Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz kolja58 #28630 üzenetére

    Nettó eretnekség (valószínűleg tudatlanság alapján), ami szembemegy az evangéliumokkal (így az Evangéliummal).
    Jézus már gyermekként kiemelkedően tanít a templomban, mikor Jeruzsálemben "elszökik", és ezt követően (szülői számonkérésre) egyértelműen ugyanazt az Atya-Fiú kapcsolatot említi, amit a keresztelkedése - ami nem változtatja meg, csak a nyilvános bemutatkozása, Atyai megerősítése a Szentlélek által, vagyis a Szentháromság együttállása - után (következetesen).
    Soha nem a próféták egyikeként említi magát, nem úgy hivatkozik magára, mint azok korábban mindig, hanem Úrként (Isten közvetlen Fiaként, ezért is a legbensőségesebb Abba megnevezést alkalmazza következetesen), a tanítását sem úgy tolmácsolja, miként mindaddig a próféták, küldöttek, hogy "mondta nekem az Úr, az Isten, és a parancsára elmondom nektek is", hanem belülről, az Atyával egylényegű volta miatti minden előzménynél szorosabb kapcsolat ("bennem van az Atya és én az Atyában vagyok") következtében nyilatkoztat ki.
    Az Egyházalapítás mikéntje (tartalom, forma, "jogosultság") is ugyebbe az irányba mutat. (nem fejtem ki, nyilvános, elérhető minden vonatkozó adat.)
    Stb.

    Ha R. Steiner nem egy felületes, szinkretista proto-Puzsér lenne, vagy te ismernéd a kutyulmány részegységeit (kereszténység, iszlám, buddhizmus, hinduizmus, stb.), akkor kiütköznének a nonszensz csúsztatások, hamisságok, kizáró ellentétek.

    [ Szerkesztve ]

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák