- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz taranis #7249 üzenetére
Azért ne vidd túlzásba, vannak benne jócskán 'hibák', pl ilyen DHL kocsi nincs, sárgája tök vöröses, köszönhetően, hogy az egész el van csúszva barnásvörösbe, értem a koncepciót, de szerintem így rossz. Fák zöldje elég ótvar, pedig zöld van az eredetiben és a piros ahol élénkebb túlcsordult. Persze nem a színhelyesség a cél, de szerintem ezt a vörösbarnásítást kicsit túltolta. Az első képen a hajósnál maradt meg jól a kék, ilyesmit kellett volna a zölddel, az ég viszont bár haloványan de eléggé sávos. Meg kíváncsi lennék, ha megmozdul a kamera milyen sávok keletkeznének.
Tuninger: törölve lett.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz taranis #7252 üzenetére
Nem úgy reagál ez az FLOG a már BMDFILM/SLOG2-nél bevált fogásaimra mint ahogy megszoktam, így másolás helyett inkább megcsináltam a magam "Téli délután" gradejét
[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
válasz Tuninger #7253 üzenetére
Megmosolyogtam mert mintha magamat látnám, szinte pont ugyanide jutottam el jópár próbálkozás alkalmával. Viszont engem a másolás érdekelne, tudni akarom, hogy pontosan miként lehet reprodukálni amit csinált. Jókat lehet tanulni az ilyesmiből, már ha valakit érdekel mélyebben is a téma. Próbálgatom azért tovább
colorizer.net
-
MrChris
nagyúr
Wáá! Megcsinálták a gömbcsuklós steadi motorizált változatát, ez sokkal jobban tetszik mint a 'hagyományos' 3 tengelyes gimbal. Az elég körülményesnek tűnik, meg sérülékenynek. Ezzel a képernyőt is jól lehet hesszölni, jöhet belőle egy ami elbírja az 5-700grammos milceket!
-
hibavissza
veterán
Tisztába tudná nekem valaki tenni, hogy mi van itt fps ügyben?
Átállítottam a GX80-at 30 fps-re. Remek, de 29,97-et gyárt ami NTSC TV-s szabvány. Miért rögzít 29,97-ben? Hagyjam abban a render kimenetet vagy állítsam 30 fps-re? Mit szeret a YT?
Nekem most úgy tűnik van a két tv-s rendszer (pal 25/ntsc 29,97), a mozis (23,976) és a PC-s (30/60/50p). Nem nagyon értem, miért lesz a 30-ból 29,97 és kell egyáltalán ezzel foglalkozni vagy tökmindegy?[ Szerkesztve ]
-
Zilko87
tag
Ez is egy szép grade, szintén x-t2 pro negstd. [link]
Kissé kék, amolyan filmes. -
hibavissza
veterán
válasz hibavissza #7244 üzenetére
Viszont a renderelés idő értelmezhetetlenül sok lett. 10 perc kb. 2,5 óra. Lehet vissza kell térni az Intel Quick Sync-re...
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Zilko87 #7257 üzenetére
Erről az jut eszembe ahogy az ember átesik a colorgradelés tanulási fázisain
1. mindent túltolsz, túlkontrasztos túlszaturált a graded, mert az a cinematic. "És még el is hiszed"
2. jön a cross-processed looks meg a GoPro Studioban található LUTok, amik túlzásba viszik 1-1 szín dominanciáját. "dehát így adja vissza a hangulatot"
3. jönnek a LUT pakkok, 1000 LUT-od van, de a végén csak hármat használsz. Ebből az egyik az M31 LUT vagy a Vision6 a visioncolortól. "Hiszel benne hogy a megfelelő LUT mindenre megoldást ad"
4. a Filmconvert a király, "mert azt profik csinálták"
5. utána rájössz hogy a Filmconvert többet is tud, jön a 3-way color wheelezés filmconverten belül
6 Utána jön hogy a "tejködös fekete" a király, mert "attól lesz filmszerű"
6.1 Valamikor ekkor tájt jön be az is hogy film grain nélkül nincs élet, 20% fullframe grain, és már mehet is a youtubera 8Mbitten, mert attól lesz szép
7. Utána jön a Color Finale / Lumetri color / Davinci Resolve, és kezdesz rájönni hogy semmit sem tudsz a színekről (én itt tartok)
8. Utána jön a Davinci resolve, rendes node használattal, RGB curve-ök külön kezelésével (lassan pénzt kellene vele keresni)
9. utána jön hogy már power windowsokat használsz, külön színezed az arcbőrt és a kép többi részét (mikor lesz már ebből pénz?)
10. utána veszel egy Eizo monitort, mert rájössz hogy a 150 ezres Dell-ed nem ad jó színeket
11. Utána rájössz hogy nem tudsz semmit a színekről
-
taranis
addikt
Na, itt tartok éppen, nem tudtam pont ugyanolyat csinálni, elvittem inkább teal/orange irányba:
Eredeti: [link]
Saját: [link]
(Az aliasing artifactokat ne nézzétek a sajáton, ez csak egy FHD screenshot a 4K anyagból, azért van.)
Ez az a pont, ahol megállok, ezzel végülis elégedett vagyok. Az fix, hogy meg kell szelidíteni ezt az f-logot, külön bánásmód kell neki, de utána engedékenycolorizer.net
-
taranis
addikt
Ha már monitor, kinek kell a 4K, amikor itt a 8K: [link]
1.5-2 milla között lesz valahol hazai áron, a hülyének is megéri.colorizer.net
-
orko
tag
Pár hete a bal széle lilás,a jobb széle kékes/zöldes fényt kezdett világítani és napról napra egyre inkább elszineződött.Mostanra már vibrál is...szóval dráma!A szerbiai Dell szervíz annyit írt vissza,hogy az új panel drágább lenne szervízdíjastól,mint egy új moncsi...3 éves garancia októberben járt le[kép]
-
hibavissza
veterán
válasz hibavissza #7258 üzenetére
Megvan a hosszú render oka. Neat zajszűrés nélkül hamar ledarálja. Amúgy is csak kukker üzemmódban látni a munkájából valamit. Majd elhagyom a használatát.
(#7268) orko: nekem 2 db ugyan ilyen ment tönkre hasonló módon. Szerencsére gain belül. A csere monitorokon meg akkora bevilágítás van, hogy vicc. Ez valami hibás széria lehetett. Mondjuk én legutóbb is Dellt vettem. Háromszor nem csaphat ugyan oda
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #7269 üzenetére
Erre jó az öreg a háznál Szépen darálja a neat 3-at.
-
hibavissza
veterán
válasz MrChris #7270 üzenetére
This may change as we develop new versions. Ez nem hangzik túl biztatóan....
Pedig azonos árkategóriában mindig az open cl-t hozták ki győztesnek. Vajon hány ilyen akna van még? Hány olyan plugin van ami csak open cl-es vagy csak cuda-s?Köszi az infót.
[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
válasz hibavissza #7271 üzenetére
Új verziót kell használni mindenből, aztán nincs gond
Más: itt az X-T2 gradem vége, tanulságos volt: [link]
Az eredeti fájl ha rossz lenne a youtube tömörítés: [link]
A tanulság az, hogy amikor egy gyakorlott színező azt mondja, hogy "just a quick grade", akkor az nem azt jelenti, hogy a Resolve basic correctionján túl nem használ semmit... van ebben secondary, rgb curve, power window, minden. Csak neki ez megvan gyorsan, nekem meg még tökölős.[ Szerkesztve ]
colorizer.net
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #7271 üzenetére
Itt van egy lista mely Neat video verzió milyen gpu-t támogat.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz taranis #7275 üzenetére
A másolást dícsértem meg, mivel én is próbálkoztam ugye az eredeti FLOG-gal tudom hogy mennyire nem egyszerű ezt ilyenre hozni. Nekem szerintem nem is menne.
Nem akarsz még egy kicsit 5D raw vs A6300 EOSHDval mókolni? Mert akkor csinálnék egy-két felvételt különböző fényviszonyoknál
-
-
Elektrosokk
addikt
szerintetek miért különbözhet ennyire a 2 eredmény? azonos beállítások.
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
taranis
addikt
válasz Elektrosokk #7281 üzenetére
Nekem gyanús a csatorna. Pont ugyanezzel a fonttal, kerettel, buttonokkal jelenik meg időről időre több csatornanév alatt ilyen compare videó, pl ez most itt a Cameras Tested, de volt sokáig World of Cameras, meg ilyenek. És nem arról van szó, hogy ez itt az eredeti, és mások lopják, mert a többi csatornán más videók voltak.
Simán lehet, hogy x kamerával megcsinálta, majd lejjebb húzta az expót az egyik képen, a bal oldali lett az A6300, a jobb oldali az A6500. Ilyen kicsi képről úgysem mondja meg senki. Ez nem csak az én véleményem, korábban volt róla EOSHD-n említés, senki sem adott hitelt ezeknek a videóknak. A feltöltő válaszol pár kommentre, de simán kinézem, hogy az is fake.colorizer.net
-
-
taranis
addikt
válasz Elektrosokk #7283 üzenetére
Nálam a hangulatot megöli az éleknél az a "halo" effekt, kicsit túltolta a highlights és a shadows összehúzását. Korábban másoltam egy 5D3 RAW footaget ami hasonló volt, ott is látszott ez kicsit, de azért jobban tűrte a forrás.
Más: új DXO high score született: [link]
[ Szerkesztve ]
colorizer.net
-
taranis
addikt
válasz Elektrosokk #7286 üzenetére
Ehh, percenként változtatják az URL-t, szóval itt a legfelső cikk: RED Helium 8K DxOMark Sensor Score: 108 — A new all-time-high score!
colorizer.net
-
Tuninger
Topikgazda
Voltunk kint jégen hülyéskedni haverokkal, így gondoltam jó próba lesz ez az A6300 + EosHD Pro Color-nak. Out of camera az összes, a fehéregyensúly 6500-8000K között változott, manuálisan.
Nekem tetszik, viszont van egy két snitt ahol a shadow banding elég jelentős, ami azért is érdekes mert ISO100 végig. Bár a bandinges rész is 100p. Az égen viszont egyáltalán nem látszik banding, ami szimpatikus. Mivel elsősorban szín tesztelés volt a cél, csak 1080p a render.
[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
válasz Tuninger #7288 üzenetére
Jót tesz ez az eoshd cucc ennek a kamerának. A pirosakkal lehet, hogy játszanék, Andrew szereti túltolni, a legutóbbi Pana procoloron sikerült neki, persze ez abszolút ízlés dolga. Csak ugye nálad ott van, hogy matchelni kell az 5D2-vel.
Én is épp bandinggel foglalkoztam, ezt akarom kipróbálni a Fuji F-LOG-on: [link]colorizer.net
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Elektrosokk #7289 üzenetére
Viltrox Speedboosterrel használok egy Canon 24-105 F4 IS USM L-t, ami így olyan mintha natív 16-70 F2.8-ként viselkedne. És élesebb mint a natív Sony lencse.
Natív Sonyból 10-18-at és 35 F1.8-cat tervezek venni gimballos felvételekhez, de ahhoz még sokat kell spórolni
5D Mark II után használom az A6300-zat vannak előnyei, vannak hátrányai...
Fotóra abszolút még mindig az 5D.
Az üzemidő pocsék, de legalább a töltés sokáig tart.
Melegedést én nem tapasztalok, de rövid snitteket szoktam felvenni.
Nincs mikrofon AGC, ez néha hiányzik
Az elektronikus kereső könnyen párásodik és nem csak kint a hidegben
Fogás
A 5D Rawból ProRes 10bit után kifejezetten vékonykának tűnik a h264
ISO25600-on csak akkor néz ki jól ha nem mozog az egész kép. Ha megmozdul egyből széthullik a temporal noise reduction miatt, igaz ez főleg a sötét részekre érvényes. Ha ez SLOG2 +2-es expó, (és nem sötét) akkor korrektül néz ki.Ami szimpi:
a 4K képminőség mellett a 1080 is nagyon rendben van (az 5D után)!
Custom gombok szépen személyre szabhatóak.
Elképesztő hogy a picture profileokon belül mi mindent lehet állítani.
Az SLOG2 meglepően strapabíró, szépen lehet tekerni, csak a fehéregyensúly fontos hogy jól legyen beállítva felvételnél.
Peaking egész jó.
100p döbbenetes, eddig ilyet csak goproval tudtam, és az nem ez a minőség.
High ISO elképesztő, 6400-ig szívbaj nélkül lehet tekerni, de a 12800 sem vészes. Viszont ez főleg SLOG2-re és +2 expóra érvényes.
Az SLOG3 is nagyon szépen tekerhető, viszont nem ajánlott LUT-ot használni hozzá.Szóval mondhatjuk hogy elégedett vagyok vele, de még korai ítéletet mondani.
-
PNP
őstag
válasz Tuninger #7291 üzenetére
Fotóra miért tartod egyértelműen jobbnak az 5D2-t? Csak azért kérdem, mert én arról váltottam A6500-ra. Még nem sokat volt időm használni, de ahogy néztem összehasonlítást (dpreview pl.), a kisebb formátum ellenére zajban közel ugyanott van, de könnyebb rá fényerős zoomokat rakni (Speedbooster, vagy Art), a fókusz pontossága még adapterezve is meggyőző, nekem az 5D-n mindig lutri volt.
-
Tuninger
Topikgazda
Dprev alapján tényleg szinte egyformán teljesítenek zajban. Eddig csak 2-3 fotót lőttem, de abból az egyik ISO800-as portré volt, ami az 5D-vel nem probléma. Itt viszont összemosódtak a részletek, nem látszódtak külön a hajszálak, ami nem volt szimpatikus. Zaj egyébként nem volt jelentős, vagyis valami belső raw zajszűrésre tippelek.
Egyébként fogás, szín, optikai kereső és üzemidő miatt teszem a voksomat az 5D mellé ha fotóról van szó. A raw lightroomba importálva egyből tökéletes, minden a helyén van, míg a Sony rawjáról ez nem mondható el.
Ha valamit állítani kell, akkor a Sony még a funkciógombok ellenére is körülményesebb.Fókusz pontosság és sebesség tekintetében természetesen az 5D nyer, mivel nem speedbooster adapterem van.
Vagyis összességében DOLGOZNI az 5D-t érzem összeszedettebbnek. Papíron meg az A6300 a király
Mivel videó lett a prioritás számomra, valószínűleg ki fog kopni a kezemből az 5D, de azért még megvárom vele az idei első esküvőmet.
-
Elektrosokk
addikt
válasz Tuninger #7291 üzenetére
Köszi a részletes választ, az előzményeket figyeltem a topicban. én csak pár napja nézegetem az a6300 videóit, szimpatikus a méret meg az af (akár sportra is jó lehet ? ) viszont van egy samsung nx500-am pár optikával, amit imádok, Az FHD bitang jó, sajnos ha megyek fel iso-ban akkor látható a zajszűrés amit egyenlőre nem lehet kikapcsolni, alacsony iso-n viszont büntet... 2.5K módban nincs meg ez a probléma, de a video sem olyan éles, mondjuk ez annyira nem is zavar, de azért örülnék ha hozná az FHD minőségét 2.5K módban. Nekem ritkán kell a 4K, nagyon ritkán, és gyűlölöm az erős moire-t.
szóval megfordult a fejemben a 6300 az nx500 helyére, de rájöttem hogy csak FF zeiss optikáim vannak, és azért kéne oda nekem egy 16-70 F4 minimum. az nx500-at meg szinte lehetetlen elengedni. már 2x eladtam de mindig vennem kellett másikat 2 apsc váz meg felesleges lenne...
(#7293) Tuninger: barátnőmnek van egy A6000 váza, hétvégén fotóztam vele, a zajosodás tényleg más mint FF-el, de azért az FF sony vázaimból potyogó rawokkal nem mondanám hogy elégedetlen vagyok. 6D-m volt 3 éve, hát nem sírom vissza.
[ Szerkesztve ]
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Elektrosokk #7294 üzenetére
Maga a raw elképesztő módon tekerhető, főleg a Canon rawjaihoz képest. Csak a Canon rawok hozzányúlás nélkül is jól néznek ki.
Az A6300 fullHD-ja soft, de legalább moire free. Majd készítek neked 1-2 felvételt, szinte biztos hogy 1080-ban az NX500 a nyertes. Főleg hogy out of box a színei is tutik. A crop nélküli 4K/1080p 120p/high iso performance/slog2 miatt lehet érdemes váltanod.
Egyébként a 1080p az egy picivel lágyabb mint az A6000 1080p-je, így ha próbálgatod a barátnőd gépét egyből képet kapsz kell e ez neked
-
Elektrosokk
addikt
-
neevous
tag
sziasztok,
Ide iranyitottak a Canon topikbol. Az EOS M10-et neztem ki, foleg videora.
A G7X-en gondolkodtam, de itt ahol vagyok eleg draga (700 EUR kornyeke). Fontos lenne a hajtogathato kijelzo, illetve a video kozbeni AF. A CDAF-es gepek kiesnek, akarmennyire szeretem a Lumixokat videora. Most tudnek venni egy M10-et boltbol kicsivel 300 eur alatt.
Van valakinek ilyen gepe?Tisztaban vagyok a szenzor, stb korlataival (ami szerintem senkit nem fog megakadalyozni, hogy jo kepeket keszitsen, de nem akarok flame-et szitani). Igazabol a video kozben af megbizhatosaga erdekelne, hogy mennyire huntol, illetve mennyire tartja a fokuszt a mozgo targyon felvetel kozben.
GH2-t hasznaltam korabban videora, de ez teljesen masfajta felhasznalasra lenne. Ha tudja a 70%-at kepminosegben, akkor mar boldog leszek.
Kicsit mas: Letezik ezekre a gepekre ML? Az eredeti EOS M-re talaltam.
https://www.flickr.com/photos/david_papp/
-
Elektrosokk
addikt
válasz neevous #7297 üzenetére
szia
én az micro4/3 vázakon kívül elég sok fényképezőgépet kipróbáltam, nekem videó alatt használható AF csak a samsung nx szériával volt. a többinek nem volt értelme... az első eos m-re volt ml, valszeg erre is lesz, a kérdés hogy mikor.
-
neevous
tag
válasz Elektrosokk #7298 üzenetére
Koszi a valaszt. Talan erdekes lehet masnak is, amit tegnap neztem:
Philip Bloom - The Rambling Video Autofocus Mega Test – Parts 1 & 2 now live!!
[link]https://www.flickr.com/photos/david_papp/
-
jjeahh
nagyúr
válasz neevous #7297 üzenetére
Videó alatt canon fronton csak a dualpixellel szerelt vázakkal van tűrhető af szvsz és tudtommal ezekben olyan nincs, kontraszt af-ben meg a panák biztosan jobbak. A gh2 videó minőségét meg aztán tényleg kétlem, hogy megközelítik ezek a canonok
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest