- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
-
titán
-
Hoorus
őstag
válasz Gubek-Einste #76402 üzenetére
Gyakorlatban ténylegesen elérhető sebességre gondoltam..
-
n42
tag
Köszönöm a segítséget!
-
titán
-
Obyboy
addikt
Tegnap este mire hazaértem elszállta a netem. Üveg kábelről a Huawei HGg8245H-n keresztül kapok netet. Az ONT felületén néztem rendben vannak az adatok. Van jel az üvegen és a csillapítása is 23 dBi körül van. Telefon is ezen keresztül működik, erről fel is tudtam hívni a T-s kollégát és bejelentettem a hibát. Szerintetek nálam lehet a probléma vagy központi? Ha központi akkor mennyire szokták tartani a 72 órás szerviz időt?
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
havri1
félisten
Azért van ám baj a rendszerrel megint
12.09-én megrendeltem fateréknál az új csomagokat (lejárt a hűség), Szuper Családi HD SAT, Alap telefon, és a 25 net helyett 50-est. VDSL. Minden ok, ment a rendelés, be is aktiválták azonnal a dolgokat. Aha, azt hittem..
Most nézem, tv ok, telefon ok, net maradt az L (30/5). Felhívtam a 1412-t, hogy miért ez maradt. Hiába látszólag megvan a lehetőség, sikertelen, nem megy át ez a sebesség.
Megnéztem HGW-t, 67/32 Mbit érhető el HGW szerint a végponton.
Jelenleg 30.3/5.1 a sávszél ezzel a csomaggal.
Szóval lerázott, hogy ennyi, nem megy az a sebesség. Bondingot miért nem ajánlják fel ilyen esetben?[ Szerkesztve ]
havri
-
titán
-
dchard
veterán
válasz havri1 #76408 üzenetére
Ha a HGW-ben 67/32-t látsz, akkor kényelmesen mennie kéne bonding nélkül is. Baszogassad őket. Kérd, hogy rakják át a te felelőségedre, és majd te eldöntöd, hogy neked mint előfizetőnek megfelelően gyors-e.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
dchard
veterán
válasz havri1 #76412 üzenetére
Örülök. Egy képet azért berakhatnál a vonalról.
A te helyzeted egyébként még viszonylag tiszta volt. Ennél rosszabb a helyzet - ami a vonalak állapotát elnézve jellemző - ha mondjuk az jön ki hogy a vonal tudna 40/15-öt, vagy 50/10-et, vagy 30/10-et stb. gondolom érted mire akarok kilyukadni. Simán lehet a mai világban, hogy nekem sokkal inkább kell a feltöltés, a vonal meg is felel ennek az elvárásnak, a Telekom meg jól eldönti az ügyfél helyett, hogy neki mi a jó, és nem adja el a csomagot. Ráadásul a power control miatt a műszaki osztály becslése sokszor hibás, túlzottan pesszimista.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
lemusz
addikt
Dchard mostanság ismét elkezdtél kommentelni. Annak idején még ígértél a fekete 360R-hez egy újabb firmware-t, amit azóta már napról napra egyre kevesebben használnak, így átültethetnéd a kitűzött célt mondjuk egy Speedport Entry 2i-re. Viccet félre téve, ezekre a vdsl2-es készülékekre is tudnál firmware-t készíteni? Ha igen, lenne értelme és azt egyáltalán fel lehetne tölteni rájuk?
-
DonDragonka
őstag
Tudom, tudom ne ide DE Ti egyből átlátjátok mi a gondom, ezért mégis haaaad kérdezzem itt:
Adott a környezet.
ONT, 2db D-link WiFi, 2db felvevős settopboxSorrend:
Optica->ONT->
Lan1: D-link(D1)
Lan2: SettopBox1(SB1)
Lan3: SettopBox2(SB2)Hogyan tudom azt megtenni, hogy a második D-link is be legyen kötve, szolgáltasson WiFi-t az emeleten SB2 elé, de technikailag ne boruljon a rendszer?
Ami adott az a SB2 elérhetősége egy emeleti szinten, egy darab UTP kábel kihúzva ONT-től...
Tehát ezt szeretném:
Optica->ONT->
Lan1: (D1)
Lan2: (SB1)
Lan3: (D2)->(SB2)
Mindezt úgy, hogy D2 különálló AP legyen és mögüle SB2 elérje SB1-et(mert felvevős) és a netet...A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
havri1
félisten
válasz dchard #76413 üzenetére
Már eljöttem a helyszínről, elfelejtettem képet lőni.
Amúgy igen, ez így van ahogy írod...Ha teszem azt kb 300HUF-al drágább a nagyobb csomag, de 3x akkora feltöltést ad, de mondjuk lefele nem változna, simán jó lenne még úgy is sok embernek. Nekem is az UP miatt kellett, vagyis nekik, sokat töltenek fel videókat felhőbe, amik egyre nagyobbak a jobb minőségek miatt.(#76414) togvau: VDSL-en 15Mbit UP jár az 50-es csomaghoz szerencsére.
havri
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz DonDragonka #76416 üzenetére
Ha tudod, hogy nem idevaló kérdés, miért kérdezed meg?
AP módban kell kötni így.Ha nem IGMP képes a router, akkor viszont felejtsd el, mert IPTV-hez szükséges ez a funkció, különben hálózati problémákba futhatsz.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz DonDragonka #76420 üzenetére
Az egy dolog, de, ha van dedikált topikja, akkor használjuk már azt a topikot.
[ Szerkesztve ]
-
n42
tag
Sziasztok! Elmentem megrendelni az 1000/200-as netet, úgy látszik, h komolyan gondolja a T-com.
Felmerült bennem még pár kérdés:
-a bekötés mit takar? (ugye, elvileg ingyenes,..) családi házban lakom, két szintes, három különböző szobába kéne bekötni a tv-miatt, ezt szó nélkül meg fogja csinálni a szerelő? Talán már fúrni-faragni nem kell, de azért elhúzni oda a kábeleket nem kis macera...
-ez egyébként mezei utp kábel?
-Y-elosztóval a tv-hez ki lehet küldeni a jelet egy már behúzott kábellel? Abban a szobában kb. mindegy, hogy a net 10-100 vagy 1000Mbit.
-set-top-boxok esetleg wifi-sek? (sima, mezei, nem a felvevős...)-milyen routert érdemes venni? Vagy a t-comos, akciós 1Ft-ért D-link teljesen oké? Azt igényelnem kellett volna, mert ezt elfelejtettem és a kis csaj nem kérdezte...
[ Szerkesztve ]
-
-
DJ. Ru$y
félisten
Bekötik az optikát a lakásba, ha még nincs bent. Felteszi az ONT-ot az optikára, majd a 3 STB-ot beköti mezei UTP kábellel az ONT-ba, X méterig ingyenes a bekötés X méter felett számolnak valami díjat az UTP kábelre, gyakorlatban ezt nem tudom mennyire alkalmazzák.
STB-ok nem wifisek, persze, aztán, ha egy panelban a sok wifi zavarná STB-ot, akkor mindenki panaszkodnak, hogy akad stb. Így is van akinél kábelen is vannak néha bajok.
Milyen routert itt tedd fel, egyszerű Home usernek úgy gondolom a D-Link is teljesen megfelel.
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Írta itt nemrég az egyik fórumtárs, hogy megnézte (a routerben??) hogy mennyit bír a végpont. Ezt én is meg tudom csinálni ha adsl-em van (netmánia M)? Egy sima dlink modemem van, mögötte egy tplink mr3220 router. Csak kívácsiságból tenném, ha nem lehet az sem baj.Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Flowtation #76426 üzenetére
Dchard ezen cikkét nézd át, ha szeretnél vele foglalkozni. Modern HGW-k képesek erre 2 kattintással, a D-Link modem nem.
Nem a routerben nézte meg, hanem a HGW-ben, a kettő nem egy és ugyanaz, nem keverendő a két fogalom/eszköz.
[ Szerkesztve ]
-
-
villamos
őstag
Én anno egy komplett hálózattal vártam őket. Minden be volt húzva mindenhová, a szerelőknek nem volt más dolguk, mint beüzemelni az eszközöket.
(jó, a háromból az egyikhez nem készült végpont, de az a tv egy helyiségben van a HGW -vel, így csak egy hosszú patch kábelre volt szükség, gyártottak egyet...)Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Vyndree
őstag
Mától ingyenes végre nekem is a "Telekom Wi-Fi Fon" Next S aranytárskártya mellé, megkaptam a jelszavam is. Kár hogy nincs a környéken ilyen, de azért köszönöm.
-
tibi970307
tag
válasz tibi970307 #76044 üzenetére
Azóta már kétszer telefonálam be, mind a kétszer rögzítették az adatokat, illetve legutóbb még az IPTV megrendelést sem látta az ügyintéző a megrendelésben. Mind a kétszer be lett jelentve kötbér és hűség lejárta miatti többlet ár kompenzálásra igény.
Mit tudnék még tenni? Kezdem unni, hogy már körülbelől 5-6 hete megrendeltem és hívogatni kell őket 3-4 naponta, akkor is hiába, mert az előző beszélgetés ügyintézésének nyoma sincs.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz villamos #76429 üzenetére
Őszinte leszek, ez a legtisztább szerintem. (Már, ha van hozzá az embernek eszköze és tudása.) Nyilván modern építésű házakban/lakásokban minden szobában minimum egy RJ45 leállás alap dolog, de aki megteheti, hogy maga kiépíti az tudni fogja hol mi miért van, és nem csak a szerelő húzza be ide-oda és kész.
-
n42
tag
Sziasztok, még egy kérdés mára (olvasgatom vissza a topicit...):
-Tényleg kell neki i5-ös gép, hogy jöjjön az 1000Mbit? Mi az istennek? (Mondjuk itt úgy is a vinyó a gyenge láncszem, gondolom csak párhuzamosan lehet elérni ezt a sebességet...)
--Nekem egy aránylag régi gépem van, Core2Duo E8400-es (3Ghz), ez mennyiben lesz korlát...? -
villamos
őstag
válasz DJ. Ru$y #76432 üzenetére
Azért valljuk be, nem egy atomfizika behúzni pár kábelt, a bekötés le van rajzolva az aljzatban, beütni meg csavarhúzóval is be lehet, persze egyes típusoknál még ez sem kell, csak szétszedni, sorrendezni, és egy mellékelt műanyag elemmel a 8 eret benyomni, bár ezek jóval drágábbak.
(#76433) n42: Az csak névleges sebesség, és SSD -re kell töltened, és persze a gépben is gigabites hálókártya szükséges (az enyémben pl 10/100 -as van, spúr Lenovo ). CAT5E ill CAT6 kábelek is szükségesek.
[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
interfész
tag
szia
nekem e8500 el, ftp-n megvolt a 100-110MB/s egy WD30EZRX el. sajnos torrenten 1 letöltéssel csak max 40MB/s tudtam, 3 torrentel összejött 85MB/s is.
Minden ami számítástechnika, PC-k építése, szerelése, diagnosztizálása, alkatrész beszerzések, hálózat, stb. Érdeklődni lehet: 06-20-212-0898 A termékeket itt lehet átvenni: 1039 Árpád utca 64, H-P 9-16
-
DJ. Ru$y
félisten
-
kaposznyak
aktív tag
Sziasztok.
Van a Telekomnál vonalas telefon és net előfizetésem. Huawei modemet adtak hozzá.
Hülye kérdés: TV előfizetésem nincs, de nem tudnám a modemen keresztül fogni az ingyenesen sugárzott adókat?
Nem kéne szobaantennával játszani, ha jönnek anyósék.
-
senior tag
válasz kaposznyak #76441 üzenetére
Nem. Még akkor sem menne, ha szereznél valahonnan egy Telekomos STB-ot.
-
DonDragonka
őstag
válasz DJ. Ru$y #76421 üzenetére
Minden esetre köszönöm, mert ez alapján a leírás alapján szépen működik minden ahogy elképzeltem.
ONT-re LAN-on két router és egy HDD-s beltéri van közvetlenül csatlakoztatva, és az egyik router után van kötve a második beltéri ami szépen látja azt amit az elsőre felvettem és persze az adás is megy rajta.
A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
bencze
senior tag
Gigás net.
Ha valakit érdekel, holnap kell érkezzen a D-link routerem (november 3.-n rendeltem a netet).
Gls hozza, tegnap felhívtak, hogy ma hozzák. Azzal a lendülettel át is irányítottam munkahelyi címre. Alaposan átbeszéltük, melyik épület megjegyzés stb.
Ma 3 fele érdeklődtem, jönnek-e. Cím név ilyenek ellenőrzése után azt mondták, nem találják tracking azonosító nélkül, bocs. Megszereztem a Telekomtól, megint hívtam GLS-t, most megtalálták. Ma nem vette fel futár és a tegnapi cím egyeztetésnek sincs nyoma sehol. De holnapra becsszó kihozzák.
Mellesleg T szerint 9-én már próbálták itthon kézbesíteni sikertelenül (azt elhiszem, dolgoztam) de természetesen nem hagytak semmi értesítőt, nem kerestek, pedig a számom nyilván megvolt nekik.Itt megjegyzem, hogy a GLS még soha nem hozott nekem el problémamentesen semmit. Remélem holnap hozzák nem fogják visszaküldeni valami kamu dumával, hogy nem volt senki 'otthon' (párezres irodaház).
Na mindegy, szóval 1.5 hó a késés jelenleg. Nekem mindegy mert van egy elég jó tp-linkem, de azért gondoltam, megírom, ha valaki még várja, úton vannak...[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
törölt tag
válasz HoTaZo #76374 üzenetére
Most neztem es nem tudom elohozni az altalad leirt problemat. Max csak ugy ha lekicsinyitem a kepet, de annak semmi ertelme.
------------------
Hozzaertok !
Az miert van , hogy egyszercsak random modon gondol egyet az oldal es telefonon egy arva ekezetes betut nem tudok ide irni?? Mashol ilyen hibaval meg nem talalkoztam. -
DJ. Ru$y
félisten
válasz kaposznyak #76441 üzenetére
Ingyenesen sugárzott adók csak koaxon vannak és ott is, csak akkor, ha van IPTV-d és mellé adják "ajándékba". Optikán nincs "ingyen" sugárzott csatorna...
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest