ERROR...
átfutottam egy fontos részen "Have assigned a mac to a virtual IP FailOver"Generáltam egy virtuális Mac-et az IP-re, beállítottam EXIS-ben.
lám... van net
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz bucihost #2969 üzenetére
4-es block: 149.202.5.116/30
- 149.202.5.116
- 149.202.5.117
- 149.202.5.118
- 149.202.5.119Ha jól értelmezem és egy ilyen 4-es subnetet kaptál, akkor neked nem 4db szabadon felhasználható IP címed van, hanem 2 db..
a legelső IP (149.202.5.116) az alhálózat címe, a legutolsó IP (...119) pedig a broadcast cím. A közöttük levő címeket (2db) pedig szabadon használhatod (kioszthatod VM-eknek.)Persze az is lehet, hogy csak kaptál egy subnetből 4db IP címet, de akkor a broadcast IP az tuti valami más
J.
[ Szerkesztve ]
-
bucihost
senior tag
válasz joysefke #2979 üzenetére
Jelenleg ilyen beállítások mellet fut tökéletesen (virtuális mac hiányában eddig ezért nem ment)
# This file describes the network interfaces available on your system
# and how to activate them. For more information, see interfaces(5).
source /etc/network/interfaces.d/*
# The loopback network interface
auto lo eth0
iface lo inet loopback
iface eth0 inet static
address 149.202.5.116
netmask 255.255.255.255
broadcast 149.202.5.116
post-up route add 46.105.102.254 dev eth0
post-up route add default gw 46.105.102.254
pre-down route del 46.102.254 dev eth0
pre-down route del default gw 46.105.102.254Teszteltem, használható mind a 4 IP 1 időben
-
Konflikt
addikt
elvileg GUI-n be se tud allitani PVSCSI-t, de eleg gyanus hogy a controller nem okes, ja.
@ RaZroX (#2983):
-vagy egy uj gepet keszitesz es custom -> windows 10, ekkor amugy is csak az LSI logic SAS opcio lesz valaszthato.-vagy kezzel atirod a <eleresi utvonalad>\<gepneved>.vmx file-ban ezt a sort:
scsi0.virtualDev = "lsisas1068"gyanus hogy nalad ez az ertek vmi mas lesz, pl. "lsilogic"
[ Szerkesztve ]
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
Rocko007
aktív tag
vsphere 6.0 alatt mukodk-e az lsi megeraid storage manager smis provider felulete? LSI 9260-8i kartyahoz lenne, csak 5.5-hoz latok tamogatast. Probalta-e mar valaki?
-
sto1911
veterán
Dell 620-asra akarunk 5.5-os ESX-et rakni, kickstarttal, SD kartyara, ami elszall, hogy nincs benne a firstdisknek megfelelo disk.
firstdisket allitottuk usbre is, de ugyanaz a hiba.Egy masik szinten Dell 620-ban kezi telepitesnel nem lat semmilyen disket a gepben, pedig elvileg van
Hianyzik valami driver? Ahogy rakerestem neten, csak nekunk nem megy
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz sto1911 #2988 üzenetére
Ha rábootolsz kézzel az image-re, akkor a diszkkiválasztásnál látod hogy melyik vmhbaXX-re akar települni, aztán azt megadod a kickstartban. EDA-val én így csináltam UCS B200 SD kártyára telepítéskor.
-
-
quby
őstag
Üdv!
6.0-as ESXi + vSphere-l hogy tudom beállitani a VM-nek az Intel VT-x et? Ahogy olvasom csak web client-el, ami nem jár az ingyenes verzióhoz....tehát az ingyenes tudja, csak nem lehet bekonfigurálni.... f@sza...nincs erre valami megoldás? Ebböl a (VCSA) ból nincs próba verzió....(akár privibe is jöhet megoldás )
[ Szerkesztve ]
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
quby
őstag
válasz sto1911 #2999 üzenetére
Aha...erre gondoltam én is...a vhv.enable = "TRUE" sor lenne ezért a felelős, de sajna ha kézzel beirom nem megy.
Ez a web client a VCSA része? Mert a vmware oldalán látom .ova formátumban, ami gondolom tartalmazza a web client-et csak ugye ingyenes licenszel nem vagyok jogosult letölteni..A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest