Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz minas #11871 üzenetére

    Ez a legnagyobb rejtélye az OTTHONI UPS piacnak.

    Azaz az OTTHONI PC-k nagyobb része aktív PFC-s táppal rendelkezik(ÁRUKERESŐ: 870 AKTÍV és 69 PASSZÍV tápot tart nyílván SŐT A PASSZÍV TÁPOK 99% GAGYI MÁRKÁJÚ 15 EZER FORINT ALATTI TERMÉK) (az ősöreg gépekről most ne beszéljünk) ellenben az OTTHONI UPS-ek nagyobb része nem tiszta szinuszos (amit HIVATALOSAN nem "szeret" az aktív PFC-s táp) Logikus lépés lenne, hogy az eszköz amit gyártunk (UPS) DÖNTŐEN aktív PFC-s táppal szerelt gépekkel fogják használni ezért CSAK TISZTA SZINUSZOS legyen. A vicc, hogy a másik nagy szegmens a keringető szivattyúk megvédése az áramszünettől ezek pedig KIZÁRÓLAG CSAK a szinuszosat szeretik, tehát MIATTUK is csak tiszta szinuszosat kellene gyártaniuk.

    MIÉRT NEM???? 2 OKA VAN (szerintem)
    1. mer ÓCSÓÓ az elektronika beléjje!!! jó az a parasznake!!
    2. mert rájöttek hogy ÁLTALÁBAN egy kvázi szinuszos is eldöcög az aktív PFC-s táppal (lásd azt a parasztot (engem ) még neki is eldöcög.

    Egyetlen olcsó tiszta szinuszos UPS van 40 ezerért Kstar MicroSINE de ugye az meg valami KÖZGAZDASÁGILAG megmagyarázhatatlan okból ELFOGYOTT. (valamiért veszi a paraszttya!! ??? Ez egy nagyon elcseszett piaca az elektronikának.

    (nem vagyok nagy tudor de négyszögjel elvileg a kvázi szinuszt jelöli bocs ha rosszul tudom majd a profik kijavítanak ha ezt olvassák - előre is köszönöm, nem akarok senki tévedésben tartani)

    Kár, hogy közvetlenül nem lehet az árukeresőn tiszta szinuszosra keresni de tegyük fel van 8 feltétele az általad keresett UPS kiválasztásának és mondjuk van 500 fajta de csak 6-ra tudsz rákeresni akkor az így maradt mondjuk 20-ra már azért jóval könnyebb MANUÁLISAN rákeresni hogy tiszta szinuszos e mint 500-at végignyálazni.

Új hozzászólás Aktív témák