Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz amargo #21913 üzenetére

    A napelem AC elosztója a mérőórára közvetlenül csatlakozik?
    Mert ha nem, hanem a meglévő főelosztódon keresztül, akkor az EON előírása miatt a Te fogyasztóid is védettebbek a napelemes rendszer irányából érkező káros hatások ellen.

    Az épületnél meglévő valós talajszinttől mérve 10m-es tető gerinc magasság alatti, lakás/családi ház megjelölésű ingatlan esetén az OTSZ nem írja kötelezően elő a villámhárítót, csak ha kockázatérzékelés alapján indokolja tervező.

    Továbbá mint sokszor le van írva, az optikai típusú interneten keresztül se tud bejönni a villámcsapás elsődleges hatása, csak a koax vagy régebbi ADSL esetén probléma.

    Viszont a környéken becsapó villámmal szemben fontos hogy legyen "T1+T2" védelem, mint a nem régiben jelzett kolléga példája mutatja.

    Első körben felhívnám a napelem telepítő céget és ne hagyd magad lerázni, mondják meg honnan a vérből szerezték ezt a Fatech márkát, mert semelyik hazai boltban nem találom...rendkívül dühítő amikor valamelyik cég nem képes felfogni hogy az ilyen beszerzési döntéseivel mennyire kicseszik az ügyfelekkel...

    Aztán tudod megérdeklődni hogy mennyibe kerül azonos márkából a "T1+T2" és hogy kitől lehet megvvenni...lehet valamelyik kisvállalkozástól veszik közvetlenül ami azért jó, mert ott tuti van valaki aki megtudja mondani ár-értékben melyik sorozatot vedd családi házhoz.

    Pl a Citel márkájú (kinézetre hasonló) berendezést mi a PlanSys villámvédelmi és túlfeszültség védelmi cégtől vesszük, akik hazai forgalmazónak számítanak és elég jó áron értékesítenek a kategóriában.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák