- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- IFA 2024: Harmadik generációs T-Rex is volt
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- MIUI / HyperOS topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Montesantos
senior tag
Sikerült vámpírból vissza gyógyulni nem volt egyszerű mert a varázserőm elég sokáig kevés volt a lélek befogáshoz Köszönöm a segítséget mindenkinek
Gabi
-
szasanyi
félisten
válasz genndy #14592 üzenetére
Nem, akkor marad a normál kiadás, mert nem kínlódni akarok hanem játszani. Van itthon egy sima, dobozos még ki sincs bontva, de talán jó áron lenne egy Legandary.. viszont így nem kell.
Mard kérek segítséget a mindenféle telepítéshez, ha nem boldogulok. Bár nem néztem végig mi van már leírva a topikban (mi hol található, hogyan kell feltenni, stb.). Esetleg még annyit, most: a magyarosítást nem lehet letölteni olyan helyről ahova nem kell regelni előtte? Köszi! -
Tirexi
addikt
válasz szasanyi #14604 üzenetére
Ha figyelmen kívül hagyjuk a helyek/fegyverek/varázslatok lefordítását akkor igen, jó lett. Eléggé szájbarágósan elmesélik a sztorit az NPC karakterek.
Én full elölről kezdtem az egészet így biztos nem maradok le semmiről.
Már is van vagy 20 küldetés ami elvégzésre vár.
Most azt tervezem, hogy teljesen kijátszom az egészet és ha meg van akkor bevadulok és lemészárolok mindenkit. -
addikt
válasz szasanyi #14602 üzenetére
Fölteheted nyugodtan a Legendaryt is, mert a DLC-k opcionálisak. Ha nem pipálod ki őket a Launcherben, akkor nem indulnak, nem kavarnak. Modul-rendszerű az egész játék, pont ezért olyan könnyen modolható. Ami nem kell, azt nem indítod.
Vik a Nexusra tette föl, az ingyen regelős (ne dőlj be a fizetős csábításnak, nem kötelező), hivatalosan nincs fönt máshol.
(Egyébként meg ha nem vagy regelve a Nexuson, honnan szedted volna le a felsorolt modokat? Steam Workshop?)Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
XIII Ramses
aktív tag
Kérdeznék még egy dolgot. Az a gondom, hogy a távolabbi épületek Pl. a whiteruni katedrális, csak akkor tűnik fel előttem, ha már nagyon közel vagyok a város falaihoz. Ez nem jó. Emlékeim szerint régebben százméterekről is látszott az épület. Mit lehet tenni. Grafika elvileg maxon.
-
Ryder62
őstag
válasz XIII Ramses #14607 üzenetére
Mint mindennek ennek is kéne hogy legyen LOD-ja. Távolról egy kidolgozatlan alakzatot látsz amihez ha közelítesz úgy rajzolódik ki.
Általában a látótáv nagyon alacsony a Bethesda játékokban. Olyan mintha nálad hiányozna a LOD.
-
Ryder62
őstag
Am boldog szülinapot Skyrim
-
nagyúr
válasz XIII Ramses #14607 üzenetére
Bocs, hogy nem a kérdésedre válaszolok, de Dragonsreach nagyon nem katedrális.
Egyébként full alap grafikán is látszik már a környező dombokról, szal ez szentem, vmi bug lesz inkább. Nincs fent túl sok mod, ami összeakad?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
szasanyi
félisten
válasz genndy #14606 üzenetére
Értem. Sehonnan semmit sem szedtem le, még a játék sincs telepítve. Kipróbáltam nemrég a "virágbolti+ verziót, de ott állapítottam meg, hogy magyarítás nélkül számomra felejtős. A MOD-ok amiket felsoroltam, azok amik állítólag jók és hasznosak, de mondom semmilyen tapasztalatom nincs benne. Azt sem tudom hogyan kezdjek hozzá, azaz mit (ami tényleg jelentős látványt javulást hoz, de a konfigommal jó lesz a teljesítmény is) és milyen sorrendben tegyem ezt.
-
XIII Ramses
aktív tag
Segítsetek már itt is ezen a fórum oldalon is ez a hiba, de nem értem, hogy mit hova.
[link]
A negyedik hozzászólásban írja le a srác az igazságot, de nem értem, hogy hogy használjam ezt a BSA Browser programot... -
XIII Ramses
aktív tag
Gyerekek sikerült megoldani. Öröm és Bódottá !!!
-
Ryder62
őstag
válasz XIII Ramses #14615 üzenetére
Mi volt a baj?
-
addikt
válasz szasanyi #14613 üzenetére
Akkor egyelőre sehogy, semmit, sehova. Próbáld ki az alapjátékot (vagy akár a LE-t, de DLC-k nélkül), játssz vele, juss el az első faluig, városig, harcolj, kovácsolj, nézz be barlangba, nézd a tájat, fűt, fát, vizet, eget, beszélgess emberekkel, piacozz. Menüzz sokat.
Olyan 10-20 óra után már kialakul, hogy mi tetszik, mi nem, mi kellene, mi felesleges. Na AKKOR érdemes ide jönni az igényekkel, és akkor majd javaslunk modokat.
Némi ismertető azért amiket felsoroltál:
- Official High Resolution Texture Pack (DLC) - ez jó kezdésnek ha szebb látványt akarsz, de meg is dobja a gépigényt. Fps ~75%.
- Skyrim HD - LITE 2K Textures - ez tovább szépíti, eléggé alap pakk ha még szebb látványt akarsz. Fps ~50%
- Creation Kit - nem kell, csak ha modot akarsz gyártani. Hidd el, nem akarsz
- SKSE (Skyrim Script Extender) - csak akkor kell, ha más mod igényli.
- SkyUI - lecseréli az eredeti, kimondottan konzolos UI-t. Ehhez pl. kell a SKSE.
- Climates Of Tamriel - ha nem tetszenek a színek és az időjárás. Fps 90%
- Immersive Armors - rengeteg új páncél. Nagy előnye hogy próbál lore-hű maradni (már akinek ez fontos), tehát nem fognak szamurájok meg nindzsák szaladgálni Skyrimben. Templomos lovagok se. Akkor, ha nagyon kevésnek érzed a játékban lévő páncélokat.
- Quality Map - All Roads - nagyon hasznos. A térképen alapból nem látszanak az utak. Van hozzá olyan kiegészítő, ami a felhőket is eltávolítja térkép módban.
- Stones Of Barenziah Quest Markers - csak akkor ha nem szeretsz gyűjtögetni. De ha úgyis benézel mindenhová, akkor meglesznek a kövek. Ezzel jól le is lőttél magadnak egy spoilert.
- Improved Skill Books - hát ezt nem ismerem, de hasznos lehet ha célirányosan akarod használni a könyveket fejlődésre
- Faster Vanilla Horses - sokan szeretik, én nem lovagoltam, futottam.
- Midas Magic - Spells for Skyrim - jaj. Oblivionban se tetszett. Rengeteg új varázslat, de szerintem rettentően erősek.
- Bandolier - Bags and Pouches - nem muszáj. Nem kell föszedni minden szir-szart és nem leszel túlterhelve. Vagy vigyél társat, az majd segít cipekedni.
- Sounds of Skyrim - The Dungeons - állítólag jó, nekem tetszenek az eredeti hangok is.
- Sounds of Skyrim - The Wilds
- Sounds of Skyrim - Civilization
- Isilmeriel's LOTR Weapons - ha kevesled a fegyvereket. Viszont a LotR világa nem illik az északi Skyrimbe szvsz
- Hermit's Tree House - van egy rakat jó ház az alapjátékban is
- ApachiiSkyHair - sok jó haj, de legtöbbje inkább mangás.
- Female Facial Animation - nem ismerem
- Spend Dragon Souls For Perks - ha imádsz sárkányt ölni. De a Legendary rendszerrel szerintem jól újra lehet osztani a perkeket
- Enhanced Blood Textures 3.5 - loccsants szét néhány koponyát, meglátod kell-eAz fps-re vonatkozó értékek abszolút csak becslés, nem kell szétfikázni és lehülyézni, nem mértem semmit, csak érzésre mondom. Mindig az alap, moddolatlan, HD pakk nélküli játékhoz képest írtam az értéket (tehát ha pl. fölteszed a hivatalos HD+2K is, akkor már olyan 40%-ra esik vissza az alaphoz képest). Ha nem jók, akkor majd Tirexi kijavít. Ha nem írtam semmit, akkor a mod nem befolyásolja az fps-t.
Egyébként modoláshoz abszolút javaslom alaposan átnyálazni az 1.hsz-t a legfontosabbak jól össze lettek foglalva. A te listádban pl. ember-szépítők nincsenek is, pedig nem árt a játéknak.XIII Ramses : elég kókány verziód lehet akkor...
Ellenőrizd akkor ezt:
Dokumentumok\My Games\Skyrim\Skyrim.ini
[Archive]
sResourceArchiveList=Skyrim - Misc.bsa, Skyrim - Shaders.bsa, Skyrim - Textures.bsa, Skyrim - Interface.bsa, Skyrim - Animations.bsa, Skyrim - Meshes.bsa, Skyrim - Sounds.bsa
sResourceArchiveList2=Skyrim - Voices.bsa, Skyrim - VoicesExtra.bsaÍgy kell kinéznie, akkor betölt minden csomagot. Vagy lehet hogy van egy felesleges bejegyzés.
Érdemes lehet egy "Fájlok ellenőrzése"-t nyomni Steamen belül (NEM kell újratelepíteni!)
(ha egyáltalán eredeti a játékod...)Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Varlaisaran
senior tag
Jorus, GypsFulvus. Ti értetek legjobban a lore-hez, egy kérdésem lenne. A TTT készítése során (vagy bárhol) az Alinor Sunbird-ekről láttatok valahol concept artot? A madaras ayleid szobor önmagában kevés, a szép modellezéshez látnom kellene, hogy eredetileg/elképzelés szerint hogy néz ki egy Sunbird.
[ Szerkesztve ]
35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.
-
Varlaisaran
senior tag
válasz genndy #14617 üzenetére
nem kell, csak ha modot akarsz gyártani. Hidd el, nem akarsz
A helyes megfogalmazás: Creation Kit, ami kell ha saját modot akarsz gyártani, mert az egy rohadt jó dolog.
35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.
-
szasanyi
félisten
válasz genndy #14617 üzenetére
Köszi az eddigieket, igazán segítőkész vagy! Igazából a alapjáték lesz telepítve, de nem tudom a STEAM mit rak bele alapból és/vagy mik (hogyan) választhatók onnan. Mármint nem a 3 DLC, hanem pölö Official High Resolution Texture Pack és többi hasonló.
Mindenképp javítani akarom a grafikai részletességet, mivel vízuális típus vagyok így ez nekem legalább olyan fontos mint maga a játék. Bízom benne, hogy a gépem is elég lesz hozzá.
Tehát ez alapján azok lennének fontosak, amik a telepítéskor - vagy azt követően azonnal - jó tudni. És persze megy hozzá a magyarítás, ez alap. -
szasanyi
félisten
A dobozos verzióban lévő kód vajon STEAM-en aktiválható? Tehát nem telepítem a játékot, hanem ott aktiválom és letöltöm. Azért kérdezem, mert ez egyszerűbb, de nem szeretném ha ez vmi problémát okozna ami után sem így, sem úgy nem lenne jó a kód. Természetesen még új, bontatlan játékról van szó!
-
addikt
válasz szasanyi #14621 üzenetére
OHRTP : alapból nem kerül fel, ingyenes DLC-ként leszedhető, telepíthető. Steamen jobb oldalon a DLC-k között ez is ott lesz.
És akkor e mellé fölteheted a 2K Lite-ot. Mondjuk kezdésnek ennyi, és ezzel még menni fog a magyarítás, mert szövegbe nem nyúlnak bele. Viszont a 2K-hoz nem úszod meg a Nexusos regelést, mert máshol nincs fönt. És akkor már szedd le a NMM-t is, azzal könnyű a modokat bizgerálni.Telepítés: indítsd el a telepítést a lemezről, kéri a kódot, írd be, és akkor jó esetben fölteszi lemezről, ami biztosan gyorsabb mint letölteni. HA a telepítendő verzió a Legendary. Ha az alap dobozost próbálod, akkor lehet hogy netről akar tölteni, de nem muszáj hagyni neki, van módszer a "lemezről kényszerített" telepítésnek.
Varlaisaran : rohadt jó dolog a saját mod, de kezdőként még frissen, egyáltalán játéktelepítés előtt állva biztosan nem fog modot csinálni. Tehát a játékhoz, modok telepítéséhez nem kell.
[ Szerkesztve ]
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Varlaisaran
senior tag
válasz genndy #14626 üzenetére
Ahhoz nem feltétlen, és csak általánosságban ragadott meg ez a "neakarj" szemlélet. Nem jó, mert épp nem azt sugallja, hogy ez bárki által megtanulható és alkalmazható dolog, hanem az ellenkezőjét.
-
-
addikt
-
szasanyi
félisten
No, hát ma reggel első dolgom volt, hogy elővettem a legalább 1 éve (vagy több is) polcon lévő Skyrim játékot. Eddig nem figyeltem, hogy ez még Game for Windows amit rühellek, és nem is akartam feltenni azt a halott keretprogramot így a lemez kivétele nélkül a STEAM fiókomban, a Termék aktiválása a STEAM-en menüpontban beírtam a kulcsot, lesz a mi lesz... szerencsére jó lett, aktiválás után tölti is.
No, akkor a játék felrakása után a DLC-k közül kiválasztom a hivatalos textúra packot amit gondolom automatikusan telepít. Viszont szeretném feltenni a Skyrim HD - 2K Textures packot is, de hogyan? Melyiket kell ezek közül letölteni és feltenni, illetve azt hogyan?
Valszeg volt már szó erről, de megköszönném ha röviden felhomályosítanátok így egyszerűbbé válna a dolgom! -
Tirexi
addikt
-
addikt
válasz szasanyi #14633 üzenetére
Az a mondat csak annyit jelent, hogy Windowson futó játék.
Amit te rühellsz az a Game for Windows LIVE. De szerencsére a Skyrim nem olyan, meg egyébként is leépíti a GfWL-t a Microsoft is.Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
szasanyi
félisten
válasz Tirexi #14634 üzenetére
Nem emléxem rá, hogy mondtátok volna, hogy csak az egyiket kell... már lejött a STEAM-rő, most mi van? Biztosan nem lesz jó? Most akkor már hagyjam így, vagy le lehet szedni? És mi az a CTD?
Ha a felsorolt MOD-okat leszedem, hova / hogyan kell tenni?genndy: aha, az lehet. De esélyt sem adtam neki, biztos ami biztos.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz XIII Ramses #14631 üzenetére
Szerintem a következő a gond: a mod készítője elcseszte az egyik fájlt. Ezt próbáld meg törölni:
Data\textures\terrain\Tamriel\objects\tamriel.objects.dds
Ha így se jó, legfeljebb visszamásolod.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Vistaboy
veterán
válasz szasanyi #14636 üzenetére
"És mi az a CTD?"
Crash to Desktop. Ha elrontod a modolást - vagy összeakadnak (sok ilyen van) -, akkor elég gyakran vág ki az asztalra.
MOD: Én előbb mindenképp azt ajánlom, hogy csak a hivatalos HD pakkot szedd le hozzá, már az is elég szép látványt ad. A moddolással ráérsz azután is. Ha nem vagy megelégedve a látvánnyal, törlöd a hivatalos HD pakkot és felteszed a 2K Texturest.
[ Szerkesztve ]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
szasanyi
félisten
Megnéztem a játékot az hivatalos HD packkal, de nem nyűgözött le. Az árnyék nagyon recés és nem homogén, nagyon sok textúra életlen, mosott hatású. Természetesen ULTRA grafikai beállításokkal néztem, és ezért érdekelne az előzőekben említett kiegészítők használata is. Hogyan kell azokat alkalmazni, mert az angol leírés nekem nem egészen világos.
-
creedszl
aktív tag
Van mód arra hogy egy quest-et újrakezdjek?Mondjuk mert kinyírtam véletlen a objective person-t
Hulligaaan
-
Vistaboy
veterán
válasz szasanyi #14640 üzenetére
Legegyszerűbb, ha beregelsz a Skyrim Nexus oldalra, majd letöltöd és telepíted a Nexus Mod Managert. Azt követően a kiválasztott modokat egy kattintással letöltheted, majd tetszés szerint aktiválhatod-deaktiválhatod.
Viszont figyelj oda, mert sok nem kompatibilis egymással, nem mindegy, milyen sorrendben rakod fel, vagy melyik mellé a különféle modokat. De a legfontosabb: Az eredeti *.ini fájlokról legyen biztonsági mentésed, mert sok mod beleír - vagy követeli, hogy szerkeszd át -, így vissza tudsz térni az alapállapothoz.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
szasanyi
félisten
válasz Vistaboy #14642 üzenetére
Az egyszerűnek hangzik, aztán majd kiderül. Azt honnan tudom, hogy mi mvel nem kompatibilis? Ehh elég bonyi ez nekem...
Még dolog: ha már fent van a hivatalos HD pack, azt elég a menüből a DATA fájloknál kikapcsolni, vagy valahogyan el kell távolítani?
[ Szerkesztve ]
-
Vistaboy
veterán
válasz szasanyi #14643 üzenetére
Elég, ha kikapcsolod, nem kell törölni. A modok leírásában benne van, hogy mivel nem kompatibilisek, ezt olvasd el, mielőtt letöltöd. Szintén vannak modok, melyek csak másik moddal működnek normálisan, ez szintén le van írva, legtöbbször link is van mellette.
Majd leszedem én is a játékot - elég rég játszottam már vele -, és megmutatom, melyek a nekem tetsző darabok.
MÁS:
Aki esetleg újra akarja kezdeni a játékot, de unja már folyton megmenteni a világot, annak ajánlom a
című modot, ebben teljesen önálló életet élhetünk, függetlenül az eseményektől.
[ Szerkesztve ]
-
Vistaboy
veterán
válasz szasanyi #14645 üzenetére
Beregisztrálsz az oldalra, letöltöd a Nexus Mod Managert, majd elindítod, megkeresi a játékot, leokézod, bejelentkezel a fenti jelszóval, utána a böngészőből letöltöd a modot (Download with Manager).
Valahogy így:
Ha letöltődött, utána megjelenik a listában, majd ott tudod aktiválni:
[ Szerkesztve ]
-
XIII Ramses
aktív tag
Én is felraktam már mindkét texcture pakkot. Jól értem, hogy a gyári hd texture pakkot a data menüben deaktiválni kell, ha a HD 2k pakk is fent van a biztonságos futás érdekében?
Másik: tudnátok ajánlani valami modot, ami az emberek arcát is szebbé teszi? Mind olyan baltával faragott így is. Főleg a whiteruni kovács lánya borzasztó (meg az összes többi)
Nem beautiful people szerűt akarok, hanem valami normálisat.
Kösz -
Vistaboy
veterán
válasz szasanyi #14648 üzenetére
Igen, ami mellett ott a zöld pipa, az aktív. Piros x az passzív. Eltávolításnál figyelj, mert szimpla tiltás mellett az eredeti fájlt is törli, ekkor szedheted le ismét, ha újra kell.
Mindjárt megmutatom, hogy nálam milyen modok vannak fent, és azokkal hogy néz ki a játék. Nem biztos, hogy ez lesz a legoptimálisabb, annyira nem vagyok benne a mod-szakértők táborában, én csak azokat használom, amit eddig is szoktam.
(#14649) XIII Ramses: Ajánlott deaktiválni, mert megnő a CTD esélye. Két textúrapakk egyébként is felesleges, mert úgyis lecserélné a nagy részét az, amit később raksz fel - ha nem engeded, akkor meg nem települ.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Politika
- Microsoft Edge (a Windows Internet Explorer utódja)
- Interactive Brokers társalgó
- Okos Otthon / Smart Home
- Half-Life 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple notebookok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest