Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
"Nekem azzal van bajom, hogy ezért nem önmagának mond köszönetet, hanem egy felsőbb hatalomnak, aki nem segített neki ebben. A gondolkodásának módja változott, ez segített."
Nem mondom meg melyik vallás követői gondolkoznak így, mert kiakadsz.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
A "segíts magadon mert más nem fog", annyiban tér el, hogy "mennyi felelősséget adunk" Istennek.
A "hogy állunk az élethez" kérdésnek két végpontja van:
a. mindent Isten rendel és ő intézkedik (ez már a "sors")
b. ül a felhő szélén egy nagy halom popcornnal és csak figyelA kettő között bárhol megállapíthatjuk a "nekünk tetszik" részt.
-
doc
nagyúr
az jobb válasz, hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek?
szerintem az nem valasz, hanem a valasz elkerulese
bar annal, hogy barmi rossz tortenik veled amirol a legkevesbe sem tehetsz, az a te hibad, meg az 'istenes' valasz is jobb...
szerintem siman el kell fogadni, hogy a vilag nelkuled/nelkulem is mukodik, es van olyan helyzet, ami egesz egyszeruen teljesen fuggetlen tolem
-
félisten
Mert azt hazudták neked Istenről, hogy egy "fehér szakállas jótevő öregember a felhők között".
Pedig a Biblia sehol nem ír ilyet.A Szcientológia így írja le:[link]
A legnagyobb hazugság az ember történetében, hogy nem tudod irányítani az életedet, "dolgok csak úgy történnek".
De valamiért, ha az ember elkezd tisztességesen élni elkezdenek "jó" dolgok történni vele.
A világ bármelyik pontján vallástól és hittől függetlenül.(#11760) Mr X: Vigyázat, elkezdtél átlátni a szitán!
Tény, hogy én nem írtam ilyet sehol, de majd jön valaki aki utálja a Szcientológiát és majd ő megmondja, hogy mégis hogy van...[ Szerkesztve ]
-
Mr X
veterán
válasz D1Rect #11762 üzenetére
Ami számomra mindennél egyértelműbb bizonyíték isten nemlétére, abba te magad is bele tudsz gondolni.
Te apuka vagy. Hagynád a saját gyermekedet szenvedni, meghalni azért mert hibázott? Pedig módodban állna segíteni, de mégsem tennéd, csak végignéznéd? Mondanád azt neki, hogy ha nem engem szeretsz, nem érsz semmit? Végignéznéd tétlenül, ahogy a gyerekeid kínozzák egymást?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
A Bibliai tanítások erkölcsi útmutatások, hogyan viszonyulj a világhoz, emberekhez.
Csak gondolj bele, ha a szüleid mindent megmondanának. Semmiben nem dönthetnèl, mindent megmondanának.
Jó lenne?
A kövess, mert rossz lesz neked:
Nézd meg a mai világot.
Nem követnek senkit és semmit, mindenki "önàlló" és "kitalálja magától" "èlvezi az életet".
Ez tudod melyik irányzat ez?
Mennyire boldogok ezek az emberek?[ Szerkesztve ]
-
félisten
Akkor használd mint útmutatót.
Én is rosszul vagyok attól amikor egészben le akarják tolni a torkomon.(személyes véleményem szerint egyébkènt belenyúltak emberek, ezt korábban kifejtettem)
Gyermekei halomra ölik egymást:
Nincs rendben.
Ennek is megvan az oka...
A Szcientológiában ez is felfedezésre került.[ Szerkesztve ]
-
Noddy
senior tag
Akkor tulajdonképpen te csak akkor hinnél Istenben, ha megfelelne a saját istenképednek. Egyébként meg misztikus körítés...
Én ezt úgy látom, hogy Isten van, ő kijelentette magát és nem próbálom bezárni semmi sztereotípiába vagy nem próbálom ember szerűvé tenni. Isten nem a mi kívánságunk szerint alakul ő az aki, senki kedvéért nem változik.
Egyébként ha meg nagyon beleavatkozna az életedbe akkor pedig az lenne a baj, lemerem fogadni Hogy lehet ennyire Isten ennyire önkényes, kiráncigálta csóró zsidókat Egyiptomból, pedig milyen jól érezték magukat a sarat túrva éhbérért, gyerekeiket pedig legyilkolta a fáraó.[ Szerkesztve ]
Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
Mr X
veterán
Maradjunk annyiban, hogy szerintem ezek az isteni kinyilatkoztatások mesék. Akkor hinnék Istenben, ha minden kétséget kizárólag megmutatná magát, viszont akkor az már nem hit, hanem tény. Ne haragudj, de amíg csak olyan kinyilatkoztatások vannak, amiket az ember mond el, addig nem hiszem el, mert az fantázia. Ha én most azt mondom, hogy Isten szólt hozzám, és kinyilatkoztatta, hogy a kereszténység téves út, te elhinnéd? Nem. Pedig én állítom, hogy Isten mondta nekem.
Szóval van isten, igazságos és szeret minket. Tőled is kérdezem. Milyen szeretet az, ahol az atya hagyja szenvedni a gyerekeit, pedig segíthetne rajtuk. Milyen atya az, aki egyetlen hiba miatt (Ádám, Éva, alma) elzavarja a gyermekeit és tétlenül nézi, ahogy az utódaik halálra marják egymást?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Szerintem nem "szó szerint értendő"-ek a történetek, és nem feltétlenül kapcsolódnak logikai láncokba. Könnyebben értelmezhető, ha külön-külön vizsgálod a történeteket és mondanivalójukat.
Egyetlen vallásról tudok ami "szó szerint értendő és hibátlan logikai láncot alkot".
Hint: A követői nagy figyelmet fordítanak a szavak jelentésének, hogy egészen biztosan pontosan megértsék a leírtakat."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Noddy
senior tag
Sok mindenki hall hangokat attól még nem lesz isteni kijelentés
Vannak feltételei, hogy lehessen tudni, hogy tényleg az.Egyrészt azt kitaglaltuk, hogy Isten nem mond ellent magának miért is tenné, tehát ha 2000 éven keresztűl 40 ember nem mond ellent egymásnak és jó pár hívő nem mond ellent egymásnak (Szent Lélek munkája) és te jössz, hogy az egész rossz, hát na...
Isten elküldte Jézust és benne a megoldást, ha te ezzel nem tudsz mit kezdeni nem az én és a keresztyénség, Isten hibája. Ha tényleg nem tett volna Isten semmit akkor jogos lenne a felvetésed, de tett, nem is keveset. El lehet dobni a mentő kötelet, mert horzsolja a kezedet, de ne csodálkozz ha nagyot esel.
Igazságos - büntet. Szeret - ad megoldást.
Az hogy nem Mr. X kedvében akar járni Isten szerintem megérthető. Miért lenne személyválogató, pont hogy nem azJesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
Peethy
őstag
Kicsit rossz oldalról közelíted meg a dolgot. Ádám és Éva nem hibázott, hanem döntött. Az embernek jogában áll döntenie arról, hogy szereti-e Istent vagy nem, az hogy az ember mit dönt az a saját dolga.
2 éve, 1 héttel a születés időpontja előtt meghalt a húgom, az egy nagyon nehéz időszak volt. Sokáig kérdeztem, hogy ez mégis miért történt? Mi célja volt ennek az egésznek? Azt hiszem, nem fogok rá választ kapni életem folyamán, de egyet megértettem: Isten számára egyes dolgok mást jelentenek, mint számunkra. Isten számára a halál valami új kezdete. Isten számára az idő nem látezik, mert végtelenből indul és oda is ér vissza. Isten úgy tekint a gondokra, mint a kihívásokra.
elzavarja a gyermekeit és tétlenül nézi, ahogy az utódaik halálra marják egymást?
Nem. Elküldte a fiát, hogy meghaljon értünk. Az már más kérdés, hogy az ember sokszor megveti istent és ha jön a gond, akkor kérdezi, hogy "Na hol vagy istenem? Én megmondtam." Most itt vagy ezen a fórumon, Istenről beszélgetünk és ott kopogtat mindannyiunknál, nap mint nap, percről percre. Ha csak egyszer képesek lennénk meghallani, és válaszolni, az életünk megváltozna.
Ha én most azt mondom, hogy Isten szólt hozzám, és kinyilatkoztatta, hogy a kereszténység téves út, te elhinnéd?
A Biblia az elsődleges kinyilatkoztatás, amennyiben olyat mondasz, ami ezzel szemben áll, akkor a hívő ember számára evidens, hogy nem lehet igaz.Ne próbálj racionális magyarázatot várni a hitre! A hit pont attól hit, hogy nem racionális. A racionalitást tudásnak nevezzük, amivel egész jól elvagyunk, egészen addig, ameddig el nem jutunk valami olyanhoz, ami rációval nem felérhető, például hogy hova került apa, anya, a nagymama a halála után, hogyan neveljük a gyereket és hogyan bocsássunk meg valaki olyannak, aki annyi rosszat tett nekünk az életben.
-
félisten
válasz Peethy #11782 üzenetére
Nem is értem miért néznek rád furcsán.
"Add az egyháznak a pénzedet, hogy neked több legyen." Nem pontos az idézet de ez volt a lényeg.
"A Biblia az elsődleges kinyilatkoztatás, amennyiben olyat mondasz, ami ezzel szemben áll, akkor a hívő ember számára evidens, hogy nem lehet igaz."
"Ne próbálj racionális magyarázatot várni a hitre! A hit pont attól hit, hogy nem racionális."
Ilyen kijelentéseid után szerinted én vagyok az "őrült szektás akit lehúznak lóvéval".
Értem én.MOD:
Pedig akivel eddig találkoztam a Hit Gyüliből az egész normális volt.
Mondjuk tudom, te nem a Hit Gyülibe jársz, hanem valami kisebb csoportba ahol különbözik a "stílus".Persze azóta se tudtam meg milyen "békét" szeretnél elérni...
Olyat ahol mindenki úgy gondolkozik mint te?[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
Isten annak mutatja meg magát, aki nyitott. Sőt, annak is, aki zárt, csak egyszerűen szán időt a Bibliára.
Nagyon jó példa erre Reisinger János, a kommunizmusban filozófus volt, megrögzött ateista, akit a kommunista állam az 1970-es években megkért arra, hogy írjon egy revíziót a Bibliáról, bebizonyítva, hogy hamis. A vége az lett, hogy megtért és utána járta a művelődési házakat, előadásokat tartva. Pedig ő aztán nem kereséssel indult neki a Biblia olvasásának.
(#11783) D1Rect: Nem kifejezetten kívánom kommentálni a dolgot, főleg mert azt se tudom, mi a problémád azzal, amit írtam. A hit nem racionális, mert az akkor nem hit és igen, a hívő ember számára bármilyen állítás Istenről, ami ellent mond a Bibliának, hamis. Az adakozásról meg annyit, hogy amit mondtam, benne van a Bibliában, ha nem hiszed, ne hidd, én tapasztalom
[ Szerkesztve ]
-
Mr X
veterán
válasz Peethy #11785 üzenetére
Nem sérteni akarok vele senkit, de az én oldalamról ez úgy néz ki, hogy aki fogékony az ilyen ködösítésekkel teli misztikumra, az könnyen beleesik abba, hogy nem gondolkodik el az általam is felvetett kérdéseken.
De nem szeretnék senkit megbántani, mindenkinek szíve-joga, hogy miben hisz vagy miben nem.
-
félisten
válasz Peethy #11788 üzenetére
Azt állítod, hogy aki "hisz" annak nem kell racionálisan gondolkodni.
Véleményem szerint az irracionális gondolkodást a hétköznapi ember úgy fejezi ki, hogy "őrült" esetleg "bolond".
Mondjuk ez meg is magyarázná, hogy miért nyilatkoztad azt, hogy "Az igazság az, hogy itthon elvontabb az "üldöztetés". Mondom úgy, hogy elég sokszor bolondnak, hülyének nézik az embert emiatt."
-
félisten
válasz Peethy #11791 üzenetére
Akkor valahol félreértettelek.
Hol csúsztatok?MOD:
Látom szerkesztetted:
Nem kívánom bizonygatni az igazamat, hogy mi van a halál után, több okból is, de legfőképp azért mert rám rontanál a fél Bibliával, hiszen korábban azt is nyilatkoztad, hogy ami abban le van írva az biztos, hogy igaz.
Számodra az az igaz, ami ott van. Amikor meghalsz úgyis kiderül számodra.[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz D1Rect #11792 üzenetére
"Ne próbálj racionális magyarázatot várni a hitre! A hit pont attól hit, hogy nem racionális."
(#11793) Mr X: arra, hogy van valami utána, pont ugyanannyi racionális bizonyíték van, mint hogy nincs. Tehát akár azt mondom, hogy van, akár azt mondod, hogy nincs, egyikünk sem tudja racionális érvekkel alátámasztani, így ezzel kapcsolatban úgy kell meggyőződést kialakítani, hogy fogalmunk sincs róla. Na ezt nevezem én hitnek. Hogy mi a nikotinamid-adenin-dinukleotid-foszfát szerepe az élő szervezetben, na ahhoz semmi köze a hitnek.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Dorien
veterán
YouTube - Szcientológia: elnyomók és elnyomottak
Sorry, ha volt már. Mostanában nincs időm ide járni...
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó újszerű Shure SRH1540 prémium zárt fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
degu
senior tag
Nem ertettem en felre semmit! Csak nem vagyok hivo!
Ez a *tudas megszerzese*,a *teremtett vilag* megismeresere valo bibliai osztonzes sarkallatosan ellentmond az *alma sztorinak!*
A masik reagalasod,hogy hulyenek nezem a kereszteny embereket-azt viszont Te ertelmezed rosszul!
Nem hulyenek nezem,csak elvakultnak,vagy befolyasoltnak.
Amit az *erkolcsi normakrol* irsz,azt en ugy neveznem /mint mar sok helyutt a PH-n elmondtam/ hogy *mindenkinek van egy elmelete* -effektus.A sorozatgyilkosnak is van! Meg a repteren a civilek,gyerekek kozott bombat robbanto vallasi fanatikusnak is,amivel megmagyarazza,es igazolni probalja a tetteit!
A kereszteny/hivo embernek az *elmelete* a vallas,amivel mindent megprobal megmagyarazni,es asszerint elni.Ez rendben is lenne,mert a Biblia tk.helyes erkolcsi normak gyujtemenye is,es az igaz,erkolcsos elet elesere osztonoz,de kereszteny/hivo/ emberek voltak az inkvizitorok is,meg az indianirto misszionariusok,akik Isten moge bujva gyilkoltak,tk.politikai/hatalmi okokbol.
Hat tobbek kozott ezert nem tudok igazan hinni ebben a hokusz-pokuszban,mert hogyan lehet igaz az,amit erre is,meg arra is lehet hasznalni,es a jo,es rossz cselekedeteinket is igazolhatjuk vele.
Te-amiket forsiftosan,kenetteljesen,es teljes atelessel leirsz -valaszokat a kritikus,vitathato kerdesekre,az tk. egy dolggal tamaszthato csak ala,es ez a HIT.!
Es ami ilyen megfoghatatlan,ezoterikus,misztikus,es csak a hivok fejeben,es a Bibliaban letezik,az nekem...nem hiheto,es nem bizonyithato,vagy nem bizonyitott.!
Ez nem lehet az alapja egy hiteles nezetrendszernek.Ez egy attitud csupan.A hives attitudje...verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Külpolitika
- Sorozatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen routert?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest