- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz kraftxld #2800 üzenetére
Szia!
Ha eltávolítottam a virtuális hálókártyákat és USB vezérlőket, elindul!!!
DE(!) ha ezekre szükségem volna, akkor pl. állítsam be az usb esetén az USB 2.0-t a 3.0 helyett, vmint a hálókártya esetén elegendő lenne a wifi?
Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi
-
-
addikt
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
-
addikt
válasz kraftxld #2804 üzenetére
Van ott még sok olyasmi amitől kicsit jobban érzem majd magam
Virtual Volumes
vMotion of MSCS VMs using pRDMs
NFS 4.1 support (pNFS!)
Linked Mode support for vCenter Server Appliance
SSO, licensing, certificate authority services are grouped and can be centralized for multiple vCenter Server instances
Web Client performance and usability improvements
vSphere Data Protection now includes all vSphere Data Protection Advanced functionality
Application level backup and restore of SQL Server, Exchange, SharePoint
Data Domain support"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Konflikt
addikt
eeeees vegre az APD/PDL szituk is kezelve lesznek, thx to VMCP
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
Alteran-IT
őstag
Sajnos csak most volt időm kipróbálni azt az elrejtős módszert, viszont a gond az, hogy 5.0.1.1801916 verziónál már sajnos nem működik
Valami ötlet esetleg rá?
Meg lenne egy másik ideillő kérdésem, legalább is remélem ideillik
Valaki nem tudja, hogy a ThinApp által létrehozott .dat fájlokat hogy lehet megnyitni, illetve kibontani?
Csak mert portable vírusírtót szeretnék készíteni (ESET), és már sikerült egyet letöltenem, amit ugyan ezzel a programmal készítettek el elvileg (ugyan ilyen fájlok) és az csak 40-50 MB összesen, amit meg most megcsinál a telepített ESET-ből, az ilyen 200-300 MB, ami eléggé sok, ezért szeretném megnyitni annak a már meglévő portable ESET-nek a .dat fájlját, hogy megtudjam, hogy abból a portable programból mi van kivágva, hogy ilyen kicsi a mérete és még ennek ellenére is működik, mert én is nekiálltam kiszedni a dolgokat, mielőtt összecsomagolta volna, de hát utána nem működött úgy a program, ahogy kellett volna[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
Ezeket az IT Heroes webinarium előadásokat nézi valaki? Milyenek? Vissza lehet nézni a régieket felvételről? Csak ezért kérdem, mert már a hócipőm tele van a vmware-es accountokkal, annyi van mint a szemét (sima, mylearn, vmug, meg isten tudja...) és természetesen ehhez is külön regisztráció kell, nem túráztatom magam feleslegesen, ha nem éri meg
-
gaba2001
csendes tag
Sziasztok!
Kezdő segítséget szeretnék kérni.
Most kezdem el az ismerkedést a VMware környezettel és lehetőségekkel, eddig Hyper-V-vel foglalkoztam.Tudtok ajánlani valami jó kezdő könyvet?
Előre is köszönöm.
Üdv.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Sziasztok. Mi értelme van workstation alatt virtuális esxi-nek?
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
őstag
-
Chal
addikt
válasz Ganz-[HUN] #2813 üzenetére
Labor, tanulás, teszt, etc..
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Ha valaki két vCenter között szeretne a jövőben role-okat migrálni akkor eme iromány hasznos lehet neki [link]
Clone roles between two virtual center servers
So i wanted to make a copy of a role that is in vc1. I wanted to have it in vc2.
Basically you can just open two vSphere clients, one to vc1 and other to vc2, and just select each privilege that is in this role and select it on second window. (click,click,click…) Yeah, if you have 1 role to copy, with very small amount of privileges then it is not such issue. But what if you have more?
Ok, let’s start from the beginning.Sitauation:
VC1 ---|
. |
. RoleA
VC2 ---|
. |
. RoleAWe want to copy roleA from VC1 to VC2.
First check if your powercli runs in multi VC mode.PowerCLI C:\Get-PowerCLIConfiguration
Proxy Policy Default Server
Mode
------------ ---------------
UseSystemProxy MultipleIf not, set the default server mode to multi.
Set-PowerCLIConfiguration -DefaultVIServerMode multiple -Confirm:$false
Once this is set you can now connect to multiple VC servers. Since -server handles array we can do:
Connect-viserver -server "VC1","VC2" -credential (get-credential)
Role that will be cloned has name RoleA within VC1, let’s view it:
Get-VIrole -Name "RoleA" -Server VC1 | fl *
We can see it’s description,Name,ID and what will be most important for us PrivilegeList
Let’s store the privilege list for this roleA from VC1. We will store those privileges ids as a string in string array.[string[]]$privsforRoleAfromVC1=Get-VIPrivilege -Role (Get-VIRole -Name "RoleA" -server VC1) |%{$_.id}
Once we have the privileges ids, we can now create blank role in VC2.
New-VIRole -name "RoleA" -Server VC2
We will now populate privileges in our empty RoleA within VC2:
Set-VIRole -role (get-virole -Name "RoleA" -Server VC2) -AddPrivilege (get-viprivilege -id $privsforRoleAfromVC1 -server VC2)
If everything went fine we should have now 1:1 copy of our RoleA. Let’s check it:
(Get-VIRole -Name RoleA -Server VC1).PrivilegeList.Count
(Get-VIRole -Name RoleA -Server VC2).PrivilegeList.CountIf you don’t want to use this additional variable that holds privileges you can put it directly in one line
Set-VIRole -role (get-virole -Name "RoleA" -Server VC2) -AddPrivilege (get-viprivilege -id (Get-VIPrivilege -Role (Get-VIRole -Name "RoleA" -server VC1) |%{$_.id}) -server VC2)
That’s it
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
vSphere 6-hoz nem találtam a VMware keresőjével Magyarországon semmilyen tanfolyamot (bezzeg külföldre dobott találatot). Végigböngésztem pár oktatási központot (iqsoft-számalk-Netakadémia) és mindenhol csak az 5.5-höz találtam Install-Configure-Manage- illetve Fast track tanfolyamot.
-Na most hogyha én megcsinálnám az egyik 5.5-ös tanfolyamot akkor feltételezem, az csak a VCP5.5-re fog feljogosítani. Jól tévedek? Gondolom a VCP6 az tele lesz deltával
-Mikor jön a vSphere 6-hoz tanfolyam Magyarhonba?
-Hova érdemes itthon tanfolyamra menni?
üdv
J. -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Adott egy MSI P43-C51 alaplap, Q9300 proci, Windows 8.1, VMware Workstation 11. Gyakorolni akartam egy kicsit, feltelepítettem egy 5.5 ESXi-t, viszont az nem tud futtatni 64 bites VMeket, mert: "Virtualized Intel VT-x/EPT is not supported on this platform". Coreinfo-val megnéztem, hogy a proci nem támogatja az EPT-t.
VMX * Supports Intel hardware-assisted virtualization
EPT - Supports Intel extended page tables (SLAT)Így ne is álmodjak, hogy menni fog "normálisan" az ESX?! Fejleszteni kellene a lapot meg a procit?
[ Szerkesztve ]
-
válasz sto1911 #2820 üzenetére
Még nem is GA, csak a hivatos bejelentés volt meg február elején, a terméket le se lehet tölteni
Valamikor az első negyedévben lesz elérhető.joysefke:
Ha sürgős a vizsga, akkor csináld meg most az 5.5-öt, aztán bőven elég lesz 2-3 év mulva megcsinálni az aktuális deltát
Ha nem sürgős a vizsga, akkor kezdd el nyomogatni a 6.0-t ezerrel, úgy egy év mulva lesz érdemes elmenni tanfolyásra amikor az oktatók se csak azt csinálják, hogy a ropogós épp frissen küldött .pdf-et olvassák fel ami még tele van hibával, meg raklap dolog változik az első patch-ek során.[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
bugizozi
őstag
-
bugizozi
őstag
válasz sto1911 #2827 üzenetére
A Netapp oldaláról le lehet szedni egy előre konfigurált VMware környezetet, a vmx-et hozzá kell adni a Workstationhoz aztán mehet a buli. Tömörítve 250 MB (kicsomagolva ~7 GB ), érdekel? Feldobjam valahova?
-
-
-
kidzsoli
csendes tag
Sziasztok,
Szükségem lenne egy nagy nagy segítségre, szakdolgozathoz.
A témám a Windows Server 2008 R2 és a 2012 R2 összehasonlítása virtuálisan vállalati informatikai rendszer kialakításával.
Gyakorlatias a dolog, lesz benne szerepkör átadás, különféle hasznos szolgáltatás, távolról is együtt működik majd a két rendszer stb stb..Na most a WMvare-el akadt egy kis problémám..
Két darab hálózati kártyát adtam hozzá: Egy birgde-elt és egy Nat-olt NIC-t.
Szépen beállítottam a DHCP-t, milyen IP cím tartományból osszon ki címeket, DNS-nek is adtam 2 darab IP címet (lesz majd egy másik DNS szerver is).. Ha belépek a Windows Server 2008 R2-be és azt mondom neki, hogy fix IP címet használjon nem tud a külvilággal kommunikálni..
WMware config:hálózati cím: 10.10.1.0 ; alhálózati mask: 255.255.255.0 ; DHCP IP tartomány: 10.10.1.1 - 10.10.1.254
alapértelmezett átjáró: 10.10.1.1Windows-ban fix IP:
IP: 10.10.1.1 ; mask: 255.255.255.0 ; DHCP ugye nincs ; alapértelmezett átjáró: 10.10.1.1 (leokézás után eltűnik..) ; DNS: 10.10.1.1 és 10.10.1.3 ; WINS: 10.10.1.1
Azt gondolom így működnie kellene, persze ez is egy kérdésem, hogy jól gondolom-e..
Észrevettem, hogy ha az IP címe a gépnek pl.: 10.10.1.2 lesz akkor működik.. mi a fenéért nem engedi, hogy megegyezzenek, bárhol néztem eddig hasonló megadási módok vannak és működik elméletben..Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv, Zsolti
-
sto1911
veterán
válasz sto1911 #2833 üzenetére
Ugy latom annak idejen feltankoltam storage megoldasokbol, a HP, Celerra megoldasokat probaltam, a tobbit szerintem nem (vagy mar csak nem emlekszem )
CMC_11.5.00.0664.0_Installer.exe
Compellent_StorageCenterSRA_6.2.2.zip
DELL_EQUALLOGIC_SRA22_INSTALLER_PACKAGE.zip
EMC_VNXe_SRA.zip
EMC_VNX_SRA_with_Replicator_Enabler.zip
HP FOM VSA
HP_EVA_SRA_5.01.00.zip
HP_StoreVirtual_VSA_2014_Laptop_Demo_for_Vmware_Player_Workstation_AX696-10586.zip
HP_StoreVirtual_VSA_2014_SW_Evaluation_for_Vmware_vSphere_AX696-10585.zip
IBMDS8KSRA_v2.2.0.zip
IBMDS8KSRA_v2.2.0a.zip
IBM_SRA_for_DS_Series_05.10.3500.0021.zip
netapp sim 813
VNX 8.1Ezek mondanak itt valakinek valamit?
A cel az SRM probalgatasa lenne.[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz kidzsoli #2837 üzenetére
Rosszul tudod, illetve félig jól. Neki is kell default route (gateway megadásával). Nyilván nem lehet megadni a saját IP-jét, hiszen annak semmi értelme, mert nem fog róla kijutni a routered felé egyetlen csomag se.
Ráadásul ha a 10.10.1.1 a routered localnetes IP-je otthon, (és emiatt ment abban az esetben a dolog ha a Windows vm-nek 10.10.1.2-őt adtál) akkor az első esetben még egy IP ütközést is csináltál. Kis szurkálódás, ami miatt egyből elnézést is kérek, de nem tudom kihagyni: nem elhamarkodott dolog kicsit ebből a témából szakdolgozatot írni?
[ Szerkesztve ]
-
kidzsoli
csendes tag
Szia,
a Router belső hálózati címe nem egyezik meg a virtuális gépével természetesen.
Az a gond tudod tisztában vagyok azzal amit leírtál viszont a drága internet és emellé egy könyv is megingatta a hitem a tudásomban.. Ha gondolod belinkelem neked honnan vettem ezt a csodás konfigurálást..
Ne aggódj megoldom, egész szépen működnek a dolgok eddig. -
kidzsoli
csendes tag
Ha kevés tapasztalatom is van azonban jó anyagaim hozzá és nagyon érdekel is.
A jó anyagaim dolog egy kicsit most megkérdőjeleződött.. viszont majd ha esetleg megint van valami akkor fórumozok. -
-
kidzsoli
csendes tag
válasz sto1911 #2846 üzenetére
Igazad van, valóban azt írtam jó nagy badarság volt.
Szeretnék ismét a segítségeteket kérni!
Előre is köszönöm a válaszokat.Adott egy DC01 szerver. Van neki egy NAT kártyája, működik rendesen a hálózat.
Emellett adott egy CORE01 amivel azt szeretném elérni, hogy másodlagos tartományvezérlőként működjön és majd egy terminál szervernek ő szolgáltasson minden szerepkört amit a DC01 is tud (AD, DNS, DHCP).
A CORE01 is kapott egy olyan hálókártyát ami abba a LAN segment-be került mint a DC01, pingelni tudják egymást, tök jó. Azonban az istenért se tudom tartományba helyezni. Találtam egy szuper leírást amivel elvégezhető a másodlagos tartományvezérlő bevezetése csak hát amíg a tartománytagság nincs meg b..tom..
Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- PlayStation 5
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- PC játékok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest