Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz tothjozsi96 #5441 üzenetére

    Fővezetéki sorkapcsokba azért kell a 18mm-es hosszban belenyúló érvéghüvely, hogy biztosan megfogja belül a második csavar is. 1 db csavarral is át tudja adni az energiát, de ha az az 1 db meglazul, akkor gond van. Ha 2 csavar tartja mechanikailag is biztosabb, meg azért egyszerre csak nem fog mind a kettő kilazulni.
    ELMŰ mérőhely munkálatoknál kötelezően megköveteli sorkapcsoknál hogy mind a 2 csavar tartsa, tehát 10-es vezetéknél 18 mm, pl 25 keresztmetszet esetén meg 22 mm hosszan...etc.
    Na ezért van belőle hiány, mert korábban nem voltak ennyire szigorúak, de berágtak és mindent hibalistáznak, másképp nem tudják rávenni a szerelőket a minőségi munkavégzésre.
    Konkrétan ha nem írják fel hibának, kapnak egy utólagos "mérőhely bekötés ellenőrzést" elmű központból és kapják az 50 ezres büntit a fejükre, szal inkább nem veszik át a mérőhelyet.

    Szerintem rendelj elő, max 1 hét és megérkezik. Kismegszakítóba persze a rövidebb érvéghüvely kell, máskülönben kilátszódna a benne rejlő feszültség. Ezért sok villanyász inkább mindenhova hosszabbat rak, aztán levágja kellő méretre. Ezért is van készlethiány.

    Legjobb lenne egyébként 10-es vezetékből is 22mm hosszúságút használni és azt méretre vágni, de abból még nehezebb megfelelőt beszerezni, mert sok az elírás a webshopokban.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák