Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • taranis

    addikt

    Akinek van kedve színezgetni Fuji fájlokat, itt van három új hasonlítgatós felvétel, mindegyiknél az in-camera leglaposabb beállítást hasonlítom az F-Log-hoz. Egyúttal hozom a saját korrekciómat és észrevételeimet. Annyit kell tudni, hogy először az F-Log fájlt érdemes áthozni F-Gamut-ból BT.709-be, megtartva a log karakterisztikát, ehhez a Fuji ad egy LUT fájlt, itt a ZIP-ben lévő FLog_FGamut_to_FLog_BT.709_33grid_V.1.00.cube-t érdemes használni: [link]
    Ez a LUT viszont levágja a 100% RGB feletti részeket (F-Log 109%-ig fel tud menni), így mielőtt alkalmazva van, le kell húzni az Offset-el az expozíciót 0-100% közötti részbe. Azt is tudni kell, hogy az in-camera felvétel full range, míg a külső limited range. A full ranget kézzel be kell állítani Resolve alatt, media poolba felvett clipen jobb gomb, clip attributes, aztán ott data levels: full.
    A saját korrekciómnál az in-camera részen minimálisan állítottam, majd ahhoz próbáltam hozzáegyeztetni az F-Log kontrasztját és szaturációját, a színeket nem toltam el semerre. A WB ugyanaz a két verzió között.

    1. ProNeg STD vs F-Log
    2. ProNeg STD vs F-Log
    3. ProNeg STD vs F-Log

    Látható, főként a járdát figyelve, hogy az F-Log ugyanazon WB mellett hoz egy zöldes castot, az in-camera verzió kicsit több vöröset tartalmaz. El lehet szöszölni a matcheléssel, de valószínűleg csak a WB kárára lehet őket összeegyeztetni.

    Itt pedig a források: [link]

    [ Szerkesztve ]

    colorizer.net

Új hozzászólás Aktív témák