-
Mobilarena
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Konflikt
addikt
vizsga arak:
VCP: + 27% VAT , azaz olyan 50K korul
VCAP: + VAT (volt amikor 40 korul, volt amikor 25-ot szamoltak), azaz kb. 80Kegy valasztott tanfolyam a VCP elott szukseges, azok arai szeles skalan mozognak napok szamatol, anyagtol fuggoen (200-450K). gyakran el lehet csipni jo akciokat is.
[ Szerkesztve ]
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
bugizozi
őstag
-
Konflikt
addikt
válasz bugizozi #2503 üzenetére
igen ez egy 4 oras labor vizsga, nincs multiple choices.
elso korben a blueprintet erdemes megnezni, ott mindegyik kerdesedre lesz valaszedit: ebbol (#2502) Konflikt kimaradt hogy a VCAP az $310 +VAT
[ Szerkesztve ]
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
sto1911
veterán
4 oranyi troubleshooting, es eleg gyenge netkapcsolattal, magyar fizikai billentyuzettel, de angolra allitva
Az Optimize and Scale tanfolyam valo hozza, ill. van par kivalo free tananyag a neten:unofficial study guide
CLI study guide
meg egy study guideIll. nemreg kijott a hivatalos VCAP5 guide, de a fentiek miatt felesleges megvenni szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Felkészülni úgy lehet hogy sok VMware környezetet rugdalsz csak tanfolyamon még a VCP-t is nehéz megcsinálni (braindumphuszárok kíméljenek )
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
sto1911
veterán
Nem azon fog mulni, de ha igen, akkor inkabb megveszem
VCAP-hoz kell tesztrendszer egyebkent, anelkul nem fog menni. Be kell gyakorolni csomo parancsot, tudni kell egy-ket opcio hol helyezkedik el, es az ido elvileg keves lesz meg igy is. Van nehany feladat, ami egymasra epul, es ezt csak keson lehet eszlelni, ido meg nem lesz visszamenni. :S
[ Szerkesztve ]
-
sto1911
veterán
válasz sto1911 #2508 üzenetére
Eeees, sikerult!
Itt vannak meg hivatalos scenariok:
https://ptgmedia.pearsoncmg.com/digital/practice_exams/9780789753236/practice_test1/exercise1.html
https://ptgmedia.pearsoncmg.com/digital/practice_exams/9780789753236/practice_test2/exercise1.html
https://ptgmedia.pearsoncmg.com/digital/practice_exams/9780789753236/practice_test3/exercise1.html[ Szerkesztve ]
-
sto1911
veterán
Talan a legfontosabb, hogy az ido eleg ra, amennyiben nem gondolkodsz, hogy hogy kellene valamit csinalni, hanem egybol kattintasz es csinalod. Ha nem tudod, akkor haladni kell, majd kesobb visszatersz ra.
Kb. 2 ora alatt vegigmentem a 26 kerdesen, nyilvan ugy, hogy amit tudtam megcsinaltam, amit nem tudtam vagy varni kellett ra, azt kihagytam es kesobb visszatertem ra. Mivel kapunk egy papirt, igy felirtam harom oszlopba a teljesen elkeszult/reszben elkeszult/kihagyott feladatok szamat es egy szoban leirtam miert van vele bajom.
Volt ket olyan feladat, amit szinte egyaltalan nem oldottam meg, ill. het, amit nagyjabol (80-90%).
Magukrol a feladatokrol sajnos nem mondhatok konkretumokat, de nem lottok melle, ha a lentebbi linkeket megnezitek, ill. rengeteget gyakoroljatok a mozdulatokat, parancsokat. A hivatalos scenariok a lentebbi linkeken megjelenesukben pont ugyanigy neznek ki a vizsgan is.
A vegen volt idom gondolkodni, ketszer vegig tudtam menni a feladatokon ismet, ellenoriztem mindet. Volt olyan, amit elso korben kihagytam, majd kesobb jottem ra hogyan kell megoldani. Ettol fuggetlenul kitoltottem a 4 oranyi idot, nem unatkoztam.
Minden toolt megkaptok a sikeres vizsgahoz, es ugyan nem a leggyorsabbak, de boven hasznalhatoak. Van dokumentacio is, az advanced search-el tudtok keresni egyszerre az osszes doksiban, de szerintem jobban jartok, ha a megfelelo doksiban kerestek, igy sem gyors
Itt egy link, hogy hogyan nez ki a vizsga felulete.
A Finish gomb csak az utolso kerdesnel latszik A vizsga utan 1 oran belul volt eredmeny, egy weblap szerint azert, mert ment a management network Ugyhogy valoszinuleg scriptek nezik a helyes megoldast, emiatt ha van egy elirasod valahol, vagy nem azt a nevet adtad a switchnek/portgroupnak, akkor lehet nem is veszi helyes megoldasnak, erre figyelni kell. Bar nem tudom, ha nem teljesen jo valami, akkor egy ember adna-e ra reszpontszamot :S
Osszessegeben akkor is pozitiv velemenyen lennek, ha nem sikerult volna, mert valos feladatokat kapunk, valos kornyezetben, nagyon realis az egesz.
[ Szerkesztve ]
-
válasz sto1911 #2513 üzenetére
Köszi az infót! Én is errefelé fogok orientálódni inkább a jövőben, az MS sajnos teljes mértékben elkúrta a vizsgákat az elmult 5 évben, és a szint egyre csak lefelé megy úgyhogy inkább VMware-vel fogok szerintem komolyabban nyomulni.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
addikt
-
RogerP
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulok a társasághoz, hogy valaki használ vDP-t?
Meg kéne becsülnöm, hogy egy leendő rendszer gépeinek száma és mérete mekkora Backup tárhelyet igényel, ennek függvényében milyen és mekkora hálózati tárolókra lesz szükség.
Sajnos elég sok időm ráment, de nem igazán találtam erről jó cikket a neten. -
sto1911
veterán
Alig van PS benne, amit neten talalsz elegnek kell lennie.
Tesztrendszer kell, gyakorlas nelkul szerintem nem lehet atmenni. Ne kelljen keresni kapcsolokat, ha hibat dob tudjad miert dobja, hol kell utananezni/megjavitani stb.
Nekem egy sima PC-m van, Windows+workstation, 16 GB RAM-mal. Ebbe eppen belefer 2 host, 1-1 Vcenter, SQL, VMA, DC, megy egy Syslog/UMDS/egyeb gep. Nem kenyelmes RAM szempontbol, de hasznalhato. Mindez SSD-n, vinyon halal :S
-
addikt
válasz sto1911 #2520 üzenetére
Úgy értem van itt pár száz host pár ezer VM-mel, szóval gyakorlatom van
Otthon is van egy kis homelab whitebox ESXi 32GB rammal meg SSDkkel, dobhatnék össze egy nested rendszert de kérdés inkább hogy mit gyakoroljak rajta pontosan
Szerintem megnézem ezeket a test scenariokat aztán ami nem megy fejből (pl PS tipikusan ilyen) azokat lemodellezem."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Konflikt
addikt
szerintem akad nehany olyan temakor ami altalaban nem (vagy csak baromi ritkan) jon elo egy eles kornyezetben. (lehet az 10 host-os vagy 3000 host-os kornyezet is, mindegy).
eppen ezert keszseg szinten ezek nem is fognak menni, eleg tudni hogy hova nyuljal ha szukseg van ra. ennel a vizsganal pedig nem az az elsodleges kerdes hogy meg tudod-e oldani a lab-ot (az osszes pdf a rendelkezesedre all, sot az 5.5-re epulo vizsganal mar html alapon is hasznalhatod + KB-ekt is), hanem az, a hogy a megadott idon belul elkeszulsz-e a labokkal.Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
sto1911
veterán
A mit gyakoroljak kerdesre a hszeimben megtalalod a valaszokat. Azokat csinaltam vegig, ill. neztem utan dolgoknak. Eles kornyezetbol ha ki tudsz venni ket hostot, es tudsz rajuk csinalni vcentert, akkor otthonra nem kell. De ne az eles vcenteren allitgass dolgokat, mert en tobbszor boritottam be
-
addikt
válasz sto1911 #2524 üzenetére
Akkor még egy olyant hogy kb. hány órát töltöttél el felkészüléssel? Le kell foglalnom az időt a felkészüléshez különben felélik a kollégák
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
sto1911
veterán
Sokat.
A Pearson Vue-n keresztul kell ugye a vizsgat lefoglalni. Na most ok kicsit olyanok, mintha egy darab lepkevel beszelnek, ezert kb. 3 honapig tartott, mire tudtam idopontot foglalni. El akartam menni juniusban, majd juliusban 2x, es csak szeptemberben sikerult vegre.
Kb. januartol tanulgatok, de nyilvan nem minden nap, meg volt, hogy egy hetig nem nyultam hozza, mert melo volt, de keszseg szinten kell tudnod az anyagot.
Jol irja Konflikt lentebb, nagyjabol mindenki kepes megcsinalni, de a kerdes az, hogy ennyi ido alatt is kepes vagy-e.
-
sto1911
veterán
válasz sto1911 #2526 üzenetére
Meg annyit a vizsgahoz, hogy amit nem ker a feladat, azzal ne tolts idot, lasd ezt:
I could not successfully ssh or login using the VI client using DNS names for the ESXI hosts, eventually managed to connect using IP's, when I did an nslookup the IP's listed were completely different to the ones listed in vCenter for the hosts, initially thought and spent time trying to troubleshoot this thinking it was part of the troubleshooting needed.
I lost about 20 + minutes trying to understand this, and as you know time is not on your side during this exam.Ha benn vagy IP-vel, miert fixelned meg a DNS-t, ha nem kerik?
-
addikt
Ez megvolt:
ESXCLI commands might fail on Cisco UCS Blades server due to heavy storage load
ESXCLI commands might fail on Cisco UCS Blades server due to heavy storage load. Error messages similar to the following might be written to the hostd.log file:2013-12-13T16:24:57.402Z [3C5C9B90 verbose 'ThreadPool'] usage : total=20 max=62 workrun=18 iorun=2 workQ=78 ioQ=0 maxrun=31 maxQ=79 cur=I
2013-12-13T16:24:57.403Z [3C5C9B90 verbose 'ThreadPool'] usage : total=20 max=62 workrun=18 iorun=2 workQ=78 ioQ=0 maxrun=31 maxQ=79 cur=I
2013-12-13T16:24:57.404Z [3BEBEB90 verbose 'ThreadPool'] usage : total=21 max=62 workrun=18 iorun=3 workQ=78 ioQ=0 maxrun=31 maxQ=79 cur=I
2013-12-13T16:24:58.003Z [3BEBEB90 verbose 'ThreadPool'] usage : total=21 max=62 workrun=18 iorun=3 workQ=78 ioQ=0 maxrun=31 maxQ=79 cur=I
2013-12-13T16:24:58.282Z [3C9D4B90 verbose 'ThreadPool'] usage : total=22 max=62 workrun=18 iorun=4 workQ=78 ioQ=0 maxrun=31 maxQ=79 cur=IThis issue is resolved in this release.
Legérdekesebb bugfix:
Unable to edit settings for virtual machines with hardware version 10 using the vSphere client
When you attempt to perform the Edit Settings operation using the vSphere Client (C# Client) in a virtual machine with hardware version 10 (vmx-10), the attempt fails with the following error message:You cannot use the vSphere client to edit the settings of virtual machines of version 10 or higher. Use the vSphere Web Client to edit the settings of this virtual machine.
This issue is resolved in this release.
-
drugbaron1
tag
Sziasztok! lenne egy gyors kérdésem! A vmware esxi 5.5 az ingyenes ha jól tudom! De akkor miért csak trialban tudom használni 60 napig??
-
addikt
válasz drugbaron1 #2530 üzenetére
-
Konflikt
addikt
válasz drugbaron1 #2530 üzenetére
erre bovebben a temarol
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Otthoni gyakorlás szempontjából vmware workstation futtatásához kell azt nézni, hogy az alaplap támogatja-e a virtualizációt? Vagy elég ha a CPU tudja és kész? Konfig váltást tervezek, athlon x4 635-ről i5 4440 vagy 4460-ra.
-
Régebben elég nagy katyvasz volt (proci, chipset, bios, alaplap négyesből mindnek tudnia kellett, kb be is szoptam az összes kombót legalább egy helyen, szidtam is az intelt bőven), de manapság bármilyen i5-ös cucc elég.
[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
_NCT
addikt
-
_NCT
addikt
Jött ma valaki innen vmug-ra?
-
Konflikt
addikt
a mostanin pont nem voltam (nem ertem ra), de amiota ujraindult a szamalk-nal es elotte az arenaban is voltam tobbszor. nyilvan szponzor eloadasok is vannak, de en meg olyan VMUG-on nem jartam ahol ne lett volna tobb - a szavaiddal elve - "ujdonsag es tipp" is (ahogy a programot elneztem most is akadt, pl. Attila es Balazs eloadasai). vagy te mashol jartal?
-
félisten
Sziasztok!
Win7 Host alól futtatko VMWare playert (6.0.2 build-1744117).
Xubuntu linux fut rajta és amikor egy ideig nem foglalkozom a vendég rendszerrel, majd újra átváltok rá, akkor fekete kép fogad.
Más linux disztrókkal is csinálta, csak ott fekete kép helyett egyik-másik GUI elem tűnt el ilyenkor.
Erre van megoldás?Kössz!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
horrorr77
csendes tag
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest