Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Destr4ct

    aktív tag

    válasz Z0C! #1214 üzenetére

    Események kijelzése Minimalistic Text widgettel

    Nos, ha használjátok a Minimalistic Text widgetet, akkor gondolom észrevettétek, hogy az egyedileg megadható elrendezésnél fel lehet dobni a misc kategóriából egy "helyi változó" nevű elemet.
    Ezt kell használni + a Tasker nevű progit. A feldobott elemnél be kell írni egy változónevet, és majd ennek lehet a Taskerrel különböző események, feltételek hatására értéket adni.

    Az elmulasztott hívások, és az új sms-ek támogatottak alapból, az email jelzéshez viszont a K9 email klienst kell feltenni és beállítani, mert az alap gmail appot nem ismeri a Tasker (még).

    Mindegyik eseményfajtához 2-2 profile-t kell majd definiálni Taskerben.
    Az egyik értéket ad a változóknak (amikor az adott esemény bekövetkezik.)
    A másik pedig törli a változók értékét (amikor pl megnyitod az sms-hez használt progit, vagy a hívásnaplót, de bármi mást is be lehet állítani.)

    Tehát akkor Tasker.
    Nézzük új üzeneteknél:

    1. Kell egy új profil: a főképernyőn New, a név mindegy, legyen mondjuk "UjSMS"
    2. A következő listából a kontextust kell kiválasztani, hogy mikor kerüljön futtatásra a profile. Event / Phone / Received Text (itt lehet megtalálni a hívásokat is, "Missed Call") Itt mást nem muszáj állítani, Done.
    3. new task, név ugyancsak mindegy, legyen pl "SetSMSVar"
    4. A taskhoz műveleteket kell hozzáadni.
    "+" gomb, Variable / Variable Set, Name: %SMSCOUNT, To: %SMSCOUNT + 1, Do Maths legyen bejelölve, Done
    "+" gomb, Plugin / Minimalistic Text var. set., config: edit, változó neve: %SMSSZAM, Változó tartalma: %SMSCOUNT, Ok
    "+" gomb, Plugin / Minimalistic Text var. set., config: edit, változó neve: %SMSSZOVEG, Változó tartalma mondjuk: "új sms", de azt írsz be amit akarsz, Ok
    Task Editnél is Done.

    1. Másik új profil, New, a név legyen mondjuk "SMSelolvasva"
    2. kontextus: ennek a profilnak akkor kell aktivizálódnia, amikor az sms-eket kezelő appot megnyitjuk.
    Applicationnál kell kiválasztani a megfelelő programot, akár többet is lehet. Ebben az esetben bármelyik program indulásakor nullázódnak majd a változók. (az elmulasztott hívásokhoz itt a "Telefon" alkalmazást kell választani, SGS-en legalábbis.)
    3. new task, név ugyancsak mindegy, legyen pl "ClearSMSVar"
    4. A taskhoz műveleteket kell hozzáadni.
    "+" gomb, Variable / Variable Clear, Name: %SMSCOUNT, Done
    "+" gomb, Plugin / Minimalistic Text var. set., config: edit, változó neve: %SMSSZAM, Változó tartalma: hagyd üresen, Ok
    "+" gomb, Plugin / Minimalistic Text var. set., config: edit, változó neve: %SMSSZOVEG, Változó tartalma: ugyancsak hagyd üresen, vagy azt írsz be amit alapállapotban látni akarsz. Ok.
    Task Editnél is Done.

    Apply.

    Ezután egy Minimalistic Text widgetben az egyedi elrendezésnél feldobsz 2 helyi változó elemet, egyikbe beírod, hogy %SMSSZAM, a másikba pedig, %SMSSZOVEG.
    Ennyi. Ha a clearSMSvar-nál üresen hagytad azokat, amiket én is, akkor alapból az új widgeten nem fog látszani semmi, majd csak akkor ha lesz vmilyen esemény
    Elmulasztott hívásokat, vagy emailt mutató widgetekhez hasonlóan kell eljárni, csak nyilván új profilokat, új taskokat, és megfelelő változóneveket kell definiálni.

    Nem feltétlenül szükséges 2 változót használni, de így megoldható, hogy különböző stílust hozzájuk rendelve különböző színűek, méretűek, stb legyenek.

    Az eredeti angol nyelvű leírás, ahonnan az alapötletet vettem, igazából jobban elbonyolította a megvalósítást. Az még külön feltételeket definiált, hogy az első néhány számnál betűvel írja ki a számneveket, és ha mondjuk 5-nél nagyobb, akkor már számmal.
    Plusz az angol nyelv miatt még az is benne volt, hogy 1 üzenetnél "message" többnél meg "messages".

    [ Szerkesztve ]

    What can change the nature of a man?

Új hozzászólás Aktív témák