Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz AiRLAC #59170 üzenetére

    Itt elsősorban a PMR(/CMR) és a SMR technológiát használó HDD -k egy tömbben való keverése okozhat problémát (gyártótól függetlenül). Ilyen eset lehet amikor pl. 4 TB -os EFRX -jeid (ezek PMR -esek) vannak RAID tömbben és szeretnéd bővíteni egy új 4 TB -os EFAX -al (ezek már SMR -ek - a WD kb. egy hete ismerte el nyilatkozatban). Amennyiben külön RAID tömbbe raknád, akkor nincs gond.

    E mellett az SMR eltérő teljesítménykarakterisztikája okozhat gondot bizonyos felhasználási területeken (Nálad pl. nem). Ezt leszámítva általánosságban az SMR maga egy átmeneti (a CMR és a MAMR/HAMR között) kvázi kényszermegoldás a gyártók részéről - leginkább spórolási célzattal. Amennyiben egy mód van rá, akkor érdemes elkerülni.

    Egyébként volt pH -s hír is mostanában: [link]

    A forrásprobléma amit az ezzel kapcsolatos cikkek is emlegetnek, hogy a gyártók (WD, Seagate, Toshiba) a consumer vonalra szánt HDD -inek adatlapján ezen információt nem tüntetik fel. Így maximum találgatás mehet arról, hogy az egyes consumer HDD -k valójában micsodák. Az Enterprise vonalon igen (ez ott kb. elvárás is) - de consumer vonalon nem.

Új hozzászólás Aktív témák