Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lambda

    tag

    Sziasztok! Sebesség problémával kapcsolatban kérnék segítséget.

    Optika 1000/1000 és Sagemcom F@st 5655v2 ONT és van IPTV is. Ha UTP kábellel csatlakoztatok hozzá bármit, akkor kb 950/950 Mbps mérek, ami kiváló. Nekem azonban mindenképpen szükségem van egy saját routerre.

    A Sagemcomon hagyom a DHCP-t bekapcsolva az IPTV miatt, de átállítottam a címtartományt 10.10.1.0-ra. Az STB ehhez csatlakozik és működik is. A Sagemcomot semmi másra nem akarom használni. Beállítom rajta a PPPoe Passthrough-t. A felhasználónevet és jelszót kitörlöm. Reboot.

    A Sagemcom LAN1 portot kötöm a saját routerem WAN portjához. A saját routeren is megy egy DHCP 192.168.1.0-án. A saját routeren létesítem a PPPoE kapcsolatot a felhasználónévvel és jelszóval. Működik is csak az egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy a saját routeremhez csatlakozva bármilyen eszközzel (UTP-vel) sosem mérek többet kb 500/600 Mbps-nél. Ez egy Linksys EA8300 gigabites router. Próbáltam a legújabb firmware-rel illetve egy custom OpenWRT firmware-rel is a jelenség ugyanaz. Hogy a router hibát vagy kompatibilitást kizárjam kértem kölcsön egy Asus és egy TP-Link gigabites routert is. A sebességek változóak, de a három router közül egyikkel sem jutok a 950 Mbps közelébe sem.

    Mégegyszer ha a Sagemcommal létesítem a PPPoE kapcsolatot és ahhoz csatlakoztatom az eszközöket, akkor megvan a 950 Mbps. Milyen beállítás okozhatja ezt, hogy a saját routernél majdnem a felére csökken a sebesség? CAT6 kábelek vannak mindenhol, többet is próbáltam így a kábelhiba kizárva.

Új hozzászólás Aktív témák