Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vesa

    veterán

    válasz zsiga_667 #3860 üzenetére

    Én írtam azt, hogy _esetleg_ nem veszem fel a második dózist (amit egyébként felvettem tegnap, nem mintha akár neked, akár másnak köze lenne ehhez), azonban nem olvastál figyelmesen az okot illetően! Nem a trombózisos esetek miatt vaciláltam, hanem azért, mert 4 hétre adták be 12 hét helyett, így a vakcina -egyébként sem túl acélos- hatékonysága _lénygesen_ rosszabb lesz! Nem keresem elő a linket, ha érdekel vissza tudod keresni mert korábban linkeltem (The Lancet folyóiratban publikált tanulmány), melyeben egyértelműen mérték ezt, és a 6 hétnél kisebb időközzel oltott második dózis esetén az igG antitestek száma _fele akkora volt_, mint a 12 hetes időközzel beadott esetén.

    Tehát pont azzal "veszélyeztetem" magam, hogy beoltatom a csökött magyar bénázás miatt 4 hét időközzel, mert így a vakcina hatékonyása lényegesen rosszabb lett. Sajnos azonban, minvel az orvos nem tudta garantálni, hogy 8 vagy 12 hét múlva biztosítani tudja a második dózist, kénytelen voltam felvenni.
    (megjegyzem, a hivatalos Covid telefonszámon is érdeklődtem, de ugye senki nem fog meglepődni azon, hogy fogalmuk nem volt semmiről ezzel kapcsolatban)

    [ Szerkesztve ]

    A tudomány a valóság költészete!

Új hozzászólás Aktív témák