Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz Psych0 #19516 üzenetére

    1.1 Ha ismered a Bibliát, akkor tudhatotd, hogy Isten az embert monogám heteroszexuális kapcsolatra teremtette (tudod Ádám és Éva és Isten mondá, hogy ez imé igen jó). Ezt nevezzük teremtési rendnek. Egy esetben engedett a többnejűség, ha a testvér felesége özvegyen marad. A Biblia ezen kívül elítéli a többnejűséget (ezt gondolom tudnod kellene, ha olvastad, ezért nem tudom honnan vetted, hogy a Biblia támogatja a többnejűséget).

    1.2 Sajnálom, hogy te ezt erkölcsi magaslónak nézted, De szerintem az általad felvázolt dolgok vittek idáig. Én ahogy már sokszor leírtam nekem mindegy, hogy egyes emberek mit csinálnak. Nem is tudom, hogy neked, honnan jött, hogy én az egyes emberek magánéletében turkáljak. A beszélgetés onnan indult, hogy ma még keresztyénként élhetek úgy, hogy nem néznek hülyének, hogy ragaszkodok a keresztyén erkölcsökhöz.
    Köszönöm, hogy elmondtad, hogy mi alakította a te világképedet. A liberális eszme egyik olyan területe aminél én speciel féltem a saját szabadságomat az a nevelés, de amíg lesz választható óvoda, iskola addig nincs baj. Ahogy írtam engem az zavar mikor az emberi önzőséget, "azt csinálok amit akarok nem érdekel más" szemlélet zavar. Ha szerinted a belinkelt oldalak nem rejtenek ilyen veszélyt, akkor értelek, de számomra ezt közvetítik. Magyar esetről még nem tudok, de nyugaton, azt hiszem Svédországban egy papot börtönbe csuktak, mert nem akart homoszexuális párt összeadni. De kérdem én miért? Miért nem mentek egy olyanhoz aki összeadja őket(találtak volna, mert sok helyen megteszik), de nem ők korlátozták a papot döntésében és a szabadsága miatt, mert szabad volt nemet mondania börtönbe került. Vagy itt a fórumon is én had legyek szabad keresztyén módon hozzáállni a fogamzásgátláshoz és ne legyek már megbélyegezve, mert számomra fontos a feleségem egészsége (lelki-testi).
    Szerinted miért volt erkölcsi magas ló ahonnan a beszélgetés indult? Mert ragaszkodok valamihez? Amint látod én sok mindent tolerálok. Nem vagyok különb mint te, csak más az erkölcsünk.

    2. A pótolhatja =/= korlátozza. Nem értem az okfejtésed. Nem értem, hogy jött neked a pótlásból a korlátozás? Egy törvény hogy korlátozza szerinted a felelősségteljességet? Ha kimondja, hogy egy gyerek 18 éves korától nagykorú? És igen valaki már 14 évesen gondolkodhat éretten de sokan még 40 évesen se. De én mégis örülök, hogy van húzva egy határ és nem léphet egy ember szexuális kapcsolatba egy 5 évessel.

    3. Hol nem lehet az én oldalamon beszélni a pedofil papokról, sikkasztó lelkészekről? Beszélj nyugodtan. Számomra ezek nem tabu témák. De mikor keresztyén erkölcsről beszélsz akkor a Bibliával érvelj és ne olyan emberekkel akik nyilvánvalóan nem a Biblia tanítása szerint élnek. Én elfogadom, hogy van olyan szabadság, hogy nem ártunk a másiknak csak én még ilyet nem láttam. Ha tudsz ilyet mutatni akkor megköszönöm. Leírtam a félelmeimet és pont te is azt csinálod, hogy korlátozni akarsz a szabadságomban az által, hogy engem a szabadság gyilkosának kiáltasz ki azért mert az én erkölcsi mércém más mint a tied. És ha a te gondolkodásod majd állami szintre kerül lehet börtönbe is csuknak, mert monogám heteroszexuális párkapcsolatban élek. Azért már most is börtönbe zárhatnak nyugaton, ha erről beszélek. Pedig kinek ártottam? És te is tudod jól, hogy nem ártok senkinek de mégis zavar, hogy én máshoz ragaszkodok mint te és emiatt bélyegzel meg.

    +1 Teljesen egyetértek. Csak ne feledd, hogy amit te fejlődés alatt értesz azért az emberiség háromnegyede nyomorog.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák