- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Legfrissebb tomato van az E3200-on. A gyári fw felrakásának van valami különleges módja, vagy mehet simán update-ként?
-
MODERÁTOR
válasz z123456789 #3300 üzenetére
Szia!
A lehető legjobb a publikus IP cím lett volna, amit a routered kap, de ez nem jött össze! A DMZ volt a második lehetőség, és utolsó, egyben a legrosszabb, hogy Ők nyitogatnak külön kérésre egyesével portokat!
Ha ez valóban így van, akkor innentől a routerben kell minden olyan portot megnyitnod amire szükséged van, mert elviekben a DMZ minden bejövő kérést továbbít a router felé, szűrés nélkül!
-
MODERÁTOR
-
Gyurka6
őstag
válasz Tav-Csoves #3301 üzenetére
Megmondod hogyan illesztetted be a képet, én is beillesztem...(eddig nem sikerült!)
[ Szerkesztve ]
Gyurka
-
imis
senior tag
válasz Intruder2k5 #3304 üzenetére
Szóval az elején a power világít csak, a tomato felment és rebootolt, de utána nem jött be oldal a 192.168.1.1 -en
-
MODERÁTOR
-
imis
senior tag
válasz Intruder2k5 #3307 üzenetére
ASUS-t látok
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Jó fw-t tettél rá?
tomato-RT-AC56U-ARM--120-AIO-64K.trx
Gyári fw webes felületen nem megy fel a Tomato? RT-N16 topikban írta valaki, hogy az új ASUS-WRT fw-re felmegy...
[ Szerkesztve ]
-
imis
senior tag
válasz Intruder2k5 #3311 üzenetére
ezt tettem fel a power led villogott, 192.168.1.1 oldalon töltöttem fel, most megpróbálom újra
-
imis
senior tag
192.168.1.1 -re ezt írja ki:
A beállítások frissítésre kerültek. A weboldal frissítése most megtörténik.
Az IP-cím vagy portszám módosult. Az Ön és a(z) RT-AC56U közötti kapcsolat bontásra kerül.
A(z) RT-AC56U beállításainak eléréséhez csatlakozzon újra a vezeték nélküli hálózathoz és használja a frissített IP-címet és portszámot.a restorationnal feltettem a tomato-t de akkor is ezt írja ki
és a wifi-nél ASUS-t látok -
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
odipapa
senior tag
3/2. Flashelés az ASUSTeK - CFE miniWeb Server használatával.
Miért nem ezt használod?
És 5 percet legalább várj. -
imis
senior tag
válasz odipapa #3317 üzenetére
elsőre azt használtam, de már nem jön be,
most asus wifire csatlakozva is ezt a szöveget írja ki:
A beállítások frissítésre kerültek. A weboldal frissítése most megtörténik.
Az IP-cím vagy portszám módosult. Az Ön és a(z) RT-AC56U közötti kapcsolat bontásra kerül.
A(z) RT-AC56U beállításainak eléréséhez csatlakozzon újra a vezeték nélküli hálózathoz és használja a frissített IP-címet és portszámot.egy utolsó próbát csinálok még
-
OldAkita
aktív tag
Az általad linkelt szöveget én is láttam már eleget. A gyári FW-ra tettem rá a Tomato-t a gyári belső frissítésével. Ezután kaptam az általad linkelt szöveget. Ezután Intruder segítségével megpróbáltam úgy feltenni hogy megnyomtam a resetet, lenyomva tartva kihúztam a tápkábelt, vártam 15másodpercet, de ezalatt végig nyomtam a resetet és így dugtam vissza a tápkábelt. Ekkor villogott a power led. Beírtam hogy http://192.168.1.1 és szépen bejött az AsusTek MiniWEbserver.
Előtte fix IP-t adtam a PC-nek amiről mindezt csináltam 192.168.1.10, de megjegyzem, mikor felment a FW, vissza kellett állítanom az "IP cím automatikus kérése"-re mert ha nem, nem volt netem.
Mindezt nem az ujjamból szoptam hanem Intruder fórumán olvasgattam ITTA várakozásról annyit mondanék, hogy ha Reboot-olom az AC56U-t a Tomato alatt, akkor a 90Mp lejárta után klikk a Continue-n és pontosan 40 másodperc múlva adja csak a netet!
Ami nekem probléma, hogy elvileg törölni kellene az NVRAM-ot a Tomato telepítése után. Viszont ezt az opciót az AsusTek MiniWEbserver lapon csak akkor érem el ha még nem telepítettem semmit. Telepítés után ugyanis 192.168.1.1-re már a Tomato kezelőfelülete jön be és nem a Miniwebserver. Persze találtam NVRAM törlési lehetőséget a Tomato-n belül is, de nem mertem piszkálni, mert félek elbukom a beállításokat. A vége viszont az lesz hogy mégis újratelepítem a Tomato-t mert az nem állapot hogy hol elérhető az FTP távolról, hol meg nem.
-
z123456789
addikt
válasz Intruder2k5 #3303 üzenetére
Viszont, ha próbálom beállítani a távoli elérést, és beírom a no-ip-s regisztrációm Basic->DDNS lapra, akkor a fórumod szerint ha mindent jól csináltam, így kell kinéznie:
Viszont ugye nekem nem a publikus IP címem jelenik meg, hanem a routerem WAN IP címe.
Az a bizonyos 192.168.1.130Úgy érzem ez miatt nem működik a dolog jelen pillanatban. A no ip-s regisztrációm a publikus IP címemre hivatkozik ugyebár, ami hasonló formájú mint az Asus fórum képe... Fenéket! 192.168.1.130-ra hivatkozik.
Még is úgy érzem valahol itt lesz a probélma. Van esetleg ötleted hogy hogy kezdjek neki az ellenőrzésnek hogy mit rontottam el? -
MODERÁTOR
válasz OldAkita #3321 üzenetére
Pedig az NVRAM törlést jó lett volna megcsinálni vagy így, vagy úgy! Az általad linkelt fórum oldalon a 4. pontban le van írva, hogy miként tudod Tomato-ban törölni az NVRAM-ot, de ahogy írod is, ezzel buksz minden beállítást, ráadásul ezt követően nem lehet mentésből visszatölteni a dolgokat, mert ennek pont az a lényege, hogy a gyári szoft által ott hagyott "szemetet" eltávolítsa, és ha olyan mentést töltesz vissza, ami az NVRAM törlés előtt készült, akkor ugyanúgy visszaállítod a szemetet is! Szóval kényszerű manuális újra konfigolás! Egyébként a CFE webszerver ugyanúgy elérhető bármikor, ha a fentebb leírt áramtalanítós gombnyomós procedúrát végigcsinálod, mivel az firmware független, pont ez a recovery mód lényege!
Az FTP-s problémád szerintem a szolgáltató HGW eszközére vezethető vissza, amiben hol működik a DMZ, hol meg nem, ugyanis nem csak az FTP-ről van szó, mert ugyanúgy SSH és admin felület sem érhető el olyankor távolról!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz z123456789 #3322 üzenetére
Persze, van! A fenti, első sorban az IP cím forrását állítsd "Use WAN IP Address"-ről, "Use External IP Address Checker"-re!
-
z123456789
addikt
válasz Intruder2k5 #3324 üzenetére
Igen már rájöttem, elnézést!
NAS, TM elérés már megvan. A routeremet nem érem el meg az FTP-t.
Volt egy korábbi hsz, ami alapján ahogy olvasom hamar megoldódott a router elérési probléma.
De most nem.Itt milyen beállítások is kellenek?
Utána pedig port forwardnál...
Illetve amik ott vannak alul forwardolások. Azokat kitörölhetem? Mert fogalmam sincs mik azok.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz z123456789 #3325 üzenetére
Hát komolyan mondom az FTP-t is meg kell kérdeznem hogy mi lehet a hiba babonából, mert most már a router-t is elérem.
Bocs a szemetelésért!Az FTP eléréshez a következő beállítások szükségesek igaz?
-NAS menüben belső port beállítása (legyen 15)-router menüben: port forwarding->basic->
on: on
proto: Both
Src Address: üresen marad
Ext Ports: tetszőleges (legyen 12345)
Int Port: 15 (amit megadtam a NAS menüjében belső portnak)
Int Address: A NAS belső IP címe (?)
Description: (mondjuk) FTPAztán itt a munkahelyemen beírom a no-ip-s címet plusz a ":12345" portszámot, és működnie kellene nem?
"minta.no-ip-org:12345"Megj.: a NAS-ban vannak beállítva FTP megosztások, melyekre elvileg tudnék csatlakozni
[ Szerkesztve ]
-
imis
senior tag
válasz OldAkita #3321 üzenetére
Ma még egyszer megpróbálom feltenni a tomato-t.
Most a merlin megy rajta, bár nem állítottam be semmit. (szóval még egy betű szerinti próbálkozást megpróbálok)Off kérdésem volna:
- a merlin alatt is kell nvram törlés?
- a merlin alatt megy a torrent normálisan? (gondolom itt is ajánlott az ext4 partíció)
- a merlin alatt csatlakoztatható hálózati meghajtóként a külső hdd?
- a merlin alatt távolról elérhető a külső hdd?Tomato alatt használható az androidos "ASUS AiCloud"-dal?
-
OldAkita
aktív tag
Merlin, nekem igen rövid ideig volt fenn, nem tudom lehet-e NVRAM-ot törölni benne.
Torrentet sem fog jobban menni mint a gyárin, hacsak meg nem csinálod ezt Amikor én ezt megláttam azonnal elborzadtam és döntöttem hogy ennél durvább a Tomato sem lehet Ha próbálkozol EXT2 vagy 3!
Természetesen csatlakoztatható külső HDD az usb portra.
A távoli eléréssel kapcsolatban nem tudok mit mondani, ez a jelenlegi problémám Tomatnál. -
odipapa
senior tag
Az általad kívánatos dolgok a gyári fw alatt is jól működnek. (ac56u)
Nekem volt fent tomato, de volt vele egy komoly probléma, gyakorlatilag kinyírta a 2,4 ghz-es wifit, ami azt jelenti hogy a 10Mb-es netből csinált 1-3Mb-est. Ezt egy fagyás, vagy valamilyen beállítás módosítása után jelentkezett.
Merlin alatt nem tudtam a Download Mastert elérni, nem fogadott el semilyen jelszót, "programozgatni" meg nincs most kedvem, egy egyszerű rendszert szeretnék amit a nulláról pár perc alatt újra rakok, önállóan.
Szóval most a gyári fw, DM-et használom, és el kell hogy mondjam pár nap után hogy semmi gond vele.
Hálózati megosztás működik, FTP szerver működik, távoli elérés szintén, +van androidos alkalmazása a DM-nek, szintén használható. 30MB/s-al másolok egy NTFS HDD-ra (tomaton 35MB/s volt)
Én most várok a 121-es tomatora, addig már nem kísérlezgetek mással. -
OldAkita
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3323 üzenetére
Hétvégén ha lesz időm csinálok NVRAM törlést, hátha jótékony hatással lesz a távoli elérésre is, valamint tervezem hogy veszek egy nagy levegőt és resetelem a szolgáltatói Cisco-t. Ekkor el fogom bukni azt a NAT átdobási funkciót ami aranyat érne, de mégse működik, szóval talán mégse olyan nagy veszteség.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz z123456789 #3325 üzenetére
A webadmin felületen beállított dolgokhoz nem kell neked külön portot forwardolni, azt a firmware elintézi, legyen az remote web admin, remote ssh, vagy akár ftp! Amik a forward menüben alul látszódnak azok példák, ha zavar kitörölheted azokat, de amint láthatod inaktívak, az első ON nincs bepipálva előttük!
Az FTP nem ilyen egyszerű dolog, amennyiben nem a 21-es portot kívánod használni, úgy azzal meg fog gyűlni a bajod!
-
MODERÁTOR
Az NVRAM törlés akkor javasolt, ha eltérő firmware-re váltasz, mert így az új szoftver számára a régi dolgok leginkább csak szemét funkcióját töltik be az NVRAM-ban! Mivel azonban a Merlin fw 80-90%-ban megegyezik a gyári fw-vel, ezért úgy gondolom, nincs komoly jelentősége, ha kimarad a törlés! Persze ártani tuti nem árt...
Hálózati meghajtó mindenhol megoldható!
Távoli elérés szintén!
Torrent részét nem tudom, sosem használtam Merlin fw-t! -
MODERÁTOR
válasz OldAkita #3328 üzenetére
"Merlin, nekem igen rövid ideig volt fenn, nem tudom lehet-e NVRAM-ot törölni benne."
Az NVRAM törlés lényegében a gyári beállítások visszaállítása, és ez minden fw-ben megvan, esetleg más néven, pl. Restore default settings, vagy hasonló... Ezen kívül az áram alatt 10mp reset ugyancsak az NVRAM-ot törli!
A Te távoli eléréssel kapcsolatos problémád még mindig a Telekom HGW-je, az abból hiányzó Bridged mód, a rosszul működő DMZ, és ennek semmi köze a Tomato-hoz! Én mondtam, hogy ezt be kellene jelentened hibára, ismerősnél is Telekom net van CISCO HGW-vel, szintén Tomato-s RT-N16 routerrel, és bármikor elérem a routerét!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
tthom
senior tag
Egy kérdés.. Lehet olyat tomato-val, hogy a router wireless hálózatra csatlakozzon és access pointként működjön is egyszerre? Cél, hogy kiraknám az erkélyre, ott begyűjti a netet és továbbsugározza a szoba fele egy antennával. (persze nem direktben, csak az erkélyre rálátna a bennti telefon, de bennt már nem lehet érzékelni azt, amire a router csatlakozna)
Vagy ehhez mindenképp két eszköz kell, egy vevő és egy adó?
-
MODERÁTOR
válasz #79335424 #3338 üzenetére
Természetesen lehet wireless repeaterként működtetni a routert, ehhez a wifit kliens módba kell állítani, rácsatlakozni a kívánt hálózatra vele, majd az Advanced - Virtual Wireless menüben hozzá kell adni egy új virtuális Access Pointot, amire aztán lehet csatlakozni saját eszközzel!
Dual Band router esetén ha mondjuk az elérni kívánt hálózat, vagy pedig minden saját eszköz 5GHz-es, akkor megoldható virtuális interfész nélkül is, mivel abban megvan a szükséges két if!
-
MODERÁTOR
válasz Tav-Csoves #3337 üzenetére
Ennek a fórumnak is van saját képkezelő rendszere, a hozzászólás szerkesztőben, a smile-k alatt!
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #3339 üzenetére
Köszönöm!
-
tthom
senior tag
válasz Intruder2k5 #3339 üzenetére
Kössz! Kipróbálom.
-
Gyurka6
őstag
válasz Tav-Csoves #3337 üzenetére
Hali !
Neki kezdek... Közben már látom, hogy pont a lényeges sor nem fér ki...
[ Szerkesztve ]
Gyurka
-
z123456789
addikt
válasz Intruder2k5 #3332 üzenetére
Na jó bevallom a 21-es belső port az FTP-m, csak sose tudom hogy mi az amit meg lehet itt osztani a másikkal, meg mi az amit érdemes kimaszkolni.
Ennek ellenére nem akar működni.
Van valami ötleted hogy hol kezdjem a probléma megoldást? -
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz z123456789 #3344 üzenetére
Ott, hogy a 20-as és 21-es portot forwardolod a NAS IP címére, és nem az 12345-öt! De lehet jobban járnál, ha a router FTP szerverét használnád, akár úgy, hogy a NAS tárhelye van mögötte!
Egyébként egy-egy port számmal, vagy LAN IP címmel senki nem megy semmire, ezt nyugodtan leírhatod nyilvánosan, amit nem nagyon kell közzétenni, az a WAN IP cím (főleg ha viszonylag állandó is ráadásul), a DDNS címed, és persze a jelszavak értelemszerűen!
-
Gyurka6
őstag
válasz Intruder2k5 #3345 üzenetére
Köszönöm!
Az első teljes sor:
http://www.dyndns.hu/login.php?username=amegadottnév&domain=dyndns.hu&password=ajelszóA második:
http://emailcím-freemail-hu:jelszó@update.ipdns.hu/update?hostname=anév.ipdns.hu&myip=[IP]
Ez nem pontos, az emailcím után a kötőjelek között reemail van f-el.[ Szerkesztve ]
Gyurka
-
MODERÁTOR
-
Gyurka6
őstag
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Projektor topic
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Facebook és Messenger
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest