- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
M_AND_Ms
veterán
válasz dedike #37301 üzenetére
Scross, 1,4 turbó: 6,5 liter (számolva), több ezer km-es pályázás után (Magyarország, Szlovákia, Csehország, Németország, Svédország), két személlyel, megrakva, tempomattal (ami elég intenzíven gyorsít ha kell). 130, 140 km/órás max sebesség - szerintem, erre nem mondható hogy "szürcsől rendesen"
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
róland
veterán
válasz Napfénysüti #37299 üzenetére
A K12C az nem turbós már?
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
nagyúr
-
tboldi
nagyúr
Ne fossatok már a turbótól, könyörgöm!
-
róland
veterán
válasz tboldi #37305 üzenetére
Eggyel több hibalehetőség. S ráadásul a kis hengerűrtartalom miatt pörgetni kell a motort, így nagyobb a súrlódás, ebből következően a kopás. Ergo rövidebb az élettartam, több a meghibásodás lehetősége.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
tboldi
nagyúr
válasz róland #37306 üzenetére
Pont nem a turbó szokott tönkre menni elsősorban, ha igen, jellemzően sok százezer km után. Ha mondjuk 20k km-t mész egy évben, akkor is legalább 15-20 év, és utána fel lehet újítani 80-90k Ft-ért.
Itt egy Skoda Octavia 695k km-rel, mindene eredeti, a turbónak, sőt semminek nincs különösebb baja a motorban.Nem kell pörgetni annyira, mint egy szívót, mert ott a turbó, már alacsony fordulaton van nyomaték.
A súrlódás/kopás is téves, ha be van melegedve az olaj, semmi baja nem lesz. Még akkor sem, ha folyamatosan revlimit közelében jár a motor.
szerk.: Autószerelő végzettségem van, higgy nekem!
szerk. 2: Mikor kopik ki már végre a köztudatból, hogy a magas fordulat nagyobb kopással jár? Nem. Ezért van az olaj.
Az alacsony fordulaton való erőltetés sokkal károsabb.[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz róland #37306 üzenetére
Éppen a turbó miatt nem kell pörgetni... nálam a turbós autó 4.000 rmp fölött nem járt, nem is fog. Nincs értelme, addig van nyomatékcsúcs.
mod: 2.000 rpm alá pedig csak akkor esik a fordulat ha 1-ből váltok 2-be
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
tboldi
nagyúr
válasz Motion_Blur #37311 üzenetére
Ekkora különbség van a két fokozat között a TSI-nél?
Megoldás: A 1-est ki kell forgatni.[ Szerkesztve ]
-
IreN!CuS
őstag
válasz Motion_Blur #37311 üzenetére
Pedig néha el kell kenni a száját, hogy tudja ki az úr
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
Motion_Blur
félisten
válasz IreN!CuS #37313 üzenetére
Te aztán még csak gondolni se merj ilyenre, bejáratós még a kicsike!
Ma délután az M7-esen a visszapillantóban feltűnt egy új Swift, de gyanús volt mert túl gyorsan közeledett, aztán miután megelőzött láttam hogy egy zsír új Sport volt, fehér színben
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
IreN!CuS
őstag
válasz Motion_Blur #37314 üzenetére
Ohhh hol van már attól, pár km híján 2k km van már benne
Persze nem rúgom még neki egyszer járt 5e rmp felett csak az íze kedvéért. Dízelnél már megszoktam, hogy finoman kell mert sokba lesz
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
r.levente75
addikt
2006-os swiftbe lehet és érdemes klímát rakatni?
Természetesen gyárit és szakszervízben. -
pjen
félisten
válasz r.levente75 #37317 üzenetére
Lehetni lehet,azt tudom,hogy megéri e azt Neked kell eldönteni.
-
tboldi
nagyúr
válasz r.levente75 #37317 üzenetére
Lehetni lehet, de akkora szopás, hogy célszerűbb inkább eladni és venni egy olyan autót, amiben van.
-
tboldi
nagyúr
válasz r.levente75 #37320 üzenetére
Is-is.
-
pjen
félisten
válasz r.levente75 #37322 üzenetére
Hívd fel például a Hengersor u szervízt,havernak ott csinálták.Igaz négy éve,de egy nap alatt megvolt,hajól emlékszem 150K volt.Egy év garival.
-
dnelb
veterán
Milyen árban nézel?
-
pjen
félisten
válasz r.levente75 #37326 üzenetére
Keresgélj a neten,és inkább vidéki szervizekben,ott olcsóbb.
-
-
dnelb
veterán
válasz Motion_Blur #37329 üzenetére
fapad sx4. Ez mondjuk jogos észrevétel, akkor az off. Vagy legalább rákérdezni miért cserélte ki De az is lehet a limitált felszereltség része volt. Vagy a nepper kiszedte.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
Inkább engedd el, ha fontos a klíma, és keress másikat.
Előkészítve nem nagyon van, sok mindent be kell szerelni vagy ki kell cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
domojko
senior tag
válasz Motion_Blur #37329 üzenetére
Gc-ben ilyen kormány van.
Az kérdéses hogy a glx- ben miert van gc kormány. -
domojko
senior tag
2006-os swift-be én is KYB gátlókat raktam.
Nekem 2cm-t emelt az autó elején.
Ha jól emlékszem a gyári gátlók monroe-k voltak. -
r.levente75
addikt
Köszönöm mindenkinek ha sikerül valamit vennem akkor jelentkezem.
-
félisten
-
tboldi
nagyúr
válasz szabonagyur #37337 üzenetére
Egy tengelyre való garnitúra, vagyis 4 db van egy csomagban.
-
MaTTeS
senior tag
Sziasztok!
Kartámaszt keresek egy 2009-es Swiftbe. Jó áron találtam a következőt: [link]
Magyar oldalakon csak jóval drágábbakat láttam. Mik a tapasztalatok, melyiket érné megvenni (tartósság, stabilitás, kényelem)?Köszi.
-
biker
nagyúr
válasz tboldi #37332 üzenetére
hát nemtom, nekem a WR+-ra anno ennyibe még egy jobb első lengőkar, vezérműszíj, generátor és klímaszíj is benne volt, munkadíjjal.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
BigBlackDog
veterán
Ha valaki nem tudná; az egyliteres Boosterjet Swift automatával legfeljebb 205 km/h-val tud repeszteni, ott tilt a motor.
Most megnéztem a katalógusadatot, ott 190 km/h szerepel. Gondolom, hogy óra szerint volt meg a 205 km/h.
[ Szerkesztve ]
-
Padre81
csendes tag
Sziasztok, elnézést ha offtopic. Tervezett valaki esetleg 1.4-es GL+ S-Cross-t vásárolni használtan? Húzódott már nekem egy ideje, de a héten kapok céges autót, így inkább nem fizetném tovább a lízinget. 2017 áprilisi, kanyonbarna színű, 33.000 és párszáz km van benne. Műszakilag hibátlan, sérülésmentes, de sikerült beállni a diófa alá így 7-8 apró horpadás van rajta (én nem vettem észre, a szervízben szóltak). Meg van kicsit padkázva az egyik felni, szóval ilyen használatbeli (szerintem) apróbb sérülések vannak. Hankook téligumikat adok hozzá (egyszezonosak), de nincsenek felnire szerelve. Pótkerék van, illetve gumiszőnyeg és gumi csomagtartó betét is. Infotainment szoftver frissítve, Android Auto működik.
Ha lenne bennfentes érdeklődő, akkor meg sem hirdetném. Nem szeretnék nyerészkedni a jelenlegi újautó kínálat miatti helyzeten, ezért 4.3 milliós irányárra gondoltam. Merkantiltól lízingelem, így őket mindenképpen be kell vonni. Ha esetleg több infót kérne valaki, akkor írjatok privát üzenetet, vagy hívjatok: Varró Ariel, 70/6200-685. Köszönöm, és még egyszer elnézést, ha valakit zavart a hirdetés.
-
őstag
válasz Padre81 #37346 üzenetére
Most vagy ideális helyzetben, mert nem gyártják éppen (meg jön a részecskeszűrő esetlegesen). Helyedbe feldobnám a facebook csoportba is, aztán ha 1 hétig nem megy el a hahu-ra. Szerintem simán el fog menni.
Engem egy hete benzinkúton szólítottak le hogy eladó e az scrossom... -
Padre81
csendes tag
válasz dReFiX #37349 üzenetére
Képletesen értettem, ezért is írtam bele hogy a Merkantil nélkül nem lehezt végigvinni. Ha van valakinek ennyi pénze akkor együtt be kell menni, végrötleszteni a fennálló tőketartozást, a különbözet pedig nálam marad. A vevő megkapja a törzskönyvet. Újra is lehet lízingelni, ehhez a bank embere megnézi az autót illetve az Eurotax értéket, és az alapján megmondják meddig hitelezhető/lízingelhető. Hidd el, én lennék a legboldogabb ha lenne ennyi pénzem végtörleszteni
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest