-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pohár
félisten
válasz Chosen #10050 üzenetére
copy? és mit másoltak? el ne hidd már hogy egy szutyok Police órát másolnak le
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
soldier2
őstag
válasz Chosen #10052 üzenetére
Hát ha valami eredetire vágysz akkor itt van pl ez. Nekem sem tetszenek a szögletes órák, de ehhez hozzá tudnék szokni.
Kicsit komolyabbra fordítva a szót. Írd meg, hogy max mennyit szánsz rá és megpróbálunk segíteni. Néhány száz hozzászólással visszaolvasva meg lehet, hogy nem is kell segítség
Az általad említett EA, Police stb órákkal az a gond, ami pl az olcsóbb Casiokkal is, hogy lehet, hogy a szerkezet még bírná (kvarcok élettartama elég széles határok között változhat lehet 2 de akár 20 év is) de a tok, a design, az üveg mind megkopik pár év alatt. Ha csak pár évre tervezel, akkor hajrá. Vedd meg az Armanit, de azért tudd, hogy órák terén nem az a szint mint ruhában. Ha hosszabb távra tervezel akkor viszon érdemes jól körülnézni[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
SQX_Barto
addikt
A Tissot pr50 automatát néztem ki, de már nehezen megtalálható, és a Tissot oldaláról teljesen eltűnt még cikkszám alapján sem találja, már "kifutott termék"
Tissot mint márka nekem szimpatikus, és azt hiszem végső döntésnek egy automatát szeretnék, ami egyetlen óraként funkcionálna és még a megfizethető kategóriába esne (Heritage Limited Edition kiesve pedig képről gyönyörűek)
Egy pr50 automatára még érdemes beruházni, ha megtalálom valahol?
Mert képről nagyon tetszik, és lubickolni nem akarok benne, sőt kézmosásnál is levenném...
Le Locle valamivel drágább és nem is tudom mennyire tetszene, T-One még ami szóbajöhetne, amin van napkijelzés is...
Ezek az automaták ugye "felhúzósak"? És amíg az ilyen órák a boltban hevernek, addig kihuzzák a koronát, hogy ne menjenek (órabeállítás állásban) vagy felhuzogatják állandóan hogy működjenek?
Hirtelen ennyiIf I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
seiko
senior tag
válasz SQX_Barto #10054 üzenetére
A Tissot mai hárommutatós automatáiban kézzel is húzható ETA szerkezetek vannak.
2824, és 2836-osak.
PR50-est ha találsz, nyugodtan megveheted, bár a sok állás nem tesz jót a kenőanyagoknak, lehet hogy tisztíttatni kell az órákat rövid időn belül. :-(
Sajnos mainapság nagyon lassan pörögnek az üzletekben a karórák (is). Illene minden mechanikus órát frissen szervizelve átadni, de erre még halvány esélyt sem látok. :-( -
SQX_Barto
addikt
Köszi szépen!
A Central Watch belvárosi üzletházban [link] találtam (elméletileg) 82ezerért, lehet valamikor beugrok az üzlebe de előtte felhívom őket, vagy havert megkérem ugorjon be. a szervíz dologra meg az állásra meg ilyenekre feltétlenül rákérdezek 2 év nemzetközi garanciát plusz 1 év sajátot ígérnek a honlapjukon, de az nem igazán volt jelölve, hogy konkrétan van-e nekik rendelhető készlet, bár kosárba sikerült beraknom, majd valamikor felugrok és akkor tisztábban látok majd...If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
soldier2
őstag
válasz SQX_Barto #10056 üzenetére
A mechanikus órák hátrányaival azért remélem tisztában vagy. Nincs fórum, ahol nem panaszkodna valaki, hogy az új automata órájánál a rég, sokkal olcsóbb kvarc pontosabb volt.
Ha mecahnikus mellett döntesz a Tissot tényleg jó választás, sokkal drágább órákban is ugyanaz az ETA szerkezet ketyeg. Kézmosáshoz levenni felesleges, el fogod hagyni előbb, vagy utóbb. Tisztínai is úgy kell őket hogy szappanos langyos vizes törlővel lemosod a koszt, aztán leöblíted tiszta vízzel, majd törlés szárazra. Ha nem úszol benne a WRnek nincs semmilyen jelentősége. Ha gondolod nézd még meg a Tissot Visodate és LeLocle modelljeit, drágábbak a PR50-nél, a szerkezet bennük ugyanaz, de nekem pl jobban tetszenek. És mindenképp nézz szét a Certina oldalán is, a DS1 3 mutatós modelljei nagyon jól néznek ki élőben, bár fém szíjjal már a 160,000 HUF környékén az áruk (a két általam említett Tissot valamivel, olcsóbb). Ha pedig döntöttél, kérdezd meg Young78 topiktársat, mennyiért tudja neked beszerezni. Többnyire le tud menni a bolti ár alá. Ha pedig nem ragaszkodsz a svájci gyártmányhoz akkor nézz szét a Seiko órák között is.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
seiko
senior tag
válasz soldier2 #10058 üzenetére
Egy többmilliós mechanikus óránál is lehet gond nélkül pontosabb egy párezer forintos műanyag kvarc.
De ez a szempont csak az időmérőknél lényeges, az órák ál nem. ;-)
A Certina DS1 az egyik legszebb karóra a "még megfizethető" kategóriában, legalábbis szerintem.
Azért azt illik tidni, hogy az ETA y vagy 4 minőségben gyártja a hasonló szerkezeteket.
És igencsak különbözik az alap a csúcstól.
Kivitelben, billegőben, pontosságban egyaránt.
Nekem volt már standard és highgrade kivitelű is, tapasztaltam az eltéréseket. -
soldier2
őstag
Persze. Csak a hátamon feláll a szőr amikor külföldi fórumokon is néha azért fikázza a Tissot vagy bármilyen automatáját az új tulaj, hogy a napi 11s neki már sok, és a legolcsóbb Casio ennél többet tud. Ami kétségkívül fedi a valóságot, de ezzel illik tisztában lenni vásárlás előtt.
A Certina pedig nekem nem jött be képről, de élőben nagyon szép. Ha nem tartanám fölöslegesnek hogy vegyek még egy órát aminek stílusa, mechanikája ugyanaz mint a jelenlegié talán meg is venném. Bár itt ugyancsak gondban lennék a Visodate és a DS1 között. Hétvégén láttam egy Replica (vagy ahogy a gyártók újabban hívják őket Re Edition) Longinest. Az sem volt kutya. Néha tényleg sajnálom, hogy csak egyik kezemen hordok órát (és hogy Isten nem áldott meg kb 3x ekkora fizetéssel . Gyűjtő meg nem vagyok.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Dr.Zoo
őstag
(ja meg a DS First.... csak már nem gyártják tavaly óta az automatát...)
(hülyeség egy automatát egy kvarcal összehasonlítani, mert egy mecha soha nem lesz olyan pontos mint egy kvarc... de én személy szerint nem is akarok kvarcot venni, mert rögtön a kvarc játékok jutnak róla eszembe...)"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
SQX_Barto
addikt
Magyarban hirtelen ezt az ajánlatot találtam google-ban, ez a bolt ha másra nem, arra jó lesz, hogy lássam élőben az órát, és pár kérdésben tisztábban lássak. Ha aktuális lesz az óravásárlás, és éppen hazajövök szerintem megkeresem Young kollégát is Régen volt egy Jung Dóri nevű osztálytársam Ismételten köszi a válaszokat. Mondjuk ha netről rendelem, valószínűleg a szervíz miatt ugyanott leszek pénzbe, mire tutira "kész lesz" az óra. Majd kiderül még mi lesz ebből...
Az automatákról meg már olvastam (és kérdeztem is) itt eleget ahhoz, hogy tudjam nem a pontosságuk miatt lehet szeretni őket, mert a 10 fontos Casio-m is pontosabban jár náluk másodpercre nézve...[ Szerkesztve ]
If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
SQX_Barto
addikt
[link]
Ennél olcsóbban nem találtam, ez cirka 60.000 átszámolva, kerekítve...
Majd a pesti boltban remélem meg tudom nézni, meg fel tudom próbálni, aztán valahol majd neten megrendelem, csak előtte megkérdezem az eladót, hogyan van karbantartva meg szervízkérdések meg ilyenek...If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
seiko
senior tag
válasz SQX_Barto #10067 üzenetére
Na, ez már jobb választás.
Akartam is mondani, hogy kb. 65 ezret tartanék reálisnak.
Mondjuk netes rendelésnél nem tudja az ember megtapizni a kiválsztott terméket, viszont sokkal olcsóbbak.
Viszont így a nem virtuális, hanem valós üzletek szépen sorban tönkremennek. :-( -
SQX_Barto
addikt
Angolhonban nem hiszem ahol minden sarkon van egy Ernest Jones meg egy Goldsmith
Itthon jó kérdés, bár sztem még mindig az emberek nagy része jobban megbízik a boltokban, főleg drágább árkategóriákban...
Azt hiszem ez lesz a végleges választásom, bár megnézem a Le Locle-t meg a T-One-t is közelebbről majd. Gyári Tissot fekete bőrszíj, ami passzol a PR 50-hez vajon mennyi lehet
Mert van fekete bőrszíjas változat is. És akkor ha olyan kedvem lenne lecserélném a fémet bőrre, így szinte két órám lenne[ Szerkesztve ]
If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
seiko
senior tag
válasz SQX_Barto #10067 üzenetére
Ezek az órák abban az állapotukban vannak, ahogyan a gyárból kikerültek.
Szerencsés esetben frissek, ha peched van, régiek.
Ezt úgysem fogod megtudni.
Ha elkezded hordani, és késik, akkor érdemes kitisztíttatni.
Ha kicsit siet, vagy aránylag pontos, akkor ráérsz akkor szervizbe vinni, ha megváltozik a járása, vagy eltelik 4-5 év.
Ennél tovább nem érdemes várni, mert a koszos kenőanyag olyan, mint valami csiszolóanyag, tönkreteheti a finom tengelyeket, csapokat.
Mint a gépkocsik motorjában a koszos olaj. -
SQX_Barto
addikt
Köszi, írtam végül a Tissotnak, hogy megkérdezzem mikor fejezték be a gyártását, de gyanítom nagyon friss óra nem lesz. FAQ-juk szerint 10 évig a gyártás befejezése után vannak alkatrészek az órákhoz (aranyoknál 20 évig, limitált heritage modelleknél még tovább) Majd az eladónál mindent emailben végigkérdezek, mielőtt megveszem, vagy lehet rászánom azt a plusz pénzt, és boltban, az is benne van a pakliban...
Szerk: azért a gyári Tissot mégiscsak jobban mutat (bár amelyiket írtad nem ismerem), főleg ha olyan fémcsatos bőrszíj, az nagyon tetszik nekem
[ Szerkesztve ]
-
artiny
őstag
Valaki rendelt már erről az oldalról karórát?
Tapasztalatok, eredeti órák lehetnek?[ Szerkesztve ]
-
félisten
Udv,
december kornyeken szeretnek egy sportosan elegans orat. Bar tetszeni nagyon tetszenek a kifejezetten alkalmi darabok is, a mindennapokra nekem praktikusabb lenne valami buvarora-design.
Egyelore a Stowa Seatime-on ((kep) gondolkozom (a Prodiver is nagyon tetszik, de az tulzottan nagy es vastag).
Egyeb tippek?
Kicsit az izlesemrol: volt egy Seiko Samurai-om, ami elveszett valahol; az egyik kedvencem az Omega Planet Ocean, de arra nincs most keret; ki nem allhatom a Breitlingeket .
while (!sleep) sheep++;
-
soldier2
őstag
Erre linkelsz egy Certinát ami közeli rokonságban áll a Sub-al Ha inkább elegánsat akarsz akkor nézd meg a DS1-et is. Dém szíjjal minennapokra egyik legjobb választás lehet. És ha nem tévedk WR100 ami többnyire megfelel. Elegáns öltözet mellé meg sokkal jobb mint a DS3
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
félisten
válasz soldier2 #10087 üzenetére
Ugy ertem, hogy a MarcelloC Nettuno pl. egzakt masa a Subnak, a DS3 azert jelentosen kulonbozo formaterv (raadasul a regi, hires DS3 utodjanak tekintheto).
Egyebkent most latom, hogy van egy elado DS3 Chrono 600 font kornyeken, ugye az Valjoux 7750, ha jol remlik.
A DS1 szerintem gyonyoru ora, az egyik kedvenc 'kommersz' oram .
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
Na, szoval azt akarom mondani, hogy a magam reszerol egy jo Seikot vagy Certinat kicsit tobbre becsulok, hiaba jobb egy picivel az ETA mint az alap Seiko szerkezetek. Valahogy egyedibbnek erzem.
Pl. egy Seiko Green Monster... hmmm.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
busman
veterán
Reggel óta 6 mp-t siet...nekem belefér.
Tehát egy nap 12-15 mp.[ Szerkesztve ]
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
busman
veterán
Egyedül ezzel a domború üveggel nem tudok megbarátkozni...biztos oka van amiért ilyen
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
tupacamaru
veterán
válasz busman #10093 üzenetére
Ez tényleg jól mutat így egyben.
A domború üveg nekem sem tetszik, nálam ez kizáró ok. Aki nem látja a dátumot annak szemüveg kell nem nagyító.
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ukrajnai háború
- BMW topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- iOS alkalmazások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.