Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mazsiii92

    aktív tag

    Sziasztok!
    Gondolkodom, hogy otthoni előfizetéseimet átvigyem a Telekomhoz. Helyileg Pécs és azon belül kertváros a cím. :)
    Jelenleg DIGI-s vagyok (TV + Internet) és maximálisan meg vagyok elégedve, viszont mivel a mobilszolgáltató is a T lett, lehet Magentásként jobban megérné.

    Jelenleg a DIGI optikai kábelen jön be a lakásba, egészen a DIGI által biztosított kis eszközig ami az előszobában van, onnan pedig UTP kábel megy a routeremig, amit PPPoE-vel konfigurálok, és van internet. A kábelTV is ebből a kis eszközből jön, sima "normál" TV-s vastag kábellel, szóval semmi külön box nem kell ide. Ez a lakás egy pontjáig egy kábel, majd egy elosztóval kettőt csináltunk annak idején belőle, és így megy két külön szobába.

    Ha átköltöznék T-re, mennyiben változna a helyzet? A T is már esetleg optikai kábelt használ legalább addig, amíg a saját eszközéig elhozza a vonalat? Azt tudom, hogy a két Smartbox egység UTP kábellel lenne összekötve a T egységével. A kérdés itt, hogy UTP elosztót lehet használni, vagy mindenképp a T eszközéből két külön porton kell menni a két kábelnek? Csak azért, mert a lakás egy bizonyos pontjában ágazik most csak kettő a DIGI kábele, addig simán elég lenne egy UTP kábel, amit utána kettéválasztanék.
    Ha Smartboxot kapok

    Továbbá, ha 1000-es netet szeretnék, akkor jól sejtem, hogy azt csak saját routerrel tudom megtenni, így mindenképp a mostani meglevő routeremet kellene használni?

    Bocsi, ha ez érthetetlen és csapongó volt.. :) Próbálnám felmérni, hogy mennyire kellene szétbombázni a lakást, ha be akarna jönni a Telekom, illetve mennyire érné meg. Nagy sportfan vagyok, a digisport 1-2-3 nagyon hiányozna, így lehet, hogy a Digitől csak a netet mondanám vissza.

    Köszönöm, ha tudtok segíteni a kérdések megválaszolásában. Illetve Pécsiek vagy környékbeliek visszajelzését szívesen olvasnom itt vagy privátban, hogy meg vannak-e elégedve a szolgáltatással, különösen a smartboxról olvasni kevésbé jókat.. :)

    iPhone 13 Pro + Watch Ultra 2 + MacBook Air M1 + AirPods Pro 2 + PS5

Új hozzászólás Aktív témák