-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dilajoska1
őstag
válasz bigdaddylaza #57900 üzenetére
Hát én tuti hogy egy régebben vásárolt rolex,tag,panerai,breitling dobozára is vigyáznék!
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
bigdaddylaza
tag
válasz dilajoska1 #57901 üzenetére
én is ilyenvagyok,de ki tudja sok óra hogy került be az országba...mindig azt mondják költözéskor eltüntekén ott fognám a kezemben
-
dilajoska1
őstag
válasz bigdaddylaza #57902 üzenetére
Hát igen a szokásos duma
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
DavidOff198
csendes tag
Sajnos az orak.hu-n már érdeklődtem és azt mondták hogy már senki sem forgalmazza idehaza, állítólag nem ismerik a Mido-t.! Azt mondták viszont hogy ETA top kategóriás szerkezetek használ, amiket be lehet kronométer szerint szabályozni. Igaz lehet?
Azért kérdeztem mert inkább hazai órát vennék és számítani a doboz meg a papír meg nagyon sok hamis óra van fent pl olx vatera stb.
Szép az Omega seamaster is de ki tudja mikor szervizelték stb
Tudtok olyan oldalt ajánlani ahol lehet kapni megbízható forrásból Midot! A Hamiltonokról mi a véleménytek? -
dilajoska1
őstag
válasz DavidOff198 #57904 üzenetére
Esetleg ő?
-
DavidOff198
csendes tag
válasz dilajoska1 #57907 üzenetére
Nem rossz ,de a Mido letisztultabb!
A Bulova ha jól tudom eredetileg nem svájci márka volt? Láttam már japán szerkezettel is asszem!
Megbízható gyártó? -
BAti77
aktív tag
Itt nem kérdezted
"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
gprspeter
senior tag
Hamilton Jazzmaster
A vastag csuklódon jól mutatna... 45mm -
-HTC-
tag
válasz TimeCenter #57855 üzenetére
Köszi az infót, és a megnyugtatást!
-
ronin s8
senior tag
válasz DavidOff198 #57887 üzenetére
Nem. A Mido csak annyira különleges, mint a fenyvesi malac: semennyire.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
dilajoska1
őstag
válasz DavidOff198 #57908 üzenetére
-
DavidOff198
csendes tag
válasz BAti77 #57909 üzenetére
Igen! Már a midoora.hu-n is néztem de senki nem vette fel a telefont bármikor hívtam és állítólag már meg is szünt a cég az orák-.hu-n mondták!
Már kicsit elkeseredtem, hogy egy középkategóriás órát nem lehet normális helyen venni itt Magyarországon!
A BL-ben forgalmazták de annak másfél éve vége! Sajna marad a külföld! Ott hol esetleg? -
MK VII
veterán
válasz DavidOff198 #57917 üzenetére
Ez viszont igaz.. Bár szerintem abból adódig,hogy sok hozzám hasonlóan gondolkodó ember van...
-
Đave
csendes tag
válasz Miamiquake #57882 üzenetére
igen hasonló,csak enyém arany/zott,mindenképpen megcsináltatom(polírozás stb)
-
ronin s8
senior tag
Tucat óra az, ami olcsó. Ma már egy szebb Certina, Tissot is elég drága, és elnézve a kínai, japán dömpinget, semmi esetre sem nevezhetjük tucatnak. Az ETA szerkezetesek közül viszont csak azok emelkednek ki, amiknél valami pluszt is kapsz: pl. a Longines, akinek külön szerkezeteket fejlesztettek, vagy a Rado, ahol a tokok különlegesek. Vagy a túlhájpolt, felülárazott márkák, mint a Tudor, Breitling, Omega, IWC, Ulysse Nardin stb. Ezeknél a magas ár és az abból finanszírozott reklám teremti meg a különlegességet.
[ Szerkesztve ]
-
BAti77
aktív tag
válasz DavidOff198 #57915 üzenetére
Ez esetben, én a helyedben lemondanék róla és néznék valami itthon is forgalmazott márkát, már csak a szervizelhetőség szempontjából is...
Ha már nem Tissot-Certina-t szeretnél, talán nézz szét a Hamilton-ok között. Hasonló kategória...[ Szerkesztve ]
-
vadászcsiga
félisten
Miért van az hogy 10-ből 9 ember aki itt bekerdez, olyan órát hajt ami vagy nincs már forgalomban, vagy itthon nem kapható. A maradék 9 millió óra ami viszont elérhető, nem kell neki
[ Szerkesztve ]
-
dilajoska1
őstag
-
-HTC-
tag
Nekem tökéletesen megfelel a Certina!
Nem is vágyom sokkal drágábbra, pedig megtehetném ha akarnám
Minek a rongyrázás
Kell ezeknél jobb óra? nekem biztos nem
[ Szerkesztve ]
-
DavidOff198
csendes tag
válasz vadászcsiga #57922 üzenetére
Csak azért kérdeztem mert úgy gondolom , hogy nem egy túl "extra" kategóriájú óra után érdeklődnék mint a Mido. De sajnos az tény hogy nálunk csak a jól ismert márkák mennek pl Tissot , Omega, Doxa, Orient stb. A többi márka már el sem jut hozzánk, csak szürke importból vagy feketén.
-
törölt tag
Mi a baj azzal ha valamibol sok van eladva? Vagy azert lehet mert valami olcso vagy azert mert tenyleg jo ar/ertek aranyban van szvsz
Az egyediseg lehet, hogy fontos de amint a telo elokerul onnantol kezdve mar megszunik a dolog mert szinte mindenkinek vagy iphone vagy valamilyen galaxy van a zsebeben az esetek nagy reszeben
Vagy ott vannak meg a ruhazati markak stb. -
BAti77
aktív tag
válasz dilajoska1 #57923 üzenetére
-
dilajoska1
őstag
válasz DavidOff198 #57925 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
válasz DavidOff198 #57925 üzenetére
Ez nagyon nem igaz.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
-HTC-
tag
válasz vadászcsiga #57926 üzenetére
Nem azt mondom hogy nem tetszenek a drágább órák és nem értékelem őket, de szerintem teljesen feleslegesek! ( nekem)
Mindenki mást szeret/akar, elfogadom.
Ha veszel egy drága órát, néhány hét múlva már úgyis másfelé kacsintgatsz!
Én ennek szabtam gátat a Certina vonallal. -
ronin s8
senior tag
válasz dilajoska1 #57932 üzenetére
Ébenfából...? Mi lesz az, toronyóra?
-
DonThomasino
veterán
Honnan tudom hogy egy szerkezetnek mennyi fordulatra van
szüksége illetve milyen irányra egy forgatóban?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
ronin s8
senior tag
-
MK VII
veterán
válasz ronin s8 #57920 üzenetére
Én pontosítanék,ha megengeded.
Szerintem meg van márkán belül is tucat részleg és nem tucat részleg..
Maradjunk a Tissotnál. Ott van pl egy PRC200 vagy egy PR50... Na ezek tucatok. És ott van egy LeLocle automata mondjuk ő már nem tucat.
Sőt,ha úgy vesszük akkor itthon magyar országon tucatabb egy Breitling Colt mint ez.
Aztán ott van a T-Touch. Egy 90-es években kiadott sensor-os Casio különb mint ez és azóta is hibátlanul működik. Ezekről meg nem is beszélek inkább.
Szóval én inkább úgy mondanám,hogy a tucatság az ténylegesen az eladott darabszámokban rejlik és nem az árban. -
ronin s8
senior tag
válasz MK VII #57938 üzenetére
Igen, lényegében igazad van.
Egy adott márkán belül is vannak tucat modellek, és ritkábbak. Pl. az évi millió körüli darabot gyártó Rolex egyik legnépszerűbb, únásig másolt "tucat" modellje a Submariner, míg pl. egy Milgauss kevésbé az."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
buci30
addikt
A Sector orákról mi a véleményetek?
Pl. ez: Sector RacingiPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
ronin s8
senior tag
-
dilajoska1
őstag
válasz ronin s8 #57944 üzenetére
A tok az teljesen ébenfából lesz, a Hublothoz hasonlóan szeretném pár helyen szálcsiszoltra és polírozottra. Fekete bőr szíjat veszek rá. Egy jobb szerkezetet ami nem olyan drága és működik, tokkal együtt a piacon nézek hozzá és az alapján csinálom meg a tok méretét. Számlapot meg még pontosan nem tudom hogy fogom megoldani mert azt akarom hogy látszódjon a számlap alatt a szerkezet.
Ez még csak terv!
[ Szerkesztve ]
-
zez-zez
tag
válasz DonThomasino #57936 üzenetére
DonThomasino
Itt a DATABASE pontnál megtalálod a legtöbb mechanizmushoz a szükséges adatokat.
-
ronin s8
senior tag
válasz dilajoska1 #57947 üzenetére
Hajrá! Jó terv. Kíváncsian várjuk a projekt részleteit.
Személyes tippem: egy bármilyen órát bevonni ében furnérral talán több sikerrek kecsegtetne, mert az ében reped, könnyen vetemedik és nem vízálló. De ez ne tartson vissza! Érdekes munkának ígérkezik.
Az ében számlap is ütős lenne!
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz buci30 #57946 üzenetére
Nem akarok szakmaiskodni. A részletezést mellőzzük. Legyen elég annyi,hogy a kb 20-25 éve kezdődött tendencia,hogy a mennyiségre és nem a minőségre törekszünk elv az az óra gyártásban is természetesen érezhető. Vannak nem jól sikerült darabok és hát,ha gond van vele akkor szerkezet csere.. Igaz,hogy szerelhető ez a szerkezet,de ténylegesen úgy megcsinálni,hogy azt mondja rá az ember,hogy az 3-4-5 hónap után is még tökéletes lesz nem lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Villanyszerelés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AGM Pad T2 - fapad alumíniumból
- Sorozatok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
Állásajánlatok