- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
-
Mobilarena
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
adabra
senior tag
Sziasztok!
"IPTV Szuper Családi HD csomag" nevű TV szolgáltatásom van Tatung 3112 STB-vel.
Érdemes áttérni androidos box-ra? Van kirívó előnye/hátránya? Ha jól tudom, azon már rajta van a HBO Go, (amit most mobil + chromecast párossal küldünk át a TV-re)
A mostani Tatung-os cuccban egyedül az zavar, hogy gyakran kettőt ugrik csatorna váltáskor (ha jól emlékszem, új kora óta ilyen, szerintem nem egyedi eset).Egyáltalán lehet ehhez a szolgáltatáshoz androidos box-ot kérni? Ez egy 4+ éve meglévő csomag, aminek túl jó az ára, hogy módosítsam...
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
AnonymusX
senior tag
válasz adabra #133702 üzenetére
Szia!
Android box = új csomagra való előfizetés. HBO Go miatt baromira nem éri meg.
A Tatung STB sajnos ilyen kettőt ugró, mert a távirányító így küldi és gondolom az STB nem jól kezeli. Nekem Arris STB van azon jó, ismerősömnél talán a Ciscón sem jön elő. Ha ez zavar esetleg meg lehet próbálni cseréltetni más gyártóra, ha egyáltalán van készleten a Telekomnak, mert régi IPTV STB hiánya miatt tolták ki az androidosat félkészen.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz adabra #133702 üzenetére
Hátrányai:
-nincs saját csatorna sorrend
-nincs 5.1 hang (illetve bugos)
-teljesen átszabott felület (szerintem gagyi,apróbetűs,olvashatatlan)
-netflix nem telepíthető és chromecast-al sem használható
-ha felvétel funkciót kérsz (record&go) ,akkor az rtl csoport csatornáit nem lehet sehogy és semmikor hátrafelé tekerni. + ezeken és néhány film csatornán egyes tartalmaknál nem lehet felvenni a tartalmat (felhős rögzítés van , nem helyi HDD-re megy , így a csatorna beleugat mit lehet és mit nem)
-ha egyszer ezt a megoldást kéred , akkor tudomásom szerint a régire már nem tudsz visszamenni (talán csak a 14 napos elállás alatt)Egyébként alapvetően tv-nézésre alkalmas , chromecast van benne és működik.
(hbogo,rtl most+,youtube,youtube kids,direct now) ezek naponta használva vannak nálunk chromecast funkcióval , illetve az rtlmost+ kivételével ezekre van natív app. , ezek gyorsan és jól működnek. (direct now appot még nem teszteltem! de gondolom az is működik)Kodi is telepíthető ez kb. mindent is lejátszik akár helyi usb HDD -ről vagy távoli nasról.
Illetve a Kodi add-on segítségével fel lehet támasztani a netflixet is , de csak 480p lesz a minőség. (hogy ma ponstosan hogy áll ez a kodi vs netflix dolog azt nem tudom, kb 1hónapja teszteltem)[ Szerkesztve ]
-
adabra
senior tag
válasz #46824192 #133705 üzenetére
Köszönöm az alapos választ (ahogy boxoslaca és Kaba kollégáknak is).
Azt hiszem marad minden így, ahogy van.
Egyébként a TV-re egy rasperry pi-t is kötöttem, amin "csak" a Kodi fut (teljes megelégedésünkre). Talán azt is kiváltaná egy androidos box, de ahogy írtad, van még rajta mit csiszolni... -
törölt tag
válasz adabra #133706 üzenetére
Így valóban fölösleges.
Még azt nem írtam ,hogy ehhez már rendelhető 4k minicsomag (2 vagy 3 4k hdr csatorna ,talán 2000ft -ért)
Bár nem hiszem hogy ez lesz a húzóerő,ami elcsábít...
+a fehér/magenta színvilágról egyszerűen nem tudnak lejönni. A magentát tolják világba, a fehér karakter meg fehér/világos háttérben olvashatatlan az nem számít... lényeg hogy ez a mindent gyalázó T dizájn
Egy valamire való jó érzésű/hozzáértő tervező még ebből is tudna csodákat művelni, csak ilyen ugye itt soha nem lesz alkalmazva[ Szerkesztve ]
-
mgaben
senior tag
válasz adabra #133706 üzenetére
Kodit csak akkor használj a telekomos box-on (ha majd egyszer...) ha nem túl nagy méretű a userdata-d. Nekem cc 1 GB, és ahogy atmasoltam a boxra nem maradt csak 300 MB hely, onnantól kezdve a tv adás meg is halt. Törlés után rendbe jött.
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
tibi14
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy optikai területen, eléggé lóg az optikai vezeték a villanyoszlopról, de nincs elszakadva. Van szolgáltatás, de a vonalértékek elég rosszak lettek, de még azt hiszem az elfogadható tarományban vannak.
Tx Power: 3dBm -> 1,8 dBm
Rx RSSI: 18dBm -> 26dBmÉrdemes jelenteni hibára?
-
snyper990
őstag
válasz #46824192 #133705 üzenetére
- Nelflix telepíthető és működik, de csak egy régebbi verzió, angol felülettel (de szinkron, felirat van), minőséget nem tudom, nekünk a legalapabb van előfizetve
- RTL csoporthoz tartozó csatornákon gond nélkül lehet visszatekerni, viszont ELŐRE tényleg nem lehet
#133708 mgaben: userdatát nem lehet egy microsd kártyán csatolni/az egész appot arra telepíteni? -
patrikcoc
aktív tag
válasz snyper990 #133710 üzenetére
" RTL csoporthoz tartozó csatornákon gond nélkül lehet visszatekerni, viszont ELŐRE tényleg nem lehet" Valóban?
Most (16:29) 16:21-ig bírtam tekerni, majd kiírta hogy "Nem tekerhető". és az adás nem indul el, pár perc után pedig ezt írja. Bár a szöveg alapján (talán nem elérhető a hálózat) szerintem nagy lehet a baj a fejlesztőknél... Milyen jó, hogy ezért a funkcióért külön pénzt kérnek.[ Szerkesztve ]
-
YosheeLocote
csendes tag
Sziasztok.
A Telekomos Cisco set top box hálózati adaptere kontakthibás lett. Kérdésem, hogy ideiglenes jelleggel használható hozzá bármilyen más adapter (hasonló paraméterekkel természetesen).
Köszönöm -
törölt tag
válasz snyper990 #133710 üzenetére
Épp az van ,hogy előre lehet.
Az én olvasatomban az előre tekerés az a műsor elejére teker , magyarul ahol kezdődött,ahhoz közelebb és nem távolabb.De kinek hogy.
Tudnál adni a netflixhez egy verziószámot vagy apkmirror linket? Anno ami itt hangoztatva volt hogy fel lehet tenni, azt fel is tettem de vagy el sem indult vagy elindult és lefagyott az app vagy a komplett box. Ha pedig jól emlékszem akkor volt még más is aki ugyanígy volt vele.
(Nekem 4k van előfizetve ,de ez lényegtelen ,mert a belépésig nem jut el a app)@patrikcoc
Én is szoktam ilyen hibaüzenetet kapni!
Hamar beigazolódott hogy a Roli által beharangozott javításokból ebben a szoftverben az égvilágon semmi nem sikerült.@mgaben
Nekem fent vannak a korábban írt appok ,a kodival együtt, napi használatban van mind. Fogalmam nincs mennyi hely van a boxon , de ezek szerint nem hízik egyik sem , mert minden app megy gond nélkül. Nincs csatlakoztatva külső tároló![ Szerkesztve ]
-
snyper990
őstag
válasz #46824192 #133714 üzenetére
A köznyelv és a szakzsargon nem így értelmezi, mivel az angol fast forward kifejezésből jött, így irányra utal, nem pedig helyzetre. Csak a magyar ugyanazt a szót használja mindkettőre, így félreérthető. Szerencsére az angol alapján egyértelmű a helyes "olvasat".
#131850-es hsz-ben elég részletesen kifejtettem, azóta is többször be volt linkelve és mások is emlegették a hibátlanul működő verziót. Azóta rájöttem, hogy az arra rátelepített újabb verziók jobb esetben az első áramtalanításig működnek rendesen. Nemsokára kijön a 9-es verzió, azzal még lehet, hogy megpróbálom, de nem fűzök hozzá sok reményt[ Szerkesztve ]
-
horseface
csendes újonc
Üdv mindenkinek! Segítsetek légyszíves. Technicolor fga2233 ont. Portfordítások jól vannak megcsinálva, ip címem publikus. Mégsem enged semmit kívülről semmit... A tűzfalra gondolok, viszont ott nem nagyon lehet semmit állítani az ont menüjében... Mit lehetne tenni? Köszönöm szépen!
-
törölt tag
válasz #78121280 #133717 üzenetére
Egy percig nem tesztelnék ennek a bandának. Ha fizetnének akkor sem.
Én pedig most tesztelgetem a DirectNow appot. Komolyan mondom hogy a telekom boxon köröket ver a telekom tv-re.
Ha ez így marad ,hűség végén adom vissza a francba és veszek hozzá két saját mi box s -t. (vagy akármilyen droid boxot)[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Üdv! Más is tapasztalja Android box-nál, hogy egyes csatornák annyival halkabbak a többségnél, hogy után kell állítani a hangot?! Ezzel gondolom semmit nem lehet kezdeni?! Köszönöm!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
TeeJay
félisten
Skacok egy alap kérdés lenne
Flip 300-as csomag
Sagemcom F@st 3686 AC Flip HGW
Lakás másik végébe 1-1 lan portról van IPTV miatt 1-1 LAN kábel vezetve
ugyanoda most lenne asztali PC. Telekom FTTH-nál már csináltam olyat hogy LAN kábel végére olcsó TP-link switch amibe IPTV set top box meg TV bekötve hogy azon menjen a wifi.Még mindig járható út ez a sima alap switch-es téma?
Jelenleg most IPTV és egy PC menne róla ha nem akad összeHa 1 kábelre teszek gigabit portos olcsó switch-et, arra mehet 2IPTV Set top box meg 2PC? Nem akad össze két STB ugyanazon a switch-en?
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
tylerddd
veterán
válasz patrikcoc #133723 üzenetére
Dolby DRC-nél LINE és RF lehetőség van a kikapcsoláson kívül. A hangformátum menüben PCM, SPDIF, AUTO és Manual (és itt ugye egy csomó konkrét formátum). Melyikkel érdemes próbálkoznom? A DRC-nél ki volt kapcsolva, mindkét lehetőséggel mintha jobban szólna, a másiknál Auto-t állítottam egyelőre.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
törölt tag
válasz tobias40 #133725 üzenetére
Elsősorban arra értettem hogy a telekom saját boxán más tv app -ja gyorsabb és szebb,felhasználóbarátabb mint a sajátja. Azért ez elég vicces.
Egyébként gördülékenyebben fut mint a telekom tv app. Az sd csatornák egyértelműen szebbek , a hd-k kb hasonlóak.
Nem áll meg, nem ír ki bármilyen hibát, egyszerűen csak működik ahogy kell.(hozzáteszem ennek nincs köze a vodafonhoz!!
Upc direct új nevén :Direct one
Ez a saját internetes tévéjük ami Direct Now néven fut)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hm jött az sms, nyeremény az adventi naptáron Szuper... ilyen sem volt még... egyre jobb...
-
TeeJay
félisten
válasz tobias40 #133726 üzenetére
Igen rokonnak Telekom FTTH-nál TP-Link TL-SG105-öt vettünk és gyönyörűen működik
Most inkább az lenne a kérdés hogy 1 vezetéken 1 switch amin 2PC és 2STB menne az is járható-e
Szóval azonos switch-en a két STB nem kavar be ha ilyen switch-et veszek?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
iceQ!
addikt
válasz kabelmania27 #133729 üzenetére
Nem sajnos. Ugyan az letöltés sebesség.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
snyper990
őstag
válasz nelsonmanian #133732 üzenetére
Gyakorlatilag kb. az összes androidos (tehát nem Android TV-s) verzió telepíthető.
Hogy melyik működik normálisan hosszabb távon, azt meg a 131850-es hsz-ben leírtam, itt feljebb pár hsz-el pedig kiegészítettem[ Szerkesztve ]
-
Varazslorane
csendes újonc
Üdv! Más is tapasztal drasztikus visszaesést letöltési sebbesegben Pest megyében ?980 Mbps helyett 1.32 Mbps…. A feltöltés viszont viszont működik rendesen….
-
törölt tag
válasz snyper990 #133734 üzenetére
Sajnos (szerintem!) az nem normális működés ha egér vagy billentyűzet kell hozzá. Nálam boxnak pont az a varázsa hogy kicsi, kompakt, keveset fogyaszt és 1db kicsi távirányítóval használható.
De azért köszi az infót. Kipróbáltam a leírást de távirányítóval használhatatlan.
[ Szerkesztve ]
-
marton.m
tag
válasz Varazslorane #133736 üzenetére
Ugyanezt tapasztalom én is, szintén Pest megye.
-
törölt tag
Csak egy megjegyzés...
Úgy látszik a szolgáltatókra más más szabályok vonatkoznak a csatornákkal kapcsolatban.Most vettem észte ,hogy ugyanaz a -csatorna -időpont -műsor , az egyikél visszatekerhető és a kezdéstől nézhető ,a másiknál meg nem.
Simán azt gondoltam hogy egy kalap alatt van mindenki ebből a szempontból. -
mgaben
senior tag
válasz Varazslorane #133736 üzenetére
Nem, pesti agglomeráció.
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
snyper990
őstag
válasz #46824192 #133737 üzenetére
Viszont szerintem akkor sem lehet rá azt mondani, hogy nem működik, mert igenis működik.
Engem meg az zavar, ha távirányítóval kell egy virtuális billentyűzeten bepötyögni a keresőbe, hogy mit akarok nézni. Mire távirányítóval bepötyögöd az első karaktereket, addigra egér-billentyűzettel már nézed a filmet... Dehát ízlések és pofonok -
törölt tag
válasz snyper990 #133742 üzenetére
Maradjunk annyiban ,hogy igen , fizikailag működik.
Akinek van kedve és tudja hogy kell hegeszteni , annak működik. Az átlagfelhasználónak, aki annak is örül ha be tudja kapcsolni, annak nem működik.Egyébként sok helyen ott a bepötyögés helyett a mikrofon. Na az meg gyorsabb mint a billentyűzet
-
Angalet79
csendes újonc
válasz Angalet79 #133671 üzenetére
Üdv.
Módosítottam a javasolt beállításokat amit tanácsoltatok.
A mai napon itthon hagytam bekapcsolva a gépet 10-16 óra között négyszer szakadt meg a kapcsolat....
A redvás buznyák vidanetet fel tudom e jelenteni?
Én nem találtam olyat a szerződésben,hogy a wifit nem kell biztosítaniuk....Amíg a hozzászólást megírtam addig is sz
Üdv.Módosítottam a javasolt beállításokat amit tanácsoltatok.
A TCP/IP protokoll mindig visszaáll a gyári értékekre...A mai napon itthon hagytam bekapcsolva a gépet 10-16 óra között négyszer szakadt meg a kapcsolat....
A redvás buznyák vidanetet fel tudom e jelenteni?
Én nem találtam olyat a szerződésben,hogy a wifit nem kell biztosítaniuk....
Amíg a hozzászólást megírtam sz@rakodott folyamatosan.... -
Gubu0101
veterán
válasz Angalet79 #133744 üzenetére
Az is lehet,valahol a vezetekkel van problema,nem biztos,hogy a hazban,bar lehet csatlakozo nincs rendesen felszerelve.Nyilvan ez csak talalgatas,reszemrol.
En par eve ugy jartam,hogy egyszer elment az internet,telefon vonal az volt,szamlak befizetve rendesen.Kihivtuk a szerelot,ramert a kabelra es kiderult,hogy az utcan a hazunk elott volt megserulve a vezetek,kellett neki par ev mire a korrozio megette.Szepen kiastak a vezeteket es ott derult ki,hogy csak az a vezetek serult amin az ineternet jott es a telefon vonalert felelos az serules mentes volt.Nem koax hanem meg a regi vezetekes kabel volt lefektetve.
Szoval lehet akar efele hiba is.[ Szerkesztve ]
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
bghistvan
senior tag
Üdv!
Van esetleg itt valaki közületek akinek van bármilyen tapasztalata is a HDT futárszolgálattal kapcsolatban?
55" felett csak ők szállítanak a szolgáltatónak, személy szerint nekem nincs tapasztalatom még velük, viszont kíváncsi vagyok arra, hogy hátradőlhetek-e a karosszékemben azt illetően, hogy minden gördülékenyen fog menni.(MPL ....... hát csak rossz élményekről tudnék mesélni.)
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Gubu0101
veterán
válasz bghistvan #133746 üzenetére
Nekem is ok hoztak.Serules mentesen megkaptam,valoszinu egy ponyvas kisteherautoval mennek.A lenyeg legyel kint idoben mikor oda ernek,mert en mire kimentem,mar az ut kozepen volt a tv,meg szerencse,hogy eso nem volt.Varhattak volna ket percet,hogy mi vegyuk le es ne hemperegjen meg a porban,mielott bevisszuk a lakasba
[ Szerkesztve ]
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest