Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BlackV

    őstag

    Dánia-omikron-triázs? :F

    "A dánok kifejezetten pesszimisták az omikron járvánnyal kapcsolatban. Sajtótájékoztatóján a Statens Serum Institut dán kutatóintézet vezetője egyenesen úgy fogalmazott, hogy az omikron variánst gyakorlatilag a társadalom összes tagja elkapja majd a következő hónapokban, és lényegében hasonló arányban kerülnek majd kórházba, mint a korábbi variánsoknál. Ennek megfelelően mára már a többi omikronnal már erősebben fertőzött országhoz képest igen borús kép rajzolódik ki a dán sajtóban:
    már most annyi a fertőzött, hogy az idősotthonokban engedélyezték a fertőzött, de munkaképes személyzet munkáját, máskülönben nem tudnák az idős embereket ellátni.
    A kórházak új rendszert dolgoznak ki: "felhígítják" az intenzív osztályok működését, hogy be tudják fogadni az eddig ott soha nem látott betegszámot. Vattay Gábor rámutat: a vezető lapok a hamarosan szükségessé váló "triázs" elveit vitatják, tekintettel arra, hogy nem fog mindenkinek intenzív ellátás jutni. Vagyis az eddig nagyon szigorú korlátozásokkal, európai összevetésben nagyon sikeresen védekező dánok arra készülnek, hogy a járvány úgyis elér mindenkit, ami hatalmas változás az ő védekezési stratégiájukban."

    "Dánia példája borúlátásra ad okot, azonban Dél-Afrika egészen másképp látja az omikront. Ott azt tapasztalják egyelőre, hogy habár a vírus rendkívül gyorsan terjed, sokkal kevesebben kerülnek miatta kórházba, mint korábban. "

    Még minidg nagy a zaj, szerintem még mindig nehéz megmondani mi a helyzet az omikronnal.

    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211219/a-kutato-szerint-az-omikron-az-eddigieknel-nagyobb-5-hullamot-hozhat-516844

Új hozzászólás Aktív témák