Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vincent7100

    csendes tag

    Sziasztok!
    A napokban vásároltam egy belépő szintű svájci órát, egy Adriatica Aviation-t (szerkezet Ronda 515 vagy ilyesmi). Természetesen kvarc, ez az első 'drágább' órám. Kis lépés ez az órakedvelő emberiségnek, de igen nagy nekem, sosem gondoltam volna, hogy több tízezret szánok egy órára, de hát ez van... :) Több száz hozzászólást (talán több mint 1000-et is) átnyálaztam, és már aggódok, mert ahogy látom világ minden pénzét el lehetne költeni erre. Na, de a lényeg, nem találtam leírásokat a következőkről, ami elsősorban most érdekel.
    Tehát.

    Mennyire számít egy ilyen alap szerkezetnél (és egyáltalán?) az, hogy a másodperc mutató pontosan "üssön/ugorjon" a számlap beosztásaira? A most vett órámnál kicsit zavaró (annyira nem...), hogy nem minden részén hajszálpontos a rovátka és a mutató 'találkozása'. A nagy percmutató majdnem (nyilván csak én látom, a napokban ezt bújtam, figyeltem) pontosan "megy" a számlapon, de a másodpercmutató az nem. Illetve, attól függ honnan nézem. Szóval ez hogy van máshol, más óráknál?
    Ennek pontosnak kellene lennie teljesen, vagy ez ilyen, vagy ez hiba? Vagy árkategória függő? vagy hogy? :)

    A másik kérdésem, hogy mitől függ a másodperc mutató járása? Ezen az órámon 'ugrik' mp-enként, míg egy régebbin 'úszik'. Ott éppen ezért nem is zavaró - hisz nem látszik - hogy eltalálja-e a számlap jeleit. Szóval mi erről a lényeg? (ugrik v. úszik)

    Valamint hallottatok már erről a márkáról? Vélemény? Tudom, totál belépő szint, de el kellett valahol kezdenem...

Új hozzászólás Aktív témák