Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz Hieronymus #67488 üzenetére

    Szerintem itt egy kissé elkolbászoltunk az eredeti állítástól. Többféle dolgot lehet vizsgálni:
    1. Mennyire véd az első fertőzés egy másodiktól. (Mennyi idő múlva következhet be újrafertőződés: meddig tart és milyen fokú az "immunitás".)
    2. Ha van újrafertőződés, akkor mennyire súlyos a lefolyása az előző(k)höz képest. (Kórházba kerülés, halálozás, stb.)
    3. Kimutathatók-e káros következmények és hogyan viszonyulnak egymáshoz az első vagy ezt követő fertőzések után. (Van-e változás az egészségi állapotban gyógyulás után: ide tartozik a long covid, és egyéb egészségügyi nyavalyák megváltozott előfordulási gyakorisága.)

    Az én állításom az első pontra vonatkozott, kb. azt mondta, hogy egy komolyabb betegség (ami pl. az egekbe pumpálja az antitest szinteket) hosszabb ideig véd az újrafertőződéstől.

    A te állításod arra vonatkozik, hogy miután az első fertőzésből nyert immunitás elenyészik (tart ameddig tart), és megtörténik a második fertőzés, annak milyen a lefolyása (azaz a 2. pontról beszélsz.)

    Én egyiket sem tudom megítélni, mert nem szakmám csak összeolvasok mindent. Nekem az jött le, hogy korábban enyhébbnek ítélték meg a második fertőződés lefolyását: példa. Most meg mintha ez kevésbé lenne így: másik példa.

    És az is igaz, hogy Omikron előtt ritka volt az újrafertőződés, azóta meg gyakoribb. És az is, hogy a vírus is változott.

    [ Szerkesztve ]

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák