Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kolja58

    aktív tag

    válasz Miklós315 #28629 üzenetére

    Eszem ágában sincs észt osztani.
    Neki futok még egyszer. Született a Názáretben élő, Máriának szűznemzéssel Jézus nevű gyermeke. Mária, húsvér ember és húsvér gyermeknek adott életet. A gyermek felcseperedett és kb. 29,5 évesen Keresztelő János vízkeresztelésén vett részt amikor is a keresztelés után Jézus-Krisztus lett. Krisztus, Jézus testébe inkarnálódott. Jézus emberfia, Krisztus Istenfia. Nem Isten, de egy lényegű vele. Tehát állítom, hogy Jézus nem Isten. Persze a tévedés jogát mert ugyan olyan ember vagyok mint mindenki más fenntartom.

    zolivissza, ne haragudj de nekem te túl homályos vagy, nem tudok veled mit kezdeni.

    MageRG, A damaszkuszi út egy belső megtapasztalás, Krisztus lénye létének megkérdőjelezhetetlen bizonyítéka. A letarolta szó használata még idézőjelben is nem volt jó használat. Sokan megtértek a világban, használata talán szerencsésebb lett volna.
    "Miért lett világvallás, miért a leggyorsabban növekvő vallás ma?"
    Talán ízlelgessük még egy kicsit az idő és evolúciószerű logika mentén.
    Az idő és a fejlődés egyenes vonalú. Az iszlám, jelenlegi tudásunk szerint a legfiatalabb vallás a sorban. Evolúciója alapján világvallás és a leggyorsabban növekvő vallás ma.
    Tehát a fejlődés magaslatában, vallás szempontjából az iszlám, hit nélküliség szempontjából az ateizmus van. Ezt igazán beláthatná mindenki. Nem kell itt vita estet pazarolni az alsó tagozatos vallásszerű, már régen túl haladott vallás képződményeknek.
    Ez talán logikus is lehet, vagy nem?

    Normális hangnemet, higgadtságot, ... még azok iránt is.

Új hozzászólás Aktív témák