Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • prisz

    aktív tag

    válasz dchard #70831 üzenetére

    Minden szavadban van igazság, de csak szolgáltatói oldalról közelíted meg a valóságot.
    Jelenleg mivel kivezették az analógot, nem igazán tartom már szűkösnek a jelenlegi infrastruktúrát. Ha azt vesszük, hogy valóban kb. 50hd csatorna (10Mbit/csatorna) tényleg belefér 60Mhz-be, DKTV-n multiplexenként 4 HD-vel számolva (és akkor ez már tényleg jó minőség) kb. 100Mhz-re jön ki. Az pedig már igazán mellékes, hogy DVBC2-őn kb. 80Mbit-el számolva egy MUX-on, akár 8 minőségi HD adás is mehet.(persze ez nagy fejlesztéssel járna). És ez szigorúan HD adásra vonatkozik. Lássuk be nem nagy a különbség annak tudatában, hogy egyes vidéki városokban 600Mhz-es a hálózaton szolgáltatnak, akkor a központi fejállomáson röhögve elfér a DVBC adás is ami jelenleg 16 mux-ot használ ami kőkemény 120MHz. "Hatalmas" helyfoglalás a 800Mhz-es hálózaton... Nem tartom igazán racionálisnak, hogy ez lenne a problémája a hálózat lassulásának.
    A konkurenciával pedig most nem én hozakodtam elő, de azt a kis "apróságot" elfelejtetted leírni, hogy a DKTV mellett sugároznak még úgy kb. 60 analóg csatornát is, le sem merem írni mennyi frekit foglal.
    Amúgy ha már a pénz oldaláról nézzük a dolgokat, mivel a Telekom (és ez teljesen természetes) egy bevétel-orientált cég, simán meghagynám a DVBC-t és IPTV mellé plusz készülékenként kb. havi egy ezresért osztogatnám a DVBC-s kártyákat a tv-be, így még a box-ot is megspórolnák és bőségesen bővülne az előfizetők köre is. Ráadásul az igény is hatalmas lenne rá. Bőségesen fedezné a fenntartási költségeket, ráadásul az előfizetői elégedettség is nőne...

Új hozzászólás Aktív témák