- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
-
Mobilarena
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz tPedro_ #130198 üzenetére
1270-en kérésre modem üzemmódba is átállítják a modemet. CB modemet te is át tudod állítani modem üzemmóra, ha ipv4-ben van a modem, Arris modemet csak az ügyfélszolgálat tudja átállítani modem üzemmódra.
Ha megírod, hogy milyenek a modemértékek és milyen osztóval van elosztva a koax kábel ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség és lehet-e javítani az értékeken. -
xDiESEL92
tag
Sziasztok,
Érdekes kérdéssel fordulnék hozzátok.
Feltűnt, hogy a weboldalon a készülékeimnél van egy változtatás gomb. (jelenleg D3.0-ás verziót használok 500-as nettel).
A változtatás gombra rányomva tudok D3.1-es modemet kérni (elvileg) 0Ft-ért.
Valaki találkozott már ezzel? Valóban lehet kérni D3.1-es Arris modemet kérni ehhez a csomaghoz. Lehet, hogy net sebességével nem tudom kihasználni, de a chipset is jobb, memória is dupla, mint a jelenlegi ch7465vf-ön.
Mi a véleményetek? - Ennél tovább nem mertem lépni.
Köszi a válaszokat előre is.[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz xDiESEL92 #130207 üzenetére
Üdv!
Elvileg Arris modemet ezres csomaghoz adnak, ha jól látom modem üzemmódban saját routerrel használod a CB modemet, modem üzemmódban mindkét tipus stabil, a két modem között annyi különbség van, hogy a jelenlegi 24 docsis3-as letöltési csatornát használ, az arris is 24 d3-ast és egy d3.1-et, amire az ezres sebességhez van szükség, 500-as csomag esetén a 24 ds csatornával csúcsidőbe is megvan a kínált letöltési sebesség. -
xDiESEL92
tag
válasz kabelmania27 #130208 üzenetére
Igen, de ezekre gondolok:
Arris:
CPU1: Intel Puma FHCE2752M (2.5 GHz, 2 cores)
FLA1: 512 MiB (Spansion S34ML04G200TFI00)
RAM1: 1 GiB (SK hynix H5TC2G63GFR-RDA × 4)CBN:
CPU1: Intel Puma DHCE2652 (1.2 GHz, 2 cores)
FLA1: 128 MiB (Macronix MX30LF1G18AC-TI)
RAM1: 512 MiB (Samsung K4B2G1646F-BCK0 × 2) -
cocka
veterán
válasz xDiESEL92 #130207 üzenetére
A helyedben én kb. mindent érintetlenül hagynék a saját online ügyfélszolgálati vodás felületeden. Mert bármilyen módosítás szívást jelent.
Anyámnak pl. most változtattak vmit úgy, hogy semmiféle ráutaló magatartás nem volt, hacsak az nem, hogy tovább használja jelenlegi mobil tarifacsomagját állítólag változatlan feltételekkel.
Meg kapott vmi SMS-t is, hogy megrendelését xyz iktatószámon rögzítettük. Nem is rendelt semmit.
Aztán egy szerintük nem marketing- és reklámcélú (szerintem meg de igen az!) emailben arról tájékoztatnak (szerintük csak tájékoztatás), hogy most aztán hihetetlen kedvező ajánlat lenne (NEKIK, nekünk bizony nem!), ha elfogadnánk, hogy a mobilcsomagja emelkedjen 725 Ft-tal, a vezetékes telefoncsomagunk meg 1092 Ft-tal. Természetesen mindebbe csak 1 év hűséggel lehetne belemenni, aminek ugye semmi értelme, ha a hűség ellenére évente kétszer is élhetnek az áremelés jogával.
Más:
Észrevettétek, hogy myvoda webes felületén belül a Nyilatkozatoknál eltűnt az az opció, hogy:
Hozzájárulok, hogy a Vodafone Magyarország Zrt. a termékei és szolgáltatásai minőségének javítása érdekében a visszajelzésemet kérje.
Vagyis a kedves vodkafont már nem is érdekli a feedback vagy a felhasználók esetleges bug reportjai, amiket felhasználhatnának a szolgáltatásuk minőségének javítására. Következésképp nem is szaggatja magát, hogy minőségi szolgáltatást nyújtson vagy ha mégis, akkor azt miért kell titkolni és miért nem nyilatkozhat az ügyfél, hogy szeretne-e feedbackelni nekik vagy sem?
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
Természetesen se hang se kép. A DIGI meg se reccent. Madárdomb.
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
Lehet, hogy le akarták cserélni, de nem hinném, hogy Arrisra. Ahogy írtam, az csak a gigabites nethez jár. Legalábbis az én emlékeim szerint eddig itt senki sem írta, hogy 500-as csomaghoz Arrist adtak volna neki. (Hacsak nem volt valami makacs, javíthatatlan probléma a normál Connect Boxszal, és ezért telepített neki a Voda egy Arrist, hátha az megoldja…)
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
dunnovf
újonc
válasz kezo0 #130210 üzenetére
De adnak arrist bizonyos esetekben 500ashoz is, viszont az kurva érzékeny a hálózatingadozásokra és pár áramszünet is szétbaszhatja. Compal az fainabb sokkal, ráadásul amióta bejött arrisra a szoftverfrissítés, kb 3 hónapja wifi doctorral még szolgáltató szinten is csak wifi team tud belenyúlni komolyabban de az sem ér semmit, a hálózat szar nem a modem! Az ügyintéző nem tehet semmiről mert munkautasítás, hogy wifire nincs teki így ha hívjátok őket mondjátok, h kábelen szar mert a wifire egyik szolgáltató sem vállal garanciát így teki sem jár rá max fizetős 11.500-ért de azért is lebasszák a kezelőt! Persze fog csatornát váltani meg 20/40 MHz-t állítani, frissít stb nem fog nagy változást hozni Ráadásul megfigyelhető, hogy némely compal is már magától állít csatornát sima áramtalanítás vagy reset után is.
[ Szerkesztve ]
-
dunnovf
újonc
-
gduck
addikt
-
tPedro_
őstag
válasz kabelmania27 #130206 üzenetére
Köszönöm az eddigi segítséget. Már modem módban megy a CB.
Sokkal jobb a helyzet, de 1-2 szakadás így is volt.A modemértékeket megírom, amint újra lesz szolgáltatás. Ha jól gondolom a vihar vághatta tönkre.
Más esetleg tapasztal hasonlót a XVI. kerben? Ma egész nap nem elérhető a hálózat. A le/fel LED villog, újraindítás után változatlan.
[ Szerkesztve ]
-
ugyes
senior tag
válasz tPedro_ #130220 üzenetére
Szerintem több hálózati eszközüknél nincs vagy nem elegendő az áram. Nálunk is csak 1 fázis él a 3 helyett. Kerti hosszabbító egy távoli szobai konnektorban, ami az élő fázisra kötött, és az adja az áramot a modemnek, de itt is csak villog a led. És a környékről én voltam az első bejelentő.
Az ELMŰ-nek viszont nem tudom bejelenteni a fázis kiesést, mert hajnal 1/2 2 óta nem fogad műszaki hibabejelentést. Hátha áttételesen kijavítják ezen a vonalon.... -
cocka
veterán
válasz dunnovf #130216 üzenetére
sem vtv boxot nem ajánlok mert elképszető érzékenyek és szarok
Ezt a VTV boxra vonatkoztatva egy kicsit bővebben kifejthetnéd. Mondjuk én "közvetített" wifin keresztül használom, de kábelen is ugyanazokat a kamu hálózati hibákat írja.
Se szeri, se száma a kamuknak. Sorolok is egy párat, amiket idáig összegyűjtöttem a hibajegyzékembe:
1. Nem lehet csatlakozni az internetre. Ez úgy mond központi hiba volt, de nyilvánvaló hazugság volt, mert volt internet és ugyanazt a konfigot használom mindig, amivel előtte kifogástalanul működött. (nyilván a hálózatra gondolok itt, nem a boxra LOL)
2. Felvett műsor lejátszásakor a Felvétel lejátszása gombra nyomva eredmény: Ez a műsor nem játszható vissza. [SV002]
3. Az üzembe helyezést nem lehet befejezni. Kérjük lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálattal! [SA005] (még a helyesírással is gondjuk van)
4. A műsor lejátszása jelenleg a maximálisan megengedett számú eszközön fut (Hazudsz! Sose léptem túl ezt az értéket és senki más nem használja a szolgáltatást neten amikor a boxot nézzük)
5. Tartalomkorlátozás miatt nem tudjuk lejátszani ezt a műsort. Kérjük, próbáld újra később!
6. A kiszolgálóhoz történő kapcsolódás sikertelen vagy megszakadt a kapcsolat. (Kinek a hibájából, mert hogy az enyémből nem az tuti!)
7. Ismeretlen lejátszási hiba
8. Nincs előfizetés a csatornára (olyan esetben, amikor van)
9. Hiba a hálózati konfiguráció olvasásában. Itt még különböző "alcímeket" dobott fel pl.: NETWORK IPv4 2, NETWORK WIRELESS PROFIL STATE
10. Időkorlát-túllépés adatelérés közben. Kérjük, ellenőrizd a routeren az internet-hozzáférést! [SC401]
11. A kiszolgáló hibát észlelt. Kérjük, próbáld újra később! [SC402]
12. Csatlakozási hiba. Kérjük, ellenőrizd az internetkapcsolatot! [SC014]
És a 13. bónusz, ami mostanában van, hogy random módon egyes felvételeknél eltűnik a lejátszás gomb.
Mi az a d4a?
-
kezo0
addikt
válasz kezo0 #130165 üzenetére
Ééés megtörtént: az 5 napja rögzített műsornál tegnap még ott volt a lejátszást elindító gomb, mára eltűnt. Vodabox, csodabox.
(VTV appban "Ez a felvétel jelenleg nem elérhető" üzenet jelent meg.)
[ Szerkesztve ]
-
modern
aktív tag
Sziasztok!
Remélem tud valaki segíteni.
Olyan gondom van, hogy tegnap a vihar előtt még minden gond nélkül ment a vezetékes internet ma viszont csak a wifi hajlandó.
Most wifi adapterről tudok netezni a pc-n, hiába dugom be a portba a netkábelt semmi, meg se nyikkan.
Olyan létezik, hogy a tv-telefon-internet (csak wifi) működik de a vezetékes internet nem? Próbáltam a modemet újraindítani de akkor se..
Remélem, hogy nem a gép portjával van a gond. (bár kb 2 hete vettem újonan)Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783
-
cocka
veterán
Olyan lehetőség van, hogy értesítsen valahogy a rendszer egy aktuálisan futó sorozat x. évadjának 1. epizódjáról, ha adásba kerül?
A sorozat nem vehető fel és nem nézhető vissza, max. újrakezdhető, amíg az élő adásban tart.
Viszont nem szeretném állandóan az EPG-t nézegetni emiatt. A sorozat maga nekem ugyan megvan, de kíváncsi vagyok a TV-s verzióra is bizonyos okból.
-
kezo0
addikt
válasz gduck #130226 üzenetére
Kipróbáltam, hozzáadtam a lejátszási listához, és ott valóban megjelenik a lejátszás gomb.
Ugye ahogy írtam, A híd c. sorozat 2. évadának első két epizódjáról van szó, amelyek hétfő este 21h-kor, majd rögtön utána, 22.05-kor kerültek adásba a Duna TV-n. Szóval ez 2 db rögzített műsor.
Az első epizódot elindítva a lejátszási listából, nem történik semmi: tök fekete képernyő, még hibaüzenet sincs, csak a feketeség.
DE! Hogy ne legyen itt sem semmi következetesség, a második epizód lejátszása elindul, megnézhető így! Azonban ha egy ponton megszakítom a lejátszást és kilépek belőle, utána ha újból nézni akarom, akkor a felkínált „folytatás” gomb megnyomására itt is csak a feketeség jelenik meg a műsor helyett. Az „újrakezdés” gombot választva viszont újból elindul a lejátszás – persze ekkor megint az elejéről…Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
pjen
félisten
Még mindíg nincs se Tv se Net. 17. Kerület.
-
Littoral
aktív tag
Kedves fórum-olvasók! Vodafone előfizető vagyok, mondjuk úgy, hogy megelégedésre. A napokban egy másik helyen, egy T-előfizetőnél beleszabadultam a tévébe. Nagyon nem is láttam még ilyet eddig. Nos, hát... Ég és föld az utóbbi javára. Logikusabb és normális kezelői felület, gyorsaság, ha léptetem a csatornát, akkor egyből lép, nem hosszú másodpercek múlva, tűéles kép (egy normál, nagyképernyős tévé), normális információs tartalom, stb.
Azt kérdezném az ebben járatosabbaktól, hogy mindezt van-e esély elérni a Vodafonnál?
Nem néztem az ottani T-eszközt sajnos, látszólag ugyanolyan kis fisz-fasz doboz, mint ami nekem van vodafonos itthon. Egy 80+ idős házaspárnál van, akik megrendeltek egy szolgáltatást a T-től (valamiféle L-csomag), a T meg beszerelte nekik, tehát különösebb kunsztokat nem kértek. Az én eszközömről az látszik az online felületen, hogy Vodafone media box IPTV STB(?). A készülékem egy 6 éves Samsung tv, saját oprendszerrel.
Sajnos a látott különbség olyan mérvű volt a T javára, hogy a döntés szinte azonnal megszületett a váltásról, kivéve... ha eszközcserével esetleg el lehetne érni ugyanezt a pl. képminőséget Vodafonnál is.
Lehetséges ilyen? Mi okozza ezt a jellegű minőségi különbséget?[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz Littoral #130234 üzenetére
Nem tudom, mi lehet nálad, de a Vodafone TV boxnak – számtalan hibája mellett – a képminőségét pl. pont nem igazán érheti kritika. Amit a digitális tévéadás tud, abból szemernyit sem vesz el: tökéletes képe van a HD adásoknak (ill. amikor nem, az inkább az adott csatorna hiányossága, nem a boxé). Nem tudom, mit tud a Telekom tévés eszköze, de sokkal jobb képe egész biztosan nem lehet, mert a Vodafon boxé is „tűéles”, ahogy te fogalmazol (habár ugye a tű inkább hegyes, mint éles…).
Amúgy az IPTV a köz számára ismertebb elnevezés, és talán ezért használják a weboldalon, de jelen esetben pontatlan, ugyanis a Vodafone TV box pont nem IPTV-, hanem OTT-alapon működik (a különbséget könnyen kidobja egy Google-keresés). Az STB pedig a set top box elterjedt rövidítése.
-
Toth_Jani
őstag
Azért azt ne feledjük egy SD adás fél millió képpont egy HD 2 millió miközben a 4K-s TV-k, 8 millió képpontot raknak ki a kijelzőre.
Ugyan a legtöbb TV-ben van kép javító funkció, de ez típustól függően változik.
Ha úgy tölti ki a képet SD adás esetén, hogy minden pontot 16 szorosára növel akkor az láthatóan kocka lesz. -
jovás
aktív tag
-
boborján2
aktív tag
Én nemrég arról váltottam.
Nálam ip alapú voda tv van, és szerintem hajszállal jobb a vtv képminősége.Ha hasonló kis dobozt láttál ,akkor az android alapú boxa a trékomnak. Sok sikert hozzá.... Lassan 3. éve képtelenek rá életképes szoftot írni. Olvass vissza a tré topikban
Ami a legjobb hogy ugyanaz a box ,van akinél hibátlan, van akinél ilyen hibái vannak ,van akinél olyan hibái vannak. 480p felbontással indul,bekapcs után az ethernet elfelejt felébredni benne, egyes csatornákon a hang elcsúszik. Az meg csak hab a tortán ,hogy minden play áruházas app(kivétel netflix) gyakorlatilag kifogástalanul fut , de a tré saját tv appja ,amivel a tv adást nézed ,az nem igazán.Néha laggol ,összeomlik ,kifut a ramból a cucc ,azt lehet restrartolni ,aztán egy hétig megint jó
Használd ki az elállási időt és nyomkodjad gazdagon, akkor derüljön ki ha van valami baja.ignored users : snyper990 | SlayR0113
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Weblap készítés
- PlayStation 5
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest