Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kolja58

    aktív tag

    válasz Miklós315 #28640 üzenetére

    Bizonyosan nem eléggé hangsúlyoztam, de ha vissza keresel, a vallásosságot az ember alap tulajdonságának tartom, azaz ha akarod ha nem, ha hiszed ha nem, mélyen a bensődben sok mindent meghatároz a személyiségedben.
    Az az elavult ahogyan a felekezetek a mai tudatos embert szeretnék vezetni.
    Szentszellem nélkül, aki önálló entitás. Nincs emberi fejlődés, ha Ő nincs a jogos helyen értelmezve.
    Hova tűnt a kr.u. 1.-4. század teológiája, először vatikáni könyvtár polcai, majd valahol a sötét zug. Aztán ha valaki keresné, érteni szeretné, vakvágányra vezetése. Mindezt miért ? Önös hatalmi érdek, de már megszokhattuk, a keresztes lovagok kiirtásának példáján, hogy milyen is lehet az egyház döntéshozóinak viselkedése ha irigyek, vagyés hatalom féltők.
    Krisztus, köszöni jól van. Bizonyosan elszorult a szíve, látva a keresztes lovagjainak méltatlan megkínzását, hamis vallomások kikényszerítését, és majd legyilkolását.
    Még egy kis eretnekség. A templomi szertartásban a mise bor azért lett bevezetve, mert az alkohol szertartásszerű felhasználása a felejtést hozza el az embereknek, azért, hogy először a Szentszellemet fogadják el és utána értsék meg tudatosan Krisztust. Ezt már a hatalmat gyakorlók biztosan tudják, de természetesen nem akarják a szertartást megújítani, a fejlődés szolgálatába állítani. Nem az erjesztett szőlőlé, azaz a bor van az utolsó vacsora kelyhében, hanem must, a frissen préselt szőlőlé, (ez még logikailag is helyénvaló).
    Visszatérve Krisztushoz, Ő rendíthetetlenül az agapé kisugárzása. Áldás benne elmerülni.
    A kereszténység lényege, persze, hogy időt álló, sohasem állítottan ellenkezőjét, de nem úgy ahogyan egyesek beállítják.
    Ui.: Tudod aki sátánista jelképeket linkel, vagy mosdatja Hitlert hogy ő nem is, csak, ... az több úri huncutságra is képes lehet. Három lépés távolságot, zsigerből megérdemel.

    [ Szerkesztve ]

    Normális hangnemet, higgadtságot, ... még azok iránt is.

Új hozzászólás Aktív témák