- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
poli27
veterán
válasz tomi5244 #76896 üzenetére
Az scart kimenet... miert mondod hogy nincs... van azon csak jackbe vegzodik... a scart is csyk 3 labat hasznal kep+a hang jobb bal. A 4.az a vezerloszal ami a tevet kapcsolja at. Ezt a hdmi se tudja szval ott is kapcsolgatni kell azaz a cec funkcio tudja de az nem minden teven van...
[ Szerkesztve ]
-
TheSCRiN
csendes tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a net pontosan feleannyi sebességen megy mint amivel elvileg kéne ? Több gépen is próbáltuk. A Routerben a max data ratere 26000 kbps-t ír, a data rate pedig 11000 kbps (ennyi lenne a sebesség is amiért fizetünk - 10 mbit) viszont mindenhol csak 5 mbit jön át.
PC-n, laptopon, telefonon néztük, háttérben nem fut semmi a sávszélt használja, a router is többször újra volt már indítva. Létezik, hogy valamit átállítottak nekünk ? -
titán
-
törölt tag
A lakótelepi lakásban a 2 öreg CRT TV közül kifeküdt az egyik, nekem meg volt itthon egy tartalékos Philips 237E3QPHSU00 monitorom, melyhez tettem egy HDMI kábelt - egyébként is ott volt, mert az egyik Tatung STB-3112 CDA IPTV Set-Top Box a napokban lett visszaadva a háromból - így értelme lett annak, hogy Családi + HD csomag lett rendelve ebbe a lakásba is anno, NetMánia S-hez, mert legalább van HD Ready Stream, így az itteni két darab Cisco ISB2201 STB IPTV Set-Top Box közül azon ahol a FHD-s monitor van, lecseréltem az SD-s Streameket HD-s streamekre. Ahol meg még működő CRT van, azon meg maradt minden a régiben. Így nincs gond az 1 HD Stream futhat egyszerre megoldással sem.
[ Szerkesztve ]
-
TheSCRiN
csendes tag
válasz Gubek-Einste #76907 üzenetére
Nem, semmi más. Rokonoké így csak a tegnapi értékeket tudom megmondani amiket kimásoltam (downstream/upstream):
SNR Margin
12.6 17.2 db
Line Attenuation
7.0 8.8 db
Data Rate
11305 574 kbps
Max Rate
16532 1312 kbps
CRC
0 0Line State: Showtime
Modulation: ADSL2 PLUS
Annex Mode: ANNEX_BÚgyis kipróbálták, hogy bridgelt módban az egyik PC "tárcsázott", de semmi változás.
Szerk.: A max Data rate csak 16 nem 26 ahogy előbb írtam, bocsi. De így is mennie kéne.
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
törölt tag
Ha így vesszük:
""A Berettyóújfalui járás Hajdú-Bihar megyéhez tartozó járás Magyarországon 2013-tól, székhelye Berettyóújfalu. Területe 1073,90 km², népessége 43 635 fő, népsűrűsége 41 fő/km² volt a 2012. évi adatok szerint. Három város (Berettyóújfalu, Biharkeresztes és Komádi) és 22 község tartozik hozzá." "
Akkor annyira nem sok.
-
pedro7
tag
Milyen kábeles modemek vannak még üzemben a T-nél ?
Egyik ismerösömre rásóztak egy ZTE Speedprt HGW-t, hosszas huzavona után a szerelő
valahogy átállítatta modem üzemmódba, és most az első hibánál már az ügyfélszolgálat nem bírja
modem üzemmódba tenni.
Mit lehet ilyenkor tenni, hogy egy biztonságos modemje legyen és rendesen tudja használni a saját routerét ? -
DJ. Ru$y
félisten
válasz pedro7 #76915 üzenetére
Az nem kábelmodem, hanem DSL HGW, ahol beírod a PPPoE adatokat ott van egy PPPoE Passthrough opció, azt kell bepipálni, kitörölni a PPPoE adatokat, így a mögé kötött router fel tud csatlakozni simán és működik a VoIP, IPTV (ha van).
Ezek nem modemek, de attól függetlenül biztonságosak.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
balhmm
tag
Megérkezett a dlink router, amit a telekom osztogat. Ha jól látom nincs AP módba állítva,így egy tök külön hálózatot hoz létre. AP módra átlehet valahogy kapcsolni? Most átállítottam az ip címet meg kikapcsoltam a DHCP-t.. kérdés van-e elegánsabb megoldás erre?
Ami viszont fura, hogy nagyon gyenge az 5GHz. már egy fal is megfogja, de 2 teljesen..
A routerrel azonos szobában 20 megával másol, ahol 2,4-en kb 9 megával.
A szomszédos szobában 12 megával, ahol a 2,4 még tartja a 9et.
Viszont a harmadik szobában 1 alá csökken a sebesség, de a 2,4en simán bírja a 6-7 megával még itt is. -
pedro7
tag
válasz DJ. Ru$y #76916 üzenetére
Bocsánat,elírtam.Tényleg ADSL-je van és nem kábel modem.
Viszont az általad leírt megoldásban, a routerbe kell utána beírni a bejelentkezéshez szükséges adatokat (gondolom).
Az ügyfélszolgálat nem tudta ezt megtenni, ezért nem müködhetett ez a passthruogh-os megoldás.
De korábban a szerelő meg tudta oldani a routerbe nyúlás nélkül ? -
balhmm
tag
A linksyst nem fogja meg így a fal... Sőt persze, hogy tudtam, de nem szeretném használni csak gondoltam letesztelem, ha mar küldték (kettőt is).. Ami még fura, hogy a másik netünkre is beraktam egy ilyet, de ott valami nem stimmel. Nem látja a helyi hálózatot rendesen. Ip cím minden stimmel, de csak net van, nem látja a nasokat meg semmit. Olyan mint egy vendeghalozat, aminek csak netet engedsz.
-
ZS3NI
őstag
Nemrég kötötték be a Netmánia 1000-et, Huawei HG8245H ONT-vel.
Máshoz is került ez a típus? Portot ti tudtok nyitni rajta? kezelőfelületen port mappingnál szépen megcsinálok mindent. Tűzfalon is ki van engedve, mégis zárva vannak a portok a netes check szerint. Nagyon idegesítő. Ti meg tudtátok oldani?
A másik gondom pedig, hogy "csak" 700 Mbit jön be. Szerelő arra fogta, hogy nem sata3-ra van kötve az SSDm...pedig igen... Tesztelni természetesen nem tudta. -.- Másnál nem volt ilyen gond?
IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
interfész
tag
válasz xigris #76924 üzenetére
nekem jól működik. 4-5 portot nyitottam mind jó, upnp kikapcsolva.
sebesség is jól jön 950mbit...
Minden ami számítástechnika, PC-k építése, szerelése, diagnosztizálása, alkatrész beszerzések, hálózat, stb. Érdeklődni lehet: 06-20-212-0898 A termékeket itt lehet átvenni: 1039 Árpád utca 64, H-P 9-16
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz pedro7 #76921 üzenetére
Ha az eszközt modemként akarod használni, akkor bele kell nyúlni a routerbe, mert abba kell beírni a hozzáférés adatait. AP módba kötheted utána a routert, de ahhoz is bele kell nyúlni DHCP-t kikapcsolni pl.
Honnan tudjátok, hogy a szerelő nem nyúlt bele a routerbe? Ha kint volt helyszínen, akkor gépről simán belépett a router felületébe, beírta az adatokat, vagy, ha alapból benne volt, mert azt használták már előtte is DSL modemhez (a rouertert) akkor be sem kellett lépni, mert benne voltak az előfizető kapcsolati adatai. Miért kell, hogy az ügyfélszolgálat csinálja meg? Ha ők nem tudják megcsinálni, magyarázd el nekik, menj el és csináld meg nekik, vagy egy távvezérlő programmal oldd meg messziről. Nem kell ehhez az ügyfélszolgálat, bárki megcsinálhatja magának.Szerelő pedig a helyszínen nyilván tud olyan dolgokat csinálni, amit az ügyfélszolgálat nem.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz balhmm #76922 üzenetére
Külön alhálózaton vannak, valószínűleg. Keresőbe beírod, hogy AP mód vagy AP fogsz találni egy leírást, úgy kellene bekötni, akkor lenne ténylegesen egy alhálózaton a dolog és látnák egymást azok az eszközök amik az ONT és azok is amik a D-Linkre kapcsolódnak.
-
tatabike
őstag
Sziasztok,
egy (lehet, hogy ostoba) kérdésem lenne. Létezik olyan műholdas internet elérés, amit bárhol Európában tudok használni? Arra gondolok, hogy pl. tévé van ilyen, a UPC tányért felcsapom, és jön a 150+ csatorna bárhol az EU-ban.
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
tatabike
őstag
Igen, ez nekem is eszembe jutott. Akkor pl. ez a cucc hogyan működik? Azt írja, bárhol az országban használható, ahol nincs kábeles elérés.
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz tatabike #76930 üzenetére
Létezik műholdas net, drága, forgalom korlátos, lassú, a pingről pedig ne is beszéljünk. Itt van egy szolgáltató, hogy hordható-e Európában az jó kérdés. De mivel a Telekomnak nincs ilyen szolgáltatása, így ez nem idevaló téma, kérlek ezt ne itt folytassuk. Talán ez a megfelelő topik.
-
addikt
sziasztok, a lenne egy kérdésem
kötöttek remek új T-home netet meg tévét meg mindent, és a kiérkező kolléga a az édesanyám jelenlétében annyit csinált, hogy a meglévő D-link DSL 360R-t kicserélte a ZTE Speedport Entry 2i-re, de a net (és a wifi) azóta is a Netgear WRT 614-ről jön, amiről korábban is. (pppoe passtrough gondolom)
Mit állítok a ZTE-ben és hova ahhoz, hogy a Netgeart kivehessem a rendszerből? Feltételezem, hogy a ZTE gyorsabb wifire képes (b/g/n szabványú) mint a Netgear (ami csak b/g szabványú)
a használati útmutatóval nem jutottam előbbre“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz DJ. Ru$y #76933 üzenetére
wan-nál be van írva a pppoe adat most is, és kivettem a pppoe passtrough elől is a pipát, csak a dhcp-t nem állítottam, így képes voltam arra, hogy az eszközök lássák és csatlakozzanak, de nem nem jött rajtuk. ez lehetett a hiba?
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
balhmm
tag
válasz DJ. Ru$y #76927 üzenetére
Minden jól van állítva. Egyik router 192.168.1.254 másik 192.168.1.253 dhcp kikapcs.. Ha a telekomos routeren vagyok, akkor elérem mindketto router felületét és a nasokat is. Ha másik routerre kapcsolodom, akkor a fájlemgosztásokat elérem, de weben nem tudom konfigurálni a nasokat. Nem igazán értem... De majd resetelek egyet és újra beállítom.
-
zsolt19900
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy: az a helyzet állt elő, a régi beltérinket lecseréltettük, mivel hd-s lett a tvnk és a beltérin nem volt hdmi kimenet. Ez rendben meg is történt a satos vállalkozó álltal stb., de ez a beltéri egy teljes visszalépés (pl funkcionalitásában, kényelmében stb. stb.).
Hívtuk ismét a telekomot, de azt állítják, hogy vagy a régi (az az rca-s megoldású beltéri egység van csak megoldásként (az az itthon nálunk, mivel a miénk) vagy ugyan azt tudják kicserélni "hát ha jobb lesz".Ez valóban így van, hogy 1 egész típusú beltérivel dolgoznak, vagy azért ha a sarkunkra állunk akkor lehet másik egységet is lehozatni velük?
(ami fájó pont az pl. az élőképes epg hiánya) köszönöm
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
titán
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
tomi5244
őstag
válasz zsolt19900 #76937 üzenetére
Ugyan ebben a cipőben járunk mi is, a kapott box elég fapados. Mi a reklamációs osztályon tettünk bejelentést, két hetet mondtak. Addig vizsgálják ki az indokainkat. Nekunk Kaon CO1600 box jött.
-
Sirandrish
legenda
válasz Gubek-Einste #76938 üzenetére
Még vagy 20-30 év és itt is lesz
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
C0d3r
addikt
válasz Sirandrish #76940 üzenetére
Jó lesz az 2-3-nak is. Ahol most elérhetővé válik a 2018-ra vállalt 30 Mbit, ott jó eséllyel ennél jelentősen gyorsabb is menni fog. Telekom esetén akár 1000 Mbit, mivel a fejlesztések döntő többsége optika lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
-
G.A.
aktív tag
Üdv!
Valaki más is tapasztal a hónap elejéhez (3.-dika) hasonló kockásodó, akadozó adást?
Nekünk itt a XX. kerben megint előjött. -
degec
senior tag
Segítséget szeretnék kérni hogy...:
Analóg telefonszámaimat oké hogy áttudom vinni számhordozással a T-hez optikára, a meglévő fixip-s céges magentás két optikai telefonszámos csomagomra..DE a végponti eszközből simán telefondrót fog kijönni a FAX készülékemig? és kell a FAXkészüléknek tudni valami egyebet még? ami egy Canon mx420 minden egybe gép. valami konverter akármi hogy lekezelje rendesen a vonalat? nem igazán találtam erre választ sehol..hiszen marha kevesen használnak vezetékes telót...de nekem muszáj !!!Köszönöm ha segít valaki !
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
Ahogy kigyi írta VoIP esetén nem garantálnak FAX-ot, ahol FAX kell, ott meg szokták hagyni emiatt az analógot. Melóhelyemen 2 vonal van 2-2 számmal, mind a kettő a mai napig analóg, de nem is otthoni, hanem Business előfizetések.
-
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
31-én vajon nyitva vannak a Telekom üzletek? 16-án adtam le a laptopomat cserére (hibás volt a kijelzője), ott azt mondták max 2 hét és szállítják az újat, de nem jelentkeztek azóta. Gondoltam felhívom az ügyfélszolgálatot, de ők sem tudnak róla semmit, azt mondták menjek be a boltba ahol leadtam, és kérdezzem meg ott.
-
Ronam
addikt
Megtaláltam az oldalukon..
[ Szerkesztve ]
-
Klown
aktív tag
válasz zsolt19900 #76937 üzenetére
Van több műholdas box típus a T-nél. Amiket ismerek: ADB, Intek, Sagem, Kaon. Nekünk ADB volt, ami jó cucc, de ezek szerint az túl jó az előfizetőknek. (HelloHD is ilyenekkel operált anno.) Csak sajnos az FTA csatornák nem jöttek vele. Az Intek vette az FTA adókat is, nem csak a T-s bemappelt csatornákat.
Gondolom a box-okon (is) spórolnak... Nagyon megvetette a lábát a Kaon a szolgáltatók között! Biztos dömpingáron nyomhatják... Mostanában a UPC Direct és a műholdas DIGI is csak olyanokat oszt az új előfizetőknek, pedig régebben ott is volt többféle box. (Humax, Philips, Hyundai. Mondjuk ez utóbbiak pont eléggé vackok.)
Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest