Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Z.É.T.

    őstag

    válasz t72killer #68342 üzenetére

    "nem lesz belőle flu"
    Az elmúlt évek alapján endotél; szív, vese, agy, ízületek, hormonháztartás nagy arányban érintettek, max annak lehet örülni, hogy néhány kör után a közvetlen halálozási arány nagyon alacsony lett, érzésre az az egy, ami átlagos flu szint. Nagyon sokat járok a családdal orvosokhoz, mindenhol hasonló tapasztalatokról számolnak be, gyakorlatilag függetlenül az oltási státusztól. (0-4 oltásosok között is megvannak a nyavalyák, természetesen statisztikát nem vezetnek róla dokik)

    Így 2.5 évvel az első komoly hullám után elképesztő mennyiségű, feltételezhetően covid utóhatást hallok, lassan már szenzációszámba veszem, ha valakinek nincs semmi maradvány.

    És ami miatt ezt leírtam: egyértelműen több maradványtünete van annak, aki sokszor nyelte be, legyen az bármilyen enyhe lefolyású.

    Kolopele sógornője talán túlzott, de ja, én sajnos pontosan erre számítottam, ha nem tudjuk vakcinációval és áteséssel megállítani a terjedést.

    Persze már "tökmindegy" - ezért sem szólok hozzá gyakran - mert kész, vége, elfogadtuk, hogy csökken a várható élettartam és romlik az általános egészségi mutató.

    ---

    Más: volt itt valamelyik nap valami állatos cikk, ha jól emlékszem, akkor a legszorgalmasabban összefoglalózó topiktárstól.

    Néhány hete a tacskómnak volt 2 hétig elhúzódó betegsége, új lakhely, új állatorvos.
    Volt egy szegény macsek, egy középkorú jól szituált házaspár kiskedvence, amelyik rendszeresen jár infúzióra és tizenvalahány gyógyszert szed, mert egyáltalán nem alakul ki nála védettség SARS-CoV-2-re. (más koronavírus volt a cicáknál korábban is, de nem okozott általában nagyobb betegséget)
    Ott sírtak szegények, hogy nem tudnak vele mit kezdeni, naponta tolják bele a gyógyszereket, gyakran tesztelik - baromi drágán - covidra és csak rövid időszakokra lesz közel egészséges. Nem mondta ki az orvos, de ha jól értettem, arra próbált utalni, hogy ez sem nekik, sem a cicának nem jó élet így.
    Semmi konklúzió, csak ez az első eset, amikor egyáltalán szóba került covid kisállatnál, de elég sokkoló volt végighallgatni, amíg a kis törpémnek lefolyt az infúziója...

Új hozzászólás Aktív témák