Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CactuS

    Arcképgyáros

    válasz Core2duo6600 #45204 üzenetére

    Ez egy kicsit fals infó, ha lehetne is, akkor is szigorúbban szabályozzák, hogy melyik felvételt mennyi ideig kell és lehet tárolni. Naih állásfoglalás saját autónk megfigyeléséről közterületen:

    “Az infotv. rendelkezései alapján egy ember arca, képmása személyes adatnak, a képfelvétel készítése, valamint az adatokon elvégzett bármely művelet pedig adatkezelésnek minősül, amihez – külön törvényi felhatalmazás hiányában – az érintett hozzájárulása szükséges.”

    “(…) Magánszemély térfigyelő kamerát csak úgy helyezhet el a saját ingatlanán, hogy azzal kizárólag a saját tulajdonban álló ingatlan területét lehessen megfigyelni, így annak látószöge nem irányulhat sem más személy kizárólagos tulajdonában álló ingatlanára, sem pedig közterületre. A hatályos szabályozás szerint ugyanis közterületi térfigyelő rendszert csak a rendőrség és a közterület-felügyelet üzemeltethet.”

    Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

Új hozzászólás Aktív témák