Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz Gergello #70549 üzenetére

    Tehát csak azért szar, mert öreg? Ezt meg lehet beszélni old timer tulajoktól kezdve nyugdíjas házaspárokig mindenkivel. Mellesleg Szegeden is láttam pár éve akkor új E-Klass Mercit oktatóautónak is.
    És ahogy régebben a felső kategória privilégiuma volt a légzsák, ma már nem kapsz kocsit nélküle. Lesz olyan idő, amikor a mai ismert high-end vezetéssegítő rendszerek az alapáras alsó kategóriás verdákba is bekerülnek.

    Továbbra is a vezetésoktatás egy piaci igényeken nyugvó szolgáltatás. Amíg van, aki nosztalgia villamossal utazik, lesz olyan is, aki egy ótvar kétütemű Trabant volánja mögött tapasztalható életérzést szeretné átélni.

    Azért annak örülök, hogy tudok használni egy kézi szívatós autót télen hideg indítással is. És ha már Trabant: tegye fel a kezét, aki tud kormányváltós autót vezetni! Pedig ugyanaz a B-kat jogsi kell hozzá.

    martonx: sajnos az oktatás egy olyan dolog, ahol a minőséghez kell egyfajta mennyiség is. Ismerek olyan bölcsészt, aki európai szinten ismert, elismert a maga szakterületén, több nyelven beszél, élt külföldön, publikációkkal, 2 doktorival és kétséges a munkaviszonya 2017-től. Nem csak az a baj, hogy a magyar felsőoktatás ráállt a diplomás munkanélküliek és éttermi kisegítők képzésére, hanem hogy a magasan kvalifikált szaktudásra sincs kereslet az egyes területeken.
    Oké, egy bölcsész nem kap állást Magyarországon, de egy gépészmérnök Szegeden szintén nem kap olyan lehetőséget, mint Kecskeméten, vagy Győrben. És nincs más, fogni a pereputtyot, és cuccolni, családtól elszakadni, stb. És akkor arról még nem ejtettünk szót, hogy a határ másik oldalán mennyivel másabb a helyzet. És ugye a diplomához a nyelvvizsga már alapelvárás, mintha nem is a magyar munkaerőpiacra dolgoznának az egyetemek sem.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák