Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HussarF

    addikt

    válasz Ringman #1081 üzenetére

    Tapasztalat: régebben a tescoban a clubcard nem sok vizet zavart. Kaptál pár pontot majd pár havonta küldtek néhány kupont, amivel párszáz forint lejött utàna egy vásárlásodból. Ha nèha elfelejtettem vinni a clubcardot, az nem osztott-szorzott.

    Viszont szűk egy ève már a clubcard használatával egy 10e forintos vásárlás esetén simán lejön 2-3e forint anélkül is, hogy akciós újságot nèznél vagy terveznéd a vásárlás. Átlag -15-20%-ot jelent vásárlásonként.
    Spar-nàl a supershop szintén elkezdett valódi árcsökkentést mutatni. Lidl-nél régen nem volt ilyen törzsvásárlói rendszer, de bevezettèk ott is.

    Ez egyébként összhangban van azzal az infoval is, hogy a magas inflációnak része az is, hogy a boltok alkalmazták a pszichológiát és az égbe emelték az árakat, mivel az emberek "beletörődtek", hogy minden rohadt drága. Most meg van miből nagyot engedni.

    Amire viszont ki akartam lyukadni, hogy nem biztos, hogy ez akkora teher a multi üzletlàncoknak, mert már most is csinálják. Lehet a kormány egyeztetett is velük, mindössze finomhangolniuk kell az eddigi gyakorlatot.
    A kormány meg be tudja mutatni, hogy milyen aktívan tesz az árak emelkedése ellen, saját érdemének elkönyvelve ezt. Es jönnek a szavazatok. Nem hülyék ezek 🙂

Új hozzászólás Aktív témák