- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Tegnap volt téma, hogy terjed-e a Delta nálunk, és ha igen, akkor miért nem látjuk. Ezzel kapcsolatban szeretném felhívni a figyelmet (gondolom nem elsőként), hogy ha exponenciálisan terjed is, kezdetben akkor sem feltűnő. (Ha hetente duplázódik az esetszám, és a múltkori 10 esetből indulunk ki, 4 hét alatt csak 160 eset lesz, 8. hétre is csak 2500, 12. hétre lesz 40 ezer (ami már fel fog tűnni), 16-ra 650 ezer, és csak a 20. hétre érjük el a 10 milliót. Persze ha sikerül nálunk is elérni az izraeli 3 napos duplikálódást, akkor két hónap alatt is lezavarhatjuk az egész folyamatot. Disclaimer.) Valaki linkelt minap egy jópofa comic-ot erről, de nem sikerült rálelnem. Pedig találó.
Biztos az is volt már téma, hogy sikerült egészen hülye nevet találni a védettségi igazolványnak, de ezúton én is szeretnék csatlakozni ehhez a vélekedéshez. (Kaptam két oltást, ennek ellenére elkaphatom a betegséget, kórházba is kerülhetek, és bele is halhatok, szóval mitől is vagyok védett?)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
HÁZIGAZDA
válasz Ringman #22300 üzenetére
nyilván én is csak gondolok valamit, fotelből, laikusként, szóval az is egy vélemény és nem több, de szerintem a "manmade" vonal az aztán 120% konteó. arra aztán ott lesznek a soha korábban nem hallott nagyonhíres twitterek és titkos üzenetek, laca és syberia mind a tíz ujját megnyalná tőlük. de érzésre marhaság.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Ringman
nagyúr
így van, ez is csak egy vélemény.
manmade" vonal az aztán 120% konteó
elég gyanús.[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
Valaki linkelt minap egy jópofa comic-ot erről, de nem sikerült rálelnem. Pedig találó.
ez az?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
t72killer
titán
válasz #32839680 #22299 üzenetére
Az amcsi, orosz, stb szolgálatok igen valószínű figyelték a létesítményt, csakhát az ő általuk gyűjtött infókat nem szokták csak úgy nagy dobra verni. Illetve dokumentálatlan balesetről nekik is max sejtéseik lehetnek.
#22300: nem arról volt szó, h ezt már az első szekvenciálások alkalmával tényként állították ? A génmanipuláció még tudtommal nem annyira kifinomult tech, hogy "természetazonos" terméket tegyenek az asztalra.
#22301: keresztkérdés: nennyit szekvenciálnak Mo.-gon és milyen mintavételi elv alapján?
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
válasz #32839680 #22299 üzenetére
Ez nem off, mert fontos.
"- Nem ez az elso uj virus/jarvany, ami abbol a regiobol indult ki."Ezért raktak oda vírus kutató intézetet, Ez teljesen rendben van.
"Ahhoz túl rég volt a kiindulási pont hogy maradjanak egyértelmű bizonyítékok."
Vegyük két részre az események kiértékelését.
Az hogy, nincs közvetlen bizonyíték a vírus mesterséges voltára, még nem bizonyíték.Az Ázsiába szakadt doki egyszer azt mondta, A covid vírusnak van olyan DNA része, ami nem származhat a SARS és Mers vírusok házasságából.. Ez a DNA rész, az emberben történő szaporodást biztosítja.
Ha ez igaz, akkor a covid lehet mesterséges vírus. Eredhet a laboratóriumból?
Igen a válasz. Bizonyosan onnan ered?
A helyes válasz nem! Bármelyik ország elengedhette ott a vírust.
kínának van haszna a járványból? Igen van,
A felelőssége jelenleg nem állapítható meg,Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
t72killer
titán
válasz Hieronymus #22306 üzenetére
", A covid vírusnak van olyan DN
Arésze, ami nem származhat a SARS és Mers vírusok házasságából..."Magyarul DNS, és nincs olyan a covidban, uis RNS-vírus. De persze valóban, annyi köze a van a MERS-hez, mint a gekkónak a bernáthegyihez: valóban mind2 négylábú
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Sir Pocok
őstag
The Lancet: Mass infection is not an option: we must do more to protect our young
A legismertebb tudósok álltak ki és írtak a The Lancet-en keresztül a brit kormánynak.Érdemes elolvasni.
"We believe the government is embarking on a dangerous and unethical experiment, and we call on it to pause plans to abandon mitigations on July 19, 2021."
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Vesa
veterán
-
balojazz
aktív tag
válasz Hieronymus #22306 üzenetére
Erre a "vírus egy kreálmány, egy kiméra" konteóra mindig úgy tekintettem, hogy "és akkor mi van?". Mondjuk, hogy mesterséges eredetű. Miben különbözik akkor a kezelés, védekezés, megelőzés? Miben más akkor bármi? Hát semmiben. Biofegyverként szánalmas teljesítményt nyújt: alacsony halálozás, idősebbeket érinti inkább, a fiatalabb korosztályokban randomizált ritka eredménnyel..., a biofegyverek amúgy is ugyanannyira veszélyesek az azt alkalmazóra, mint a célpontra, főleg a légúti terjedésűek. Virológiai laborbaleset? Ugyanaz az eset. Egyáltalán semmi nem következik a mesterséges eredetből. Szóval nem is kell ezzel törődni.
[ Szerkesztve ]
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
Vesa
veterán
Megállapítom, hogy ez a topik is átment lazába! Az utóbbi 50 hsz. csupa konteós marhaság volt.
A tudomány a valóság költészete!
-
HÁZIGAZDA
nyár van, ilyenkor lazulunk. amúgy szerintem is. kizárt, hogy egy mesterségesen létrehozott cucc, nem valószínű, hogy egy természetes eredetű, laborban tuningolt cucc és tök mindegy, hogy először egy laborba gyűjtötték be a természetből és onnan kapta el valaki, vagy rögtön a természetben. és igen, onnantól, hogy elkezdett terjedni, már minden mindegy.
-
kw3v865
senior tag
"Kaptam két oltást, ennek ellenére elkaphatom a betegséget, kórházba is kerülhetek, és bele is halhatok, szóval mitől is vagyok védett?"
Elméletileg igen, akár bele is halhatsz, mivel 100%-os hatásosságú oltás nincs, soha nem volt, és soha nem is lesz. De a realitás azi, hogy nagyon nagy valószínűséggel nem fogsz komolyabban megbetegedni a két oltásoddal, pláne nem fogsz belehalni, ha mégis elkapod a vírust. Tehát a védettségi igazolvány megnevezés szerintem teljesen rendben van ebben az esetben (akit nem oltottak, csak a vírus ment át rajtuk korábban, azoknak nem adnám, mert az antitest-szintjük sokkal alacsonyabb lehet). Már csak azért is be kellett vezetni, hogy ösztönözzék vele az oltás felvételét.
Ugyanakkor, ha Sinopharmot kaptál, akkor már nem jelenteném ezt ki ilyen határozottan, hiszen ma már egyértelmű, hogy lényegesen gyengébben teljesít, mint a többi, Magyarországon engedélyezett oltóanyag (fiataloknál ez is jó lehet, időseknél sok esetben sajnos kevésbé). -
hellboy
csendes tag
"de érzésre marhaság" ? nem akarok offolni de az "érzésre"
egy könnyen hangzó szönyeg alá seprésnek érzem.Talán érdemes itt pár percet megnézni, meg hogy mi is az
furin hasítás és hogy a fenébe kerülhet bele a vírusba.
[mutáció vs furin]Nem tűnik a doki konteósnak, és az előadásában logikus a levezetése.
Érdekes tény az is hogy még mindig nem találták meg azt az állatot
amiben olyan mutáns keletkezett amiből kialakulhatott volna a covid.
Mert a denevérben található koronavírus csak 96%-ban azonos a covid vírussal.
Valahol mutálódnia kellett volna, de még mindig nem tudják hol.
Így érzésre, meg a doki vídeói alapján talán nem marhaság a labor eredet.De ha valaki ért hozzá kérem cáfolja meg a fenti videós levezetést,
és azt, hogy a furin hasítás csak úgy hipp-hopp kialakulhat."sok irodában megfordulok... Gondolom megbízhatóak"
-
HÁZIGAZDA
válasz hellboy #22316 üzenetére
egy dolgot árulj már el nekem: hallottál már életedben erről a furin hasításról korábban? része volt a tanulmányaidnak?
az egész járvány alatt megfigyelhető volt, hogy van egy tényleg és őszintén érdeklődő réteg, aki feketeövesre olvassa magát, de igazából egyáltalán nincs ilyen jellegű képzettsége, és összelapátol magában mindenféle infókat. ő érteni véli, az átlag user nem is tud vele vitatkozni, mert tényleg ilyen anyagokkal kel és fexik, és csupán egyetlen dolog hiányzik: hogy tényleg értse is, amit ír/gondol. nekem akarom bántani, de syberia épp ilyen.
igen, láttam már ezt a videót. nem vagyok szakértő, de nem tűnik nekem hitelesnek az ürge egy ideje. de nem vagyok biológus, csak a húgom az. amúgy meg kemenesi például eléggé gyorsan helyretette talán pont ezt a videót egy saját videójában anno.
-
hellboy
csendes tag
válasz VIPowER #22317 üzenetére
Ezen nem aggódom, persze hogy nem foja senki ráhúzni Kínára emiatt a vízeslepdőt.
Ez a laborból szabadult és véletlen baleset volt ha igaz remélem tanultak belőle.
És nem fog újból ilyen bekövetkezni.Az a furcsa, hogy egyből elvetjük ezt laborból szabadult meg manmade lehetőséget. A doki levezetése alpján a természetes uton keletkezett bizonyítása a lehetetlenebb küldetés.
De úgy látom ez is olyan mint a vakcína, vagy elfogadjuk vagy elutasítjuk."sok irodában megfordulok... Gondolom megbízhatóak"
-
HÁZIGAZDA
válasz hellboy #22320 üzenetére
nem vetjük el, sőt, abszolút reális esély, hogy laborból szabadult. azt vetem el, amilyen szinten ezzel kapcsolatban diskurálunk. írtam is, hogy ráérünk akkor foglalkozni ezzel, ha jön érdemi infó. a doki meg sajnos egyre jobban elment konteó irányba, nem (csak) ezzel, hanem még jópár dologgal. nálam egész biztosan képzettebb, de én nem használom már forrásként.
(ebben a topikban szerintem senki sem utasítja el a vakcinát. tudományos alapon nehéz is volna.)
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
via eric topol
The level of neutralizing antibodies induced by covid vaccines correlates with protection from symptomatic infection, 2 important papers with independent replicationEvidence for antibody as a protective correlate for COVID-19 vaccines
hát béla ennek nem fog örülni
a coronavac viszont eléggé érdekes, ott pár napja (?) 80% fölötti hatékonyságot állapítottak meg [link]Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
HÁZIGAZDA
válasz Ringman #22323 üzenetére
hoppá. ez alapján az oroszok a legnagyobb igazmondók az egész világon
az mrns cuccokat nem lehet megfogni (meg valamiért itt már a novavax is szerepel, brutál jól). viszont a vektorosok közül kiemelkedik a sputnik.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz hellboy #22320 üzenetére
Kezdjük azzal, hogy az "Ázsiába Szakadtam" doktori címét még kb. senki nem látta. Én biztos nem, pedig kerestem. Ha valaki látta, és hitelt érdemlő adata van arról, hogy ez az ember valóban orvos, kérem mutassa!
(sőt, mivel itt kényes témáról van szó, és látva más szakterületen dolgozó orvosok tájékozatlanságát, elsősorban az érdekelne, hogy ha netán mégis orvos lenne, akkor milyen szakirányon praktizál)? Addig meg kéretik nem szakértő orvosként tekinteni az emberre, amíg ez nincs hitelt érdemlően bizonyítva!
Például a szkpetikus társaságnál a kollégák nemrégiben leplezték le őt, miután a kamu PhD diplomáját vette.
-
Ringman
nagyúr
valaki itt nagyon szputnyik-szemüvegen keresztül nézi a világot , de valóban jó értékei vannak az orosz vakcinának
szerk:
a korábbi covid-fertőzés is elég jó védelmet ad - az esetek egy részében, de nem mindig[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Ringman #22327 üzenetére
nyilván engem az érdekel legelsősorban, amit kaptam, különös tekintettel arra, hogy az astra ellenében tettem meg rá a tétjeimet, ami miatt kaptam a savazást anyám kollégájától, meg a topikban is. meg amiről egyébként alig van adat. azt, hogy az mrns hipiszupi, már 500 publikációból tudni.
nem is csak az érdekes, hogy jók az értékei, hanem, hogy mennyire azt hozza, amit ígértek. gyakorlatilag mindenki más föléígért az itt mutatott valós teljesítményének.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
A Szputnyik egy elég jó vakcina, ezt a Phase 3 óta tudni. Vektorosok között nagyon úgy tűnik, hogy a legjobb. Bár néhány adattal adósak maradtak a ruszkik, és keveset tudni az esetleges zűrös mellékhatásokról is, a hatásfoka igencsak jó!
UK-ban hamarosan ki fog derülni mit tud az Astra halálozás ellen éles helyzetben, de igazán jó lenne lassan kicsit több adat arról is, hogy a kétszer oltottak mRNS ráoltásával mi a helyzet? Áprilisban kaptam a második dózist, és erősen húzok arra, hogy a hazai járványügyi belesz*rás miatt nem várom meg az őszt, hanem elbattyogok a Románokhoz egy Pfizerért. Hétfőn megjön a tesztem eredménye, ha kevés lesz az antitest, akkor nem kérdés, ha sok, akkor sem vetem el teljesen a dolgot, hogy őszre jobb esélyekkel induljak a gyerekek miatt.
-
Tigerclaw
nagyúr
"amúgy meg kemenesi például eléggé gyorsan helyretette talán pont ezt a videót egy saját videójában anno."
Kerestem ezt a videot, talan meg is talaltam, [link], de nem neztem teljesen vegig. Azt lattam, hogy mindharom szakerto prekoncepcioval erkezet, de ennek ellenere nem cafoltak a mesterseges modositas elmeletet, illetve azt sem, hogy nem lehetett-e laborbaleset.
Ha nem ez a video be tudnad linkelni.
Ami fura, hogy hisznek olyan esemenyekben, amiknek mikroszkopikus a valoszinusege, de felresoprik azokat a nagyon eros tenyeket, amik gigantikus mertekben megnovelik a valoszinuseget annak, hogy mesterseges behatasrol lehetett szo.
Amugy jo lenne latni egy hasonlo videot, ahol meghivjak a masik videoban levo szakembert is egy vitara.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
-
Dare2Live
félisten
UKben a 18+ lakosság 65% megkapta a 2.oltást. Inenn kb 35% nem vagy nem eléggé (egy oltást kapott) védett.
+
Ma UKben 606.000 aktív fertőzött mellett 34 halott.okt végén/nov elején is ~600.000 aktív fertőzöttjük volt. De akkor napi 350-400 halottjuk volt. A fenti 35% mellett ez még túl jó is vszeg már az egy oltást kapottaknál is segít.
A fenti alapján úgy néz ki az Astra igen szépen teljesít. És delta ellen is. Egy hét múlva ez kb fix lesz.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
hellboy
csendes tag
válasz Tigerclaw #22324 üzenetére
[link] itt van, amit Parci emliített.
Hát a furint nagyon hamar elintézik hogy az úgy kialakul mert ez a jó a vírusnak.
Hiszen a túlélése a cél.De még mindig úgy látom főleg a vuhani titkolózás miatt,
(humaniuzált egereken kisérleteztek a vuhani laborban)
hogy nagyobb az esélye annak, hogy laborban GOF-al összehoznak egy ilyet.
Mint arra, hogy pont a jóhelyen a jóidőben egy arra alkalmas emberben
a jól meg nem főzött tobzoskából a vírus pont úgy mutálódik,
hogy ilyen sikeres legyen.Ahogy a videóban meg is állapítják, itt nem lehet konkrét százalékokat mondani.
A ""manmade" vonal az aztán 120% konteó" után kezdtem ebbe a vitába.
De befejezem, köszönöm a videó ajánlást Parci.
Megnéztem most már látom, hogy talán magamban több százalékot adtam a labor eredetre.De még ezután is több esélyt látok rá mint a természetes kialakulásra.
Simán lehet, hogy megtalálják majd azt a tobzoskát 2 év után ahonnan elindult.
Viszont az, hogy labor eredet konteó lenne Kemenesi szakértése után sem mondanám, ahogy ő sem mondta ezt."sok irodában megfordulok... Gondolom megbízhatóak"
-
Dare2Live
félisten
válasz Tigerclaw #22331 üzenetére
Nagyon sok dolog utalt arra, hogy mesterséges de tudtommal bizonyíték nincs és vszeg nem is lesz. Így és ennyi.
OIyan ez mint az Orosz beavatkozás az US választásokba. 15getaway meg 3 vpn felfűzve és az NSA se tudja visszakövetni, rábizonyítani.
(Aztán persze a Hollandok meghackelték az Oroszokat és a biztonsági kamerákon élőben nézték, meg rögzitették, hogy mennek be és mit csinálnak... és meghívták az NSAt is, hogy ők is nézzék... )
vagy az ominozus kaspersky eset. De az ilyenek ritkák. Az esetek 90%ban lehetetlen bármit bizonyítani. Nem mindha az hude sokat számítana.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Vesa
veterán
válasz Dare2Live #22333 üzenetére
Igen, én is nézem folyamatosan, de érzésem szerint -bár nem ismerek adatokat arra, hogy a Delta súlyos lefolyása mennyiben tér el a korábbi verzióktól-, még korai a halálozást nézni. kb. 1 hónapja indult be a negyedik hullám, és a korábbi hullámokat alapul véve, a halálozás kb. 1-1,5 hónappal követi a fertőzés felfutását. Szóval igen, ha 1-2 héten belül nem indul meg ez is felfelé, akkor az nagyon jó hír lenne!
-
Vesa
veterán
Inkább csak az lehet, hogy gazdasági okokból ismét nem foglalkoznak ezzel addig, amíg nincsenek durva esetszámok. Turisztikai, szórakoztató és vendéglátó ipar nem bír ki még egy lezárást, sajnos ez is tény. Ezzel együtt -és ezt nem tudom semmivel magyarázni-, a maszkviselés teljes eltörlése nem tartozik a fenti ágazatokat veszélyeztető korlátozások közé, így beltérben, főleg a mostani Delta helyzetet ismerve, teljes eszetlenségnek és felelőtlenségnek tartom a kivezetését.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Dare2Live #22333 üzenetére
Sokan egyebkent elfelejtik, hogy a long covid legalabb olyan nagy problema, mint a halalozasi szazalek. Ki akar ugy elni, hogy talan szuksege lesz oxigenpalackra elete vegeig, mert alig maradt epp tudoszovete? Es ez csak egy hosszu tavu, gyakran vegleges karosodas, amit a virus okoz. Aztan idovel ezek a "tunetek" meg tobb betegseget generalhatnak, akar lavinaszeruen.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Dare2Live
félisten
india alapján lehetetlen hasonlítani mert zoxigén de a delta halálozása semmiképp se jobb mit a wuhanié.
ezért nézek active case + halálozást akkor és most. a felfutrás görbe kb uaz, active case is de most nem 350-400 halottjuk van naponta hanem 35. Brutál difi. És 35% még nem kapott vagy egyet sem vagy csak egyet.
Ez így nagyon valószínűvé teszi nekem, hogy az astra is igencsak jó, pedig nem volt a kedvencem. De egy max 2hét múlva biztosak lehetünk.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz Tigerclaw #22339 üzenetére
Nincs rá számunk így nem tudunk hasonlítani. Márpedig a hszem célja az volt, hogy most mennyi a difi az okt végéhez képest UKben. Brutál. És UKben az Astra ment nagyot. -> az astra igencsak jó oltásnak tűnik ebben a kontexusban.
De ha és erre semmi számom nincs ha tized annyi a halott akkor én tized annyira tippelném a long covidost is, úgy, hogy még csak a 65% kapott két oltást astrából. Lehet tévedek de erős a gyanúm.
szerk: Igazából az van, hogy mindegyik oltás jó csak mérlegelni kell(ett) volna és ennek ezt amannak meg azt nem adni. Muris, hogy ezt már kb tudtuk mi itt fotelhuszárok 3hónapja.
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Igen, lehetoleg minel tobb olyan vedekezesi intezkedest meg kellene tartani, aminek nincs negativ hatasa a gazdasagra. Sajnos nalunk a koran beindult valasztasi kampany miatt mar azokat sem merik alkalmazni, amik csak kenyelmetlenseget okoznak.
Nagy Britanniaban meg covid mellett a Brexit adta a masik nagy, vagy talan meg nagyobb pofont a gazdasagnak, ezert merult fel Borisban az az idiota gondolat, hogy teljesen elengedik a vedekezest. Emiatt csak azert nem valtjak le, mert nincs olyan bolond, aki most a szekere vagyna.
-
Vesa
veterán
Ez így van, és egyelőre nincs elég adat arról, hogy az oltottaknál lezajló tünetes betegség esetén mennyire véd az oltás a long-covidtól is. Ezt nagyon jó lenne tudni. Bár arról volt study, hogy a fertőzésen átesett longosok egy részénél a ráoltás enyhítette vagy meg is szüntette a tüneteket, de ebből még nem következik semmi. Arról viszont tudunk, hogy olyanok is longoznak, akiken enyhe formában ment át a fertőzés.
-
balojazz
aktív tag
Nem elfelejtjük, hanem fontossági sorban hátrébb van a halálozásnál, elsődleges covid terápiánál. Ha kórházba kerülsz ettől, először te is csak túlélni akarod, ugye? Az állami/egészségügyi szempont is először ezt nézi. Majd ráérünk foglalkozni a túlélőkkel, ha már tudjuk, kik azok, ha már legyűrtük a negyedik hullámot vagy kiderült, hogy nem lesz. Jelenleg a normális, híresen szar egészségügyi ellátórendszert sem tudták visszaállítani.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz balojazz #22344 üzenetére
Most en olyan aspektusat nezem a long covidnak, hogy az oltast nem kerok talan csak a halalozasi szamokat nezik, egyreszt mert az a legfontosabb, masreszt meg csak arrol van adat. Azt nem nezik, hogy hanyan elik tul a lelegeztetest, kezelest, de kozben tonkre megy az egeszseguk.
-
Vesa
veterán
válasz balojazz #22344 üzenetére
"Jelenleg a normális, híresen szar egészségügyi ellátórendszert sem tudták visszaállítani."
Miért vagy ilyen negatív? Kásler is megmondta, hogy "ezrével jönnek az orvosok", és alig várják, hogy a világelső magyar kórházakban gyógyítsák a derék magyar embert. Ilyen szintű alternatív valóság nem tudom mikor létezett utoljára ebben az országban.
Tigerclaw
Azon miért lepődsz meg? A kormány kommunikációban gyakorlatilag nem létezik ez a probléma, akik pedig nem akarnak oltatni, azok többsége antivaxer, tehát kb. ott tart fejben, hogy "nincs vírus, ébredj magyar", vagy ha van, akkor Billgétsz.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz Tigerclaw #22342 üzenetére
Lehet g*nek tűnök de biztos zárni kéne nekik?
A jelenlegi fertőzésszámot lazán elbírja az UK eü, 100 alatt van a napi halottak száma ami szörnyű de nem sok.
Ahogy olvastam halálozások közül jórészt mind nem kért oltást.
UKban aki akart már mind kapott első oltást és nagyon közel vannak ahoz, hogy aki akart az megkapta mindkét oltást is.Innen el lehet engedni a védekezést. Aki nem oltatja magát vessen magára. Pont.
Persze most be lehet dobni a 18év alattiakat de nem tudom eddig összesen hány 18 alatti halott volt UKben... de tippre össz 100alatt lehet. ami szöryű de semmi.
Ezért most lehet kapok de nem feltétlen hülyeség. (Ellentétben a BREXITel amivel UK iszonyatosan lábon lövöldözte magát. Az UK food exportja ami nem kevés pl 42%al esett fél év alatt. Közben a bankok menekülnek, rakják át a székhelyüket Londonból Rotterdam, Paris, Frankfurtba... és ....)
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
Timing and causes of death in severe COVID-19 patients
Itt is kb. arról írnak, hogy több oka van a halálos kimenetelnek, de két fő okot kiemelnek: a sokszervi diszfunkciót, és a másodlagos felülfertőződés miatti tüdőgyulladást (lélegeztetőgéphez kapcsolódó). Az esetek 19%-ában refrakter hipoxémia/tüdőfibrózis okozta a halált. Vénás/artériás iszkémiás események a vizsgált esetek 13%-át tették ki.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Dare2Live #22347 üzenetére
"Ahogy olvastam halálozások közül jórészt mind nem kért oltást."
Ezt nem tudom, hogy hol olvastad, én inkább ennek az állításnak az ellentettjével találkoztam. Hirtelenjében pl. itt van ez az újságcikk, ami szerint 117 halottból 50 volt olyan, aki két oltást is kapott és további 20, aki egyet. (Júniusi adat.) Tudományos érdeklődésűeknek megadják az eredeti forrást is. (Erre mások is szoktak hivatkozni - valaki kért itt adatokat, ajánlanám a figyelmébe...)
Amúgy a magas arány nem meglepő, a magas oltottsági arányból következik. (Amikor 100%-os lesz az oltottság, a halottak is 100%-ban oltottak lesznek.)Én arra fogadnék, hogy a halálozási arány nőni fog. A betegség most még inkább a mobilisabb fiatalabb korosztályban terjed (ahol a mortalitás alacsony), idő kell, hogy a fertőzést átadják a veszélyeztetettebb korosztályoknak. (A deltánál, ugye, mindenki szuper terjesztő, azaz pl. a hazavitt vírust biztosan elkapja az egész család.)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
daneel_hu
addikt
Érdekes cikk, de azért arról is ír benne, hogy egy teljesen "immunizált" 80-as még mindig könnyebben hal meg covid 19-ben mint egy antivaxxer 50-es.
Kb havonta 1x beírom ide, hogy az oltás mellé kell egy jól működő immunrendszer is, különben nem sokat ér a vakcina.És minél idősebb valaki, annál gyengébb az immunrendszere.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest