- iPhone topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Oid
aktív tag
válasz vadászcsiga #151900 üzenetére
Na erre számítottam!
-
fagyalllo
őstag
válasz von toth #151899 üzenetére
Szeretnék megtörtént eseteket hallani, nem csak a fejekben létező elvárásokat.
Beosztott azért nem fogadott szót főnöknek, mert gagyi órája volt?
Jócsaj azért nem rakta szét a lábát szívtiprónak, mert gagyi órája volt?
Barátság azért bomlott fel, mert különbözött az ízlésük órák tekintetében?
Ugyan már...- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Sungoo
addikt
-
busman
veterán
válasz vadászcsiga #151900 üzenetére
Nem erre gondoltam,hanem te is a végletek embere vagy,ahogy én is.Néha ezért nem is írom le hogy mi a véleményem,mert ,nagyon,nagyon érzékeny közösség ez.🙂
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
von toth
tag
válasz fagyalllo #151902 üzenetére
Görög Ibolya: Protokoll az életem c. könyve. Országházban volt 30 évig protokoll előadó. Konkrét esetet nem tudok neked mondani, hogy monjuk tüzes vaskoronát raktak a fejére, mert nem Rolexban tárgyalt, csak Görög Ibitől tudok idézni, mit hogyan kell viselni, ha tárgyalásra megyünk.
Tehát ez nem fejekben, hanem szakirodalomban jelenk meg, amit mostanában olvastam munkámból is kifolyólag. Szóval a repi és protokoll alőadókat kérdezd meg esetleg anekdóta jelleggel.
Olyat viszont tudok mondani, hogy a cégvezetés megszólta, mert cégautónak octaviát választott nem x5-öt. Nyilván ott talán az is volt a háttérben, h gy nagyobb adót tudnak leírni, de szerintem inkább a megjelenéssel volt gond.
Igen, én is pattogtatom a kukoricát meg keresem a 3d szemüveget, szép kis kora délutánnak nézünk elébe
Csiga te előbb még sznob voltál, most már a proletárdiktatúrában, ahol diktálnak a prolik,? (Pelikán elvtárs
[ Szerkesztve ]
-
phranxinatra
aktív tag
válasz Dr. Oid #151885 üzenetére
Biztosan vannak, akik annak tartják. Számomra a hamis órákkal villogás nem a fantasztikus definíciója. (Gondolom, nem az olimpiai bajnok tornász Berki Krisztiánról beszélünk.)
(#151887) busman: Nem akarok a Rolex fogadatlan prókátora lenni, de nézd meg egy kerámiás GMT szíját, vagy bármelyik mai Rolexét. Nem a gagyi szó fog róla eszedbe jutni.
[ Szerkesztve ]
-
busman
veterán
válasz phranxinatra #151907 üzenetére
Ez egy régi,legálabb 10-15 éves óra volt. Közben fejlesztettek gondolom a szíjon is.
[ Szerkesztve ]
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
squir
aktív tag
válasz von toth #151905 üzenetére
Görög Ibolya könyvét érdemes elolvasni. Sőt, ha van rá valakinek lehetősége, akkor az előadásait is érdemes meghallgatni (nem tudom, mennyire aktív még, évekkel ezelőtt tanított)
Akkor példa: protokollfőnök kezén mélykék számlapos, acél Datejust. Kíváncsiságból megkérdeztem tőle, miért pont ez? Válasz: elegáns, stílusos, időtlen forma. Legtöbbet öltönyben mozog, tökéletes kiegészítő hozzá, nem fogja vonzani a másik fél tekintetét, figyelmét a túlzottan nagy méret, vagy stílusában elütő forma-látvány. Amennyiben valaki mégis kíváncsi rá és megnézi közelebbről, akkor a márka presztízse megkérdőjelezhetetlen, bárhonnan érkezik a vendég, vagy a világ bármely tájára kell neki mennie, mindenhol ismert.
[ Szerkesztve ]
-
squir
aktív tag
válasz vadászcsiga #151911 üzenetére
Szerintem laza. Én pl nem látom ezt hibának.
-
Milu87
csendes tag
Szerintetek a 22mm-es super oyster szíj jó Orient Mako XL-re?
Nagyon megszerettem,de a gyári fémszíjjal nem vagyok kibékülve :/
Ilyen utólagos oyster stílusú szíjjal valakinek tapasztalta van? -
squir
aktív tag
válasz vadászcsiga #151913 üzenetére
Kössz az infót, akkor ebbe a számba én is max a tesco újságstandján fogok belelapozni! -
Lavie
tag
Szerintem nincs azzal a retro Casioval semmi gond. Csak rossz helyen van. Egyszerűen nem oda való és pont. A magazin átlag feletti hölgyekkel, üdülőhelyekkel, autókkal, sok egyéb férfiember számára érdekes/fontos dologgal foglalkozik. Olykor iránymutató szerepet is beltölt.
Szerintem. -
g0n21
senior tag
Ha már ilyen szép kellemes szombat délutáni hangulat uralkodik, gondoltam megosztom veletek tapasztalataimat a Tisell subról.
Viszont végigolvastam az elmúlt 38 hsz-t, és mar nincs kedvem.
Tehát röviden: szerda ota folyamatos járással +3 másodpercet szedett össze a miyota 9s05.
A tok, szamlap, zafir, kerámia lunetta teljesen rendben van, a lume szar. De emiatt régóta panaszkodnak a gyártónak. Tényleg szar. Majd este teszek fel összehasonlító kepet a 10 éves Omegaval.
Szóval az ETA 2824-2, meg a Sellita sw200 kezdhet félni a japoktol, mert ez a miyota... Jobban húz, mint egy 7750. Pedig annak van ereje... Keep up The good work, tisell, 64k-ért bestbuy. (Jobb érzés, mint egy sima Stein o1b)Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
Tiger.
nagyúr
Valakinek van pebble orája?
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz resool #151806 üzenetére
A GS-hoz el kell rugaszkodni a realitástól, de nálam ő a "non plus ultra". Igazából nem is gondolkodtam még ilyen listán, de ha úgy alakulna, ezeknek biztosan szorítanék helyet.
Gyenge pillanataimban még a Oyster Perpetual 39 iránt is érzek némi birtoklási vágyat, de olyankor rákeresek Ronin hozzászólásaira, és gyorsan el is múlik. -
BAti77
aktív tag
válasz g0n21 #151917 üzenetére
Hozzám egy Borealis utján került Miyota 9015. Nekem kicsit zsákbamacska volt a werk és tartottam kicsit tőle, de akinek volt itt a fórumon, megnyugtatott jó lesz...
Nos, mikor megjött az óra, a szerkezet napi -13 mp eltérést produkált kézen. Horométeren -16, -19 mp is előfordult bizonyos helyzetekben...na' gondoltam ezzel befürötem...
Aztán kiderült némi utánna olvasás után, hogy más is járt így ezzel a tipussal és a Miyota gyárilag nem szabályozza sokszor a szerkezetet, csak megküldi a külsős tokozó cégnek, mert akkora túlrendelése van a werkre, hogy alig bírja teljesíteni...gyakorlatilag sorban állás van...
Egy itteni kedves topiktárs barátom kezelésbe vette hát a Miyota 9015-öt és beszabályozta...szakértő munkáját ezúton is köszönöm neki ...az eredmény: az első 3 napban +1mp eltérés...aztán kb. 1,5 hét alatt beállt a werk +1,5-2 mp közé...ezt az értéket azóta is fixen tarja, lassan két hónapja...nincs az álltalam a Seiko, Orient szerkezetek kapcsán tapasztalt kisebb-nagyobb járás ingás sem...számomra ez több, mint jó egy japán tömeggyártott széria szerkezettől...
Összeségében a véleményem az a szerkezetről, hogy komoly vetélytársat sikerült végre alkotni a japánok részéről az erős svájci középkategóriában mozgó werkekkel (elabore ETA, Sellita, Soprod, stb.) szemben, kiküszöbölve az ebbe a kategóriába futó más japán szerkezetek gyengeségeit is...
Ami talán a Miyota 9015 "hibája" az az igen hangos egyirányba húzó lengősúly (rotor)...de ezt is meglehet szokni és cserébe a japán werkeknél is kiemelkedő automatikus felhúzást biztosít a főrugó számára, bőven meghaladva a gyári járástartalékot...[ Szerkesztve ]
"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
Bicskás
senior tag
válasz krisztianAMG #151922 üzenetére
A tejfehér Seiko nem csúnya !
Hmmm, szóval azt mondod, hogy a Miyota autómatával szerelt Parnisok nem szoktak gagyik lenni ?!
Akkor lehet, hogy mégiscsak meg kéne fontolni azt a P415-öst...
Az elbizonytalanításra tett második próbálkozás sikertelen, az a Seiko nem varázsolt el.
Nem úgy az Orient, néhány ismerősöm szerint jobban is illene hozzám, mint a többi minimál, amit néztem, és férfiasabb is mint a Skót DW klón, +1 pont az Orient javára !
-
WiZARD
addikt
válasz vadászcsiga #151895 üzenetére
Top márkáról pont úgy nem jut eszembe a Rolex, ahogy a Seiko sem.
ALS, AP, VC, JLC, PP, Bexei stb inkább top. Ez nem geekség.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
fagyalllo
őstag
válasz Bicskás #151924 üzenetére
Hát nem ezt mondtam a legelején a zöld Parnisról? Bár abban a régi 821a van, ami ha nem is a pontosság bajnoka, nem az elromlós fajta.
Az ismerősökre hallgass, nagyon nem egy kategória a két óra. Lehet pénzt se kell adnod érte, mert valaki megunja a szenvedésed és gyűjtést rendez egy Marshallra!- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
freddirty
senior tag
kis kék kínai csavaros stiftkinyomó néhány használat után elmúlt a kezemben. A minősége egyébként is erősen kérdőjeles volt, cserébe persze párszáz ft. Van valami kicsit is tartósabb de nem drága megoldás amatőr órab***nak?
(Találtam a neten pl. ilyet, de nem használnám ki.)
szerk:
Nem szóltam, megtaláltam[ Szerkesztve ]
fred
-
Macyke82
tag
válasz phranxinatra #151927 üzenetére
+1
Ezt én is ugyanígy látom, bár mentségére szólva az itteni sok hype a Rolex körül biztos erősen belejátszott ebbe. Egyébként peace, nem vitaindítónak vagy bármi nemű rosszindulatból írtam. -
silboy
aktív tag
válasz jookomak #151853 üzenetére
Honnan várod?
Olympus Stylus XZ-10, iPhone 13 128GB, TCL 75C805, Sony KD-60XF8305, LG 50UH635V, Xiaomi Yi Sport Cam, Longines Hydroconquest Ceramic, Tissot PRX Automatic, Citizen CB0010-88E, Bulova Accutron II 96B210, Bulova Precisionist 29B226, Orient Bambino II FAC0000CA, RHA S500, Tennmak IE800
-
WiZARD
addikt
Nem, önmagában a Rolexxel nincs annyira bajom, mint látszik sőt, van ami tetszik is. De az állandó Rolex istenítéssel tényleg úgy vagyok. Sőt tartom annyira visszataszítónak, hogy inkább nézelődök más márka felé, mint hogy beálljak a sorba...
Ha elfogadom, hogy a Rolex top, akkor a felsorolt márkák mik?Tényleg top egy saját chrono, vagy annual calendar, egy percütőshöz, perpetual calendarhoz, tourbillonhoz és társaihoz képest?
Tényleg top a finiselése?(#151926) vadászcsiga: mitől, miben?
Bexeinél (de lehetne sorolni egy rakás kis manufaktúrát) mivel jobb a Rolex? Azzal, hogy kellően tömegcucc?
és a többi márka?[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
WiZARD
addikt
válasz WiZARD #151934 üzenetére
És nem a Rolexet akarom leszólni, csak megkérdőjeleztem, hogy tényleg az-e a top, egy rakás más, nagy márka mellett, akik azért elég sokat letettek az asztalra, és elég elismertek.
Erre átment megint személyeskedésbe, ahelyett, hogy jönne bármi normális válasz, bármi indokkal.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Bicskás
senior tag
Velem pontosan ez történt, és ti tettétek ezt velem.
Fagyálló ez nekem elég !
Lehet…
Wizard +1
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
válasz vadászcsiga #151937 üzenetére
Tehat csak a mindennapisagatol, tomeg mivoltatol top a Rolex? Vagy segits ertelmezni a hasonlatot.
Tobbi kerdesre is varom valaszod
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
freddirty
senior tag
válasz BAti77 #151923 üzenetére
Meg tudom erősíteni amit Miyota 9015-ről írsz, most volt alkalmam megmérni (horometer) a héten érkezett két miyota szerkezetes órát. A deep blue out of the box másodperc pontos - a gyártó gondot fordít erre is nem csak a tokozásra. Hasonló a tapasztalatom a Steinhart-al is. A Tisell kezd elkanászodni, mert míg régen beállítva érkezett az órájuk, a mostani no date 90s5 10mp körüli eltéréseket mutat a különböző pozikban. Gondolom akkora a megrendelési queue a különböző óráikra, hogy nem bírják munkával.
fred
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz fagyalllo #151877 üzenetére
Köszi, közben már én is megtaláltam.
nekem tetszik, és ami főleg, hogy az 5 -höz képest legalább a mai divatnak megfelelő méretű (46?) a tok mérete. (Mondjuk ez kb ugyanaz 1/3-ad árért...)Egyébként 150.000-ig milyen elegáns, de mégis modern, akár chrono-s automatát ajánlatok?
Az EDOX mennyire elfogadott/jó/ismert márka? ( pl. ez? )
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Misi1979
őstag
A Rolex a Bexeinél annyival több, hogy Rolexet bármikor tudsz venni (ha rendelkezésedre áll az ára).
Bexei-t meg nem...
A komplikációk úgy en bloc tökjók, az is tökjó, hogy csomó luxusmárka csinál percütős/perpetcal órákat. Én is lájkolom a mechanikus kolompos órákat. Hasznosságuk ugye kb nulla, még a stoppernél is 2 nagyságrenddel fölöslegesebb dolog. A gyártók azér csinálják őket, mert "showdown" - ők megtehetik és mert ez a "piac" egyik elvárása feléjük.
A Rolextől nem várnak el ilyet. Szerintem, ha az AP/Vacheron döntéshozóit megkérdeznénk, tabula rasa és feladnák-e a múltjukat és mindazt, amit eddig elértek - azért cserébe, hogy ők legyenek az új Rolex, simán igent mondanának.
A Rolex jelenleg az egyik legjobban felépített óra-brand, ennek minden előnyével (értéktartás, presztizs). A cég még azt is túlélné, ha hirtelen macskaeledelt kezdene forgalmazni. Sőt, valószínűleg menőbbé tenné a macskakaja-bizniszt.
ÉS ettől függetlenül az óráik is tökjók. Én is fanyalogtam a márkára anno.
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
Dr. Oid
aktív tag
válasz phranxinatra #151907 üzenetére
én a bármivel villogásra gondoltam inkább, de helyettesíts ide random nevet, illetve óra helyett autót, egyéb péniszhosszabbítót.
-
WiZARD
addikt
válasz Misi1979 #151942 üzenetére
Ez mind igaz.
A Bexei persze egy nagyon sarkított példa volt. De azért a többi 2-3 betűs rövidítés az olyan márkákat takart, amelyek modelljei többnyire elérhetőek, ha rendelkezésre áll az ára.
Én azzal kezdtem, hogy definiáljuk, hogy milyen értelemben beszélünk top óráról.
Ez azóta se történt meg, egyik oldalról se, csak azt hajtogatták páran, hogy a Rolex a top.
Ha attól a top, hogy ők keresnek a legtöbbet, és bármikor tudok venni bármelyik sarkon, akkor ok, elfogadom, hogy Nektek ez jelenti a top órát.Nekem nem. Nekem a top az valami különleges, kiemelkedő, és nem feltétlen az amiből a legtöbbet adnak el.
Számomra különlegesebb és ezáltal jobban vágyott (top) egy olyan óra, ami esetleg kézzel készül, aminek minden apró részlete gyönyörűen van polírozva, esetleg tud valami extrát (perp. calendar), vagy csak nem jön minden sarkon szembe, akár eredeti, akár másolat(legyen az gagyi, vagy Steinhart) formában.Mások vagyunk.
-
őstag
Te csak a Rolex-től fordultál el a fanok viselkedése miatt. Én az egész svájci óraiparnak fordítottam hátat jónéhány svájciórás übermensch megszólalása miatt
BAti77 (#151923)
Részemről is megerősíthetem a 9015 egyenletes járását. Az enyém hónapok óta stabilan tartja a +8 mp-et naponta. Szóval csak egy kis szabályozás kérdése, hogy pontosabb legyen. Engem ez annyira nem zavar, lehet, hogy emiatt nem bontatom meg az órát. Talán majd az első nagy karbantartásnál állíttatok rajta.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs