- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz AMD Power #51700 üzenetére
Meg attól is jó autó marad, hogy autópályán tényleg rossz, akinek autópályára kell, ne ilyet vegyen. User error.
Nagyapámé most múlt 19 éves, pár tízezer km van benne, azon tanultam vezetni, mikor új volt. A mai napig jön-megy, teszi a dolgát. Ilyen felhasználásra tényleg nincs jobb autó, tanulni is jó volt.
-
bod101
aktív tag
Sziasztok,
Vitarán kigyulladt az olajcserére figyelmeztető lámpa 1 éve volt cserélve pontosan az olaj és nem a kilométerek miatt ég a lámpa. A kérdésem az, hogy lehet még vele járni vagy a felhasználói kézikönyv szerint azonnal olajcserére kell vinni? Még kb. 500 km mennék vele csere előtt. Baja nem lesz, ha még így használom?1-es golf, 2-es golf, ... (Bëlga)
-
dethroner
veterán
válasz tboldi #51702 üzenetére
Bezony, nyomtam a pedál gps szerint majdnem 150-es tempóval másfél éve. Az út első fél órája halálfélelem volt, de az utána következő 600km-től még ma is fülig ér a szám. Amikor a belső sávban végig gyalulod ezzel a doboznak tűnő autóval a sorban cammogó nyugati csodákat, gondolom aznapra szolgáltattam beszédtémát néhány tucat embernek. Wagonr forever
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
TommyY2
tag
válasz dethroner #51705 üzenetére
Mi huszon évvel ezelőtt a trabanttal voltunk így, pedig az csak 26LE volt. Az óra ki volt akadva 120 felett (akkor az autósok még nem siettek annyira, mindenki spórolt az üzemanyaggal, a trabi meg elvolt 6l-rel).
Egyébként a Splash is simán bírja a 130-at (86LE, 6l alatt).TommyY
-
simonjoe
őstag
válasz bod101 #51703 üzenetére
Ha jól tudom, 1000km, és egy hónapig nem szólnak a szervizben. A kocsinak semmi baja nem lesz, 1ik ismerősöm 8 év után cserélt olajat az előző generációs SX4-ébe , az autó azóta is gurul.
TommyY2: Én a napokban mentem vele 160-at, a fogyit nem, csak a perdület mérőt figyeltem, még nem volt pirosban.[ Szerkesztve ]
Joe
-
AMD Power
titán
Mik vannak.... FB Marketplace
"Új 0 Km túltárolt suzukik Sosem voltak forgalomban.2007 évjárat SX 4 Swift Ignis .2.5M 2.0M 1.5M " -
Zolás
addikt
válasz AMD Power #51708 üzenetére
Nagyjából az összes gumicsövet cserélheted ki a francba, ha valóban túltárolt autók.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Zolás
addikt
válasz AMD Power #51713 üzenetére
Lényegében darabokra kellene szedni, és újra összerakni az egész autót. Ha értenék hozzá, meg is csinálnám magamnak. Lenne egy 10 éves új autóm.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
SirKero
őstag
válasz bod101 #51703 üzenetére
Szia. Baja nem lesz Csak figyelmeztet hogy elmúlt egy év olajat kell cserélni
Én a helyedben felhívnám a szervizt ahová vinni szeretnéd és előre ezt tisztáznám velük.
Ugyan ebben a cipőben jártam én is februárban. A mikor a szervizeket hívogattam az ár miatt volt ahol bele kötöttek volt ahol mondták hogy simán vihetem.Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
2ozzmexy
senior tag
válasz AMD Power #51708 üzenetére
Engem az érdekelne hogyan lehetséges ez? Kifogytak a Vitarak, S-Crossok és Swiftek és rá jöttek h a sarokban van még pár autó!? Bocs, ez nekem bűzlik... Tárolgattak hátha jön rá valaki, aztán jó nagy értékvesztéssel most piacra dobják!? Nem életszerű egyszerűen.
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Szilágyi84
senior tag
Sziasztok
2008-as Swiftre jó lenne egy 15-ös felni a mostani 14-es helyett, de milyen méretben? A mostani 165/70 R14. Erre gondoltam vagyis próbáltak rábeszélni, bár lehet nagy lenne 185/60 R15 ? Fogyasztásnál ha nem megfelelő a méret észre venni úgy tudom. A 4 évszakos gumikkal mik a tapasztalatok és a Vredestein márkáról ?
Köszönöm a segítséget és a tapasztalatokat ! -
tboldi
nagyúr
válasz Szilágyi84 #51718 üzenetére
Go to gumi és felni topik and check kezelési útmutató.
-
Moleman
addikt
válasz Szilágyi84 #51718 üzenetére
2.6%-kal nagyobb, 2%-ot még elfogadhatónak tartanak az okosok, ez kérdőjeles. A futóműgeometria lehet érzékeny rá. A fogyasztásban én inkább javulást várnék városon kívül, a nagyobb átmérő nagyobb végáttételt jelent, 2.6%-kal kevesebbet forog a motor azonos sebességnél.
Én 1.8%-kal nagyobb és 10 mm szélesebb nyárit raktam fel tavaly, még nem mentem sokat vele, de nem tűnt fel, hogy többet fogyasztana. De legalább halálpontos lett a sebességmérőm, nem csal felfelé.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Moleman #51721 üzenetére
Fogyasztásban csak a szélesség számít, minél szélesebbet teszel fel, annál jobban kosztol, cserébe annál jobb az egyenesfutás, viszont ezzel arányosan romlik a nedves tapadás és nő az aquaplanning-re való hajlama. Ilyen kicsi autón elhanyagolható a változás mértéke, ha lenne egy picit komolyabb vasad, akkor értenéd, itt inkább a nedves tapadást veszed észre, mivel eleve könnyű, ezért minél nagyobb a felület, annál kisebb erő szorítja ki a vizet alóla. (talaj-nyomás) Egy olyan autó ami fogyaszt alapból 10-12L-t 100-on, arra felteszel egy mérettel szélesebbet lesz belőle 11-13L. A sebességmérőt mihez nézted? Hitelesített mérőberendezéshez vagy GPS-hez? Utóbbi nem annyira tuti módszer, csak olyan szó-szó, viszont ezesetben eddig nem volt jól beállítva a sebességmérőd. Kevesen tudják, de manapság nem direktben van kötve a km-óra spirál a műszerre, így ha abroncsméretet váltasz, akkor érdemes újrakalibráltatni a szakszervizben.
@TommyY2: Mert az egy szükség mankókerék, nem arra van hogy túrázál vele, hanem arra hogy a legközelebbi gumisig elevickélj rajta valahogyan (az autó önerőből helyváltoztatásra képes legyen, mindegy mennyivel csak mozogni tudjon), nem az olcsóbbikig, nem haza, nem a szimpatikusig vagy ahol van olyan méretű abroncs ami neked kell, hanem az elsőig, az lakott területen 1-2km, országúton lehet 30-40 is, de azokkal nem mehetsz 100-al sem. Ammenyiben ez kevés, javaslom a teljesértékű pótkerék használatát, azzal mehetsz nyugodtan annyival amennyit bír az abroncs, csak ésszel kell menni, mert az egyik kerék nem ugyanúgy tapad mert más a minta...
A WLTP mérésben hivatalosan azzal az abronccsal kell résztvennie a járműnek, amivel értékesíteni fogják, egyszerűbben: ha veszel egy új autót azon mindig a felszerelhető legkeskenyebb abroncs lesz, mert az az olcsóbb, így a mérés is a 165/70R14-et tükrözi és nem a 185/60R15-t (tapasztalat). Az S-Cross esetében nincsen nagy kaland mert arra csak 215 széleset rakhatsz, de Splash-re már szerelhető más méret is, így az ökölszabály egyszerű (2L szívóbenzinig érvényes): Minden felfelé tett lépés szélességben 0.1L-t ad a fogyasztáshoz, lefelé pedig fordítva. A kérdező kérdésére válaszolva: Attól függ. Ha ugyanolyan abroncsot tesz fel 165 széles helyett 185 méretben, akkor 0.2L-el fog nőni a fogyasztása a mostanihoz képest kb.[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
válasz 2ozzmexy #51723 üzenetére
Gyárilag minden sebességmérő csal felfelé, az utóbbi időben egyre kevesebbet, de még mindig csalnak. 80 alatt még a nagy kerékkel is csal kicsit a Mazda, 80 fölött halálpontos. Tartott sebességnél egy felsőkategóriás telefon GPS-e bőven elég pontos, hogy ellenőrizd a sebességmérőd.
Abban igazad van, hogy 175-ről 185-re lépve 5.7%-kal nő a szélesség, míg az átmérő csak 2.6%-kal, így jobban érvényesül a gördülési ellenállás növekedése, mint a végáttételé.
A gumiabroncs típusa sokkal többet számít nedves tapadásban is, mint a szélessége, 225-ös fostos Yokohama után a 235-ös Michelin Pilot Sport egy álom volt. Ennél szélesebb kerékkel viszont nem szívesen élnék együtt, vezettem X5-öst 285-ös kerekekkel, az borzalmas volt.
-
zettisch
csendes tag
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Moleman #51724 üzenetére
Ezért is emeltem ki hogy ugyanolyan abroncsot, mert ha felteszel egy eco abroncs helyére egy szélesebb nem eco-t, akkor ez az elmélet borul.
A Yokohama egy határ... hagyjuk, nem akarok snekit sem megbántani, a Mihcelin PS meg egy prémium abroncs, nem ugyanaz a célközönsége. Az X5-nél már megint más a helyzet, ott tipikusan az jön elő, hogy annyival nem nagyobb a tömege mint amennyivel szélesebb az abroncs alatta, ha kiszámolod mennyi a difi a 285-ös és a 185-ös gumi tapadófelülete között, akkor rájössz hogy annyival nem nagyobb százalékosan a BMW tömege a Swift-hez képest, ezért is szoktam mondani amikor esőben rámelőznek, hogy "csak a gyávák kanyarodnak, a bátrak mennek tovább egyenesen..."
Alapvetően ez a fogyasztás dolog annak izgalmas aki megy évi 40-50ezret, bár még ott sem jelentős a növekedés, ugyanígy a csökkenés sem.
-
AMD Power
titán
A Suzuki Vitara lett az Év Magyar Autója 2021-ben [link]
-
AMD Power
titán
Jöjjön egy fogyasztási eredmény!
571km 42.2 liter Auchan 95 benzinből, nagyjából 7.3 liter 100km-re.
Ebből kb 100km ami autópálya/országút a többi Budapest.
Vettem ma az Auchan egy no name 5W30 1 literes olajat a biztonság kedvéért. Beraktam a mankó kerék mellé. -
z0l1ka
aktív tag
Nem tudom valaki taálkozott e ilyennel ,de remélem inkább nem! Szerencse a szerencsétlenségbe,hogy nem menet közbe történt mivel 100as tempóval mentem előtte vele ,aztán bolt előtt szépen kifordulva meghanyatlott,konkréten a bölcső résznél elrohadt ez egy 2005 -ös swift, nálam 2 éve van..
Szerencsére ritka ilyet látni autómentővel ,de előfordul..<-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------->Célom .: Egy olyan rádió csatorna üzemeltetése, ahol a nap 24 órájában adásszünet van !!
-
AMD Power
titán
-
Moleman
addikt
válasz AMD Power #51731 üzenetére
Cuki, de én még mindig nem értem ezt az irányt.
Az nagyon jó, hogy igényes a beltere, nagyon kényelmesnek tűnnek az ülésesek is. Az is jó, hogy csökkentették a súlyát, az mindig jó. Az, hogy részben azzal csökkentették a súlyát, hogy 5 literrel kevesebb benzin fér a tankba, nem jó. Az ára különösen nem jó.
Viszont az egy generációval korábbi, 80 kilóval nehezebb Swift is tudja megközelítőleg ugyanezt a fogyasztást, hol a fejlődés? Azt már meg sem említem, hogy többnyire egy bontószökevény egyes Swift is 5-6 liter körül fogyaszt, értelemszerűen jóval kisebb komfort mellett.
Ha az újabb és újabb EURO normák azt eredményezik, hogy mindenféle drága hókuszpókusz kell a korábbi fogyasztási értékek fenntartásához, akkor valamit nagyon elrontottak odafent. A feltételes mód költői.
[ Szerkesztve ]
-
z0l1ka
aktív tag
Bizony nem is voltam ideges egy cseppet se miután kifordultam és kitört a kerék,egyből arra gondoltam ,hogy nekem mekkora szerencsém van..
<-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------->Célom .: Egy olyan rádió csatorna üzemeltetése, ahol a nap 24 órájában adásszünet van !!
-
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Gyöször #51734 üzenetére
Régi eskrosz? Az milyen? Pereskedhet, el fogja veszíteni, mert neki kell bizonyítania hitelt érdemlően hogy az autó a kezelési útmutatóban leírtak szerint volt karbantartva, mosva, stb. Mielőtt benyaltok ilyen garanciális dolgokat, érdemes a jogi hátterének utánanézni...
-
2ozzmexy
senior tag
válasz z0l1ka #51733 üzenetére
Megértem, ezért már én is üvöltenék, de ahol műszakizott oda is bedobnék egy téglát az ablakon, mert ez nem az elmúlt két évben rohadt át... Úgyhogy akitől vetted is megér egy misét.
Azért elég durva hogy 16évesen kirohadt belőle...[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz z0l1ka #51729 üzenetére
én találkoztam hasonlóval:
[link]szerencsére nálam még megelőző fázisban derült ki, egy olajcsere során láttam meg hogy milyen állapotban van, aztán egy következő átnézéskor a szerelő egy csavarhúzóval 1-2 helyen átnyúlt az anyagon, és mondta, hogy ez így minimum vizsgán bukó, de inkább azonnal cseréljem, mert ez tartja egyben a fél autót..
Ahol végül csináltattam (helyi kis szerviz, bontott alkatrésszel) azt mondta a tulaj (50+ éves szerelő), hogy ő ilyet még Swift-en nem látott, hogy ilyen szinten szétrohadt.. mintha a klíma kondenzvíz kivezetője erre folyna rá, ha jól emlékszem azt néztük mint nem túl fasza megoldást..
+ láttam egy hasonló esetet, de itt a konkrét okot nem tudom.. csak a guminyikorgást hallottam, baleset nem történt:
"... and I hope you have a great day!"
-
dethroner
veterán
válasz 2ozzmexy #51735 üzenetére
Nem lehetetlen nyerni ilyen esetben. Ha rendszeresen márkaszervizbe hordta ( a sok év gari miatt muszáj), ott a gari könyvben be kell jegyezniük hogy az időszakos vizsgálatok során milyen állapotban volt az autó. Ha ott nem írták bele hogy a tulajdonosnak felróható okok miatt korrózió jelent meg, akkor szerintem a tulaj felelőssége kizárható.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
AMD Power
titán
Ha már Swift a téma...
13 villanyautó, amit egy Suzuki Swift árából megkaphatunk
Villanyautót egy Swift áráért? -
SirKero
őstag
Facebook fórumban olvasom,hogy áprilistól újabb áremelés várható a Suzuki vonalon
Ha igaz amit írnak + 400 000, HUF
Így egy alap GL+ S-Cross 5 930 000 Ft + 140 000 Ft + kb. 100 000 Ft. + 400 000 Ft. az 6 570 000 Ft.
Tényleg kinek fog kelleni még ennyiért[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Zolás
addikt
válasz SirKero #51741 üzenetére
Pont úgy emelik az árát mint a videókártyáknak. És így is fogy. És ha így is fogy, miért adják olcsóbban? Majd ha rájukrohadt a készlet, mert túl drága, akkor lesz rá akció szerintem. Addig meg adjuk még drágábban.
-
addikt
Hali!
A Suzuki meg a Vitara emblémát mivel érdemes visszaragasztani? Azért egy vicc, hogy lejött 5 év után. Illetve a régi ragasztó maradványai mivel tüntethetők el?
Köszi,
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
dReFiX
senior tag
válasz SirKero #51741 üzenetére
Ez rendszeres téma a szalonban, majd el megy az ügyfél más márkához kér egy ekkora autó / felszereltségre / színre árajánlatot ami neki tetszene de olyan már a tv reklám áron persze h nincs már és hamarosan vissza tér h mégsem olyan drága a vitara / sx4. truestory
[ Szerkesztve ]
-
SirKero
őstag
válasz dReFiX #51744 üzenetére
Szerintem akinek van 6,5M kp. az már elgondolkodik ( legalább is én ezt tenném ) hogy itt már érdemes bevállalni egy 500 ezer - 1 milliós hitelt és abban az árkategóriában már van választék minőségibb autót venni
Szigorúan saját vélemény.
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
SirKero
őstag
válasz galaxys80 #51746 üzenetére
Mint mondtam saját vélemény. Én kp-ra vettem.
Úgy írtam , hogy 500 -tól ( az alatt nem is adnak úgy tudom ) 1M-ig vennék fel hitelt. Ha megnézed a kínálatot a használt autón ebben az árban azért van jobb új autó mint a Suzuki. Nissan Kia Skoda stb.Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
galaxys80
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest