- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
scott_free
senior tag
Üdv,
nyitottam fiókot, rendeltem bankkártyát.
Ennél be lehet valahol egy vásárlási limitet állítani? Vagy a fiókomban lévő összes pénzhez hozzáfér?
Mi a helyzet a virtuális kártyával? Ott lehet külön limitet állítani?
Köszi! -
donbig
tag
válasz scott_free #3904 üzenetére
Hozz létre perselyt, a pénzt ott tárold, annyi legyen csak a számlán amennyit elköltesz. Egy pillanat alatt át lehet tenni. Virtuálissal is csak ehhez összeghez férsz hozzá, a perselyhez nem.
"Ember, most jövök ki a templomból!"
-
Ataxia
tag
Üdv
Magyaroszágól szeretnék az Usába egy nagyobb összeget utalni. (forintot- dollárba)A rendszer azt kínálja fel,hogy egyedüli választásként,hogy az összeg nagysága miatt a bank fiókomból manuálisan utaljam el az összeget egy adott európai bankszámlaszámra és az összeg beérkezése után ők továbbítják azt.
Mivel nem vagyok jártas és most először utalnék nagyobb összeget külföldre, ezúton kérnék tájékoztatást ennek menetéről.
-
Oliverda
félisten
Elindítod a folyamatot, majd elutalod a forintban a megadott számlaszámra az összeget, amit átváltana és továbbítanak miután megkapták. Egyébként milyen európai bankszámlát adtak meg?
Ha nyitsz benne forintos számlát (ingyenes), akkor csinálhatod manuálisan is, és akkor biztosan belföldi utalásnak minősül a küldés a te oldaladról.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
donbig
tag
Érintéses fizetés működik nálatok? Ma négy különböző helyen próbáltam, sehol nem tudtam így fizetni. Látható sérülés nincs a kártyán, nem tudom mi a búbánat lehet vele. Egy kicsit kényelmetlen dugdosni, és még egy év van a lejáratig.
-
-
donbig
tag
válasz jack982 #3916 üzenetére
Itt már nem lesz semmiféle előjáték. Jobban megnézve hullámos lett pont a chip felőli részén, valószínűleg mégis sérült. Ha jól emlékszem a cseréért fizetni kell.GPay-be betettem, még nem használtam soha, ha nem jól működik az NFC-s fizetés kérek cserét, én szinte mindig Wise-al fizetek.
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok.
Nyitottam Wise Forint alapú számlát, amit a Paypal-lal összekapcsoltam.
Vezettem át Paypalról Wisera összeget, meg is érkezett.
Kérdésem, hogy ha igénylek WISE kártyát, akkor az ezen lévő összeget bármelyik ATM-nél ki lehet venni, és ami fontos hogy ennek van e díja?
köszönöm>>Youtube/Sziszifeca<<
-
UberMutant
őstag
válasz Sziszifeca #3918 üzenetére
nézd meg
[link] wise díjk -
xcvbxcvb
aktív tag
A forintos vagy eurós wise számlát be lehet regisztrálni a paypal alá ?
A dollárost nem fogadja el sajnos.ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
Oliverda
félisten
válasz UberMutant #3923 üzenetére
Ha átteszi Wise-ra és ott váltja át forintra, kb. ugyanott lesz, mintha PayPalon váltana és onnan utalná ki forintban. Sajnos nem éri már meg ezzel szívni.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
xcvbxcvb
aktív tag
-
UberMutant
őstag
válasz Oliverda #3927 üzenetére
két sáp van fyi
1. dollárban veszed ki 3%
2. forintban veszed ki , akkor meg bazi vacak árfolyamon vált egy fintechhez képest, kollega most írta nem is 3.5%-kal rosszabb az árfolyam, hanem 5%-kal. ez azért normális bevételnél elég súlyos veszteség.(ezért is volt szemét a wise, hogy az amerikai számlaszámokat nyáron lecserélte, így akinek korábban sikerült a dollár számla hozzáadása , az is elvesztette, mert most már nem hajlandóak hozzáadni, ,sőt , ha az ember szól a pp üfsznak, akkor még a forintos wise-t sem engedik hozzáadni. ennyit a két sz*r cégről)
-
Oliverda
félisten
válasz UberMutant #3928 üzenetére
Honnan jött az az 5%?
Ha 100 dollárt kiutalsz, akkor abból a Wise-ra már csak 97 dollár érkezik a 3%-os levonás miatt. Ennyiért per pillanat 31 299 forint ad a Wise. Ha PayPalon váltod át forintra a 100 dollárt, akkor 31 135 forint kapsz, vagyis fél százalékkal kevesebbet, egyszóval nem éri meg ezzel szórakozni. Az más kérdés, hogy alapvetően nem éri meg semmilyen devizát fogadni magyar PayPalra, csak forintot. Minden másra ott a Wise vagy a Revolut dolláros, eurós, vagy angol fontos névre szóló számlája, ami semmit nem von le a beérkező összegekből.
-
Oliverda
félisten
válasz UberMutant #3930 üzenetére
Akkor bele kell építeni az árba a 3,5 százalékos váltási sápot.
-
Sziszifeca
őstag
Na próbáltam volna wise kártyát igényelni erre feldobja hogy Magyarországra nem lehet.
Ezt most hogy?
Felhívom őket ma. Remélem felveszik a telefont.>>Youtube/Sziszifeca<<
-
k!nG
aktív tag
Hali ezt ide is bedobnam ha esetleg vannak erre vonatkozo otleteitek?
Gyors kerdes: FSCS/FDIC license-el rendelkezo bankok kozul melyik elerheto szamlanyitas szempontjabol magyar allampolgarkent?
Keresnek valami biztosabb alternativat, mint a Wise/Revolut gondolva a jovore is es kicsit tanacstalan vagyok. Neztem a Monzo-t, Starling-ot, N26-ot de mind-mind kulfoldi lakcimmel elerheto ami ugye kiesik.
USD/EUR szamla johetne csak szoba, igazabol valami coverage jo lenne ha van. Amerikai lenne oszinten szolva a legjobb, barmi csak ne magyar szamla.
Ilyen fintech oldalon van a fentieken kivul massal tapasztalat?
A valaszokat elore is koszonom!https://www.behance.net/vargadom
-
anadroid
senior tag
válasz Oliverda #3934 üzenetére
Vagy Vivid, német banki háttérrel.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
Oliverda
félisten
válasz sajtos365 #3936 üzenetére
A Monese nem bank, nincs betétbiztosítás.
"USD/EUR szamla johetne csak szoba"
Illetve az sem kínál USD számlát.
Magyar lakhellyel erre per pillanat a Revolut Bank a legjobb, illetve az egyetlen megoldás.
-
válasz UberMutant #3921 üzenetére
Nekem sikerült hozzáadni a Wise-os számlát a PP-hoz. Még mindig ez a legolcsóbb megoldás, hogy másik pénznemben kiszedjem a $$$-t amit oda kapok.
[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
HUF-t szeretnék utalni folyószámlára. Hol találom meg a díját? Illetve a wise-nél működik a bankkártyával való feltöltés? Esetleg ez ingyenes ( vásárlásnak minősül? )
-
Peter.70
addikt
válasz UberMutant #3942 üzenetére
Köszönöm
-
K Norbi
addikt
Sziasztok
Ha váltok át forintot Euroba pl 50 ezer forint értékben.
És leszeretem venni Otp ATM ből euroban.Mennyi díja lenne a levételnek?
[ Szerkesztve ]
-
-
UberMutant
őstag
válasz K Norbi #3948 üzenetére
a wiseon a váltás kerül pénzbe.
ha nem vetted észre, akkor nem érte el az ingerküszöböd a díja. nem kell foglalkoznod vele. amúgy ott a díjszabásban, mennyi az annyi.nyilván, ha euro van a wiseodon és eurot veszel ki, akkor nem vált, miért is tenné? persze csak akkor, ha annyit veszel ki , amennyid van vagy kevesebbet.
ha pedig nincs váltás, akkor annak díja sincs.[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
válasz UberMutant #3949 üzenetére
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Lexus, Toyota topik
- Milyen monitort vegyek?
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
- Gaming notebook topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ip. 3 "Kis Gamer" Laptop -35% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
- Samsung Galaxy S24 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs