Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kovaccss

    tag

    válasz OldMike #93447 üzenetére

    Sajnos ezzel nem segítettél, mert nem tudtam meg hogy mennyivel lenne jobb nálam LED TV-vel HDMI-n az SD és HD adások képe. Az ötjegyű összegbe kerülő TV-knek sosem lesz normális képük, rosszak a színek az olcsó elektronika miatt, meg oldalról bevilágítanak, mert mind edge LED-es. A topikokból ez derült ki a T24E390-nél, pedig csak max. ezt tudnám megfizetni, újan 55e. A többi Vortex. stb. márkájúak is ilyenek lehetnek. Oldalról bevilágítós TV-t sosem fogok venni, a mostani CCFL-es is ilyen körben, 710MP. Egyik gyártónak sem érdeke hogy 22-26 collban normális képű TV-t gyártson, pedig simán meg tudnák tenni. Ha megtennék, a sok szegény és átlag ember nem venne 100+ cm-es TV-t 100+e-ért. A 100-250e-es TV-k nagy részét az átlagemberek veszik meg.

    Tehát hiába van HDMI kimenetes IPTV STB-om, 150-200e alatt lehetetlen normális képű TV-t venni, mérettől függetlenül. Már 32 collosban se biztos hogy van normális képű TV, annyira a 40+ collosakat nyomatják már LED-ben is, nem csak OLED-ben.

    Már régen full HD-ben kéne jönnie a kábel TV csatornák nagy részének (min. 70-80%) normális bitrátával és képminőséggel, csak így lenne értelme 100+e-et költeni egy HDMI-s full HD-s új TV-re, vagy 20-30e-et egy használtra. De a szuper családi HD csomagban is csak 26 HD csatorna van, a többi 106 még mindig SD. A HD csatornák nagy részét sosem nézem, 5 db elmegy az M1, M2, M5, Duna 1-2-re. Pont a fos műsorú csatornákból van HD. Animal planet, National geo, History, Travel, stb.? Miért nézzek olyan helyeket, ahová sosem fogok eljutni? AXN, Cool, Film+, RTL klub, TV2? Pont ezekben van a legtöbb reklám. Csak az Eurosport 1 az, amit nézek, és HD-s. Min. 8 éve létezik a full HD felbontás, a kábelen jövő TV tartalom nem követi ezt.
    Már évek óta vannak 4K-s és 8K-s TV-k, és még mindig a 90-es évek szintű SD adásokat kell néznem???
    Ennek nem kell 100+e-es 100+ cm-es full HD TV. Másra nem használnám. Ezért kéne használt LED 24 collban, mert csak jobb lenne, mint a mostani TV-m, de lehetetlen értelmes árban kapni, 20e alatt. Újak vannak 40e-től.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák