Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz Matthew #7593 üzenetére

    Még 1 kép azért sokat segítene, egy nagy totál az egész elrendezésről, hogy jól gondoljuk-e a mérőhely jellegét.

    Szerintem:
    Jobb oldalt látod hogy lejön 3 db fázis vezető, az elvileg kombinált mérőhelyed, második tarifás mérőórájától, ami jelenleg ugye nincsen üzemben.
    Előírás hogy tarifánként kell külön PE és N vezetékezést hozni, ezért jön le a második nulla és PE is, azok majd a második tarifához fognak kelleni.
    Oké hogy gyárilag 4 pólusú sorkapcsokat használtak, tehát lehetne 1 sorkapocsból indítani mind a két innen tovább induló tarifa PE vezetőit, de a szolgáltató hivatalosan megköveteli a tarifánkénti bonthatóságot és ellenőrizhetőséget.
    A nullát gondolom érted miért kell tarifánként külön-külön.

    Szerintem azért innen vitték a dugaljhoz a földelést, mert ez volt közel, nem akartak bal szélről hozni megint vezetékeket. A dugaljak a nulllát az AVK-ról kapják, a fotón látszanak is a zöld vezetékek között a nullák.

    Az mondjuk ismét fura hogy ha ott van a gyári 4 pólusú zöld sorkapocs, akkor miért raktak be még 1 1x1-es kapcsot és kötötték arra az elmenő PE vezetéket.

    Ahogyan az is vicces hogy a jobb szélén lévő PE 1x1-es kapocsnál a 16-os PE vezeték kapcsába beleerőszakolták a dugalj PE-ket is. :D

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák