Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hi!King

    őstag

    válasz Shadowbull #2658 üzenetére

    "Dehogy. Nem a szabadidő a lényeges hanem az elkölthető pénzmennyiség. Namost munkanélkülieknek az pont nincs, bár szabadidejük az pont van."

    Ja, csak ez hibás megközelítés, mert az volt a kérdés, hogy hogyan alakul a jövőben a munkaerőpiac a további automatizáció hatására. A múltban sem az történt, hogy elvesztek a munkahelyek az automatizáció miatt, és elkezdett pangani a gazdaság, hanem épp ellenkezője, mivel a meglévő munkaerő többet tudott termelni, ezért újabb és újabb igényeket elégített ki a gazdaság, pl. a szolgáltató szektor eziráig is rengeteget növekedett.

    A pénz ebből a szempontból csak egy csereeszköz, rövidtávon nyilván meghatározzák a gazdaságot a monetáris stimulusok, de az automatizáció a gazdaságot erősíti, nem gyengíti, így az elfogyasztható javak növekednek, illetve relatív olcsóbbá válnak, ami miatt pont hogy többet tud költeni a lakosság.

    "Most még. De ez rohamosan változni fog. Pár éve még az is full scifi volt, amíg a ChatGPT most tud."

    De ebbe az irányba semmilyen fejlődés nem történt a ChatGPT-vel sem. Sokmindenre jó, de a munkaerő tömegének helyettesítésére semmivel sem jobb mint az eddigi megoldások.

Új hozzászólás Aktív témák