Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • m4rtin

    csendes tag

    Sziasztok!
    Évek óta szeretnék vásárolni egy órát. Eredetileg csak egy egyszerűbb olcsóbb fajtát szerettem volna, amolyan " megajándékozom magam" valamilyen alkalomból gondolattal. Eredetileg 50-60K lett volna a keret. De mivel már van keresettem és elég tartalék is szeretnék valami komolyabbat és időt állót venni.
    Egyelőre ez a darab tetszett meg igazán.
    https://www.orabirodalom.hu/karora/Epos/194879/t2/

    Külseje számomra brutálisan bejön, nem igazán tudok bele kötni.

    Igazából csak azért írtam mert, szeretnék pár kérdést feltenni az órával, a márkával illetve a mechanikus órákkal kapcsolatba.

    Szerintetek mennyire időtálló? Nem azt akarom, hogy éljen túl két világvégét. Egy ilyen árkategóriájú órának mennyi lehet a reális élettartama? Természetesen megfelelő karbantartás mellett.

    Epos. Mi jut róla eszetekbe? Mit kell tudni róluk és az órájukról?

    Mechanikus órával kapcsolatba kérdezném. Előfordulhat mondjuk, hogy 2-3 hétig nem is hordom. Ez mennyire van negatív hatással az órára? Ha nincs negatív hatással akkor ki tudja-e tolni a karbantartás idejét? Van-e az óráknál olyan mint az autóknál, hogy néha jó ha megvan járatva? Tudom, jó esetbe az óra jár(!),de kevesebb járás = kevesebb kopás, elhasználódás? Mint írtam előfordulhat, hogy néha lesz egy kis szabadsága.

    Karbantartás.Mennyi időközönként kell egy ilyen órát szervizeltetni? (Általában 3-5 évet javasoltak.) Van-e olyan tényező ami megrövidíti vagy meghosszabbítja ezt az időszakot?
    Mennyibe kerülhet ilyenkor ennek az órának az alapszervizelése?

    Kérlek nézzétek el nekem, hogy hülyeségeket írok! :B

    Előre is nagy köszönet a válaszokért! :R

    Ui: +Pont annak aki ír egy nyugat dunántúli órást is :C

Új hozzászólás Aktív témák