Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szacsee

    nagyúr

    válasz BandiHUN #6581 üzenetére

    Nálam konkrétan félig lehalt a windows, illetve X58-ról váltottam P67-re és újra raktam a win-t.
    Amit tapasztaltam:
    Sokan írták, hogy clientregistry blob-ot töröljük és steam indít, majd beregel. Igen, de csak a Steam maga, a játékok zöme nem látszik a win vezérlőpult szoftvernél. Gondoltam ha a registry-be így nem írja bele a játékokat, akkor inkább 1-2-t újra rakom. Felhős és Valve játékok esetében ez nem szükséges.
    Crysis és más másolásvédelemmel ellátott játéknál ezt tenném:
    Komplett steam mappa átmásol egy Steam Backup (vagy bárminek elnevezett mappába), ha ez nagyra sikeredett a sok játék miatt, akkor csak a steamapps\common tartalmából a másolásvédett játékok mappáit tedd át máshová, hogy azok uninstallja után is meglegyen.
    Ezek után a másolásvédett játékokat uninstalláld, és lesd, hogy a revoke tool látszott-e vagy egyszerűbb ha rákeresel és a saját revoke tool-jával revokolod. Ha ez megvan (uninstall vagy revoke), akor ha a Steam mappa és a már elmentett játékok backupja a C-n van akkor tedd át másik partícióra.
    Utána jöhet a win reistall, ha megvan, akkor van 2 lehetőség:
    - Steam mappát átnevezed pl OldSteam-re vagy bármire és feltelepíted a Steam klienst.
    Utána az újonan telepített Steam-et törlöd és a régit visszanevezed, de az elérési útvonal legyen az előbb telepítettel megegyező (áthelyezed)
    - Nem telepíted a Steam klienst, csak a Clientregistry blob-ot törlöd és elindítot a Steam exe-t. Ez beírja a Steam-et a regisztrációs adatbázisba és programok közé is.
    Ezután meglesed melyik játék nem indul, illetve a másolásvédett játékok backupját visszamásolod a common mappába.

    Nálam a Steam kliens újra telepítése szokott lenni és a használt játékok telepítését elindítom, hogy létrehozza a mappákat és leállítom a letöltést. Utána a fontosabb, nagyobb fájlokat bemásolom (maps, bin, stb nagyobb terjedelmű mappák) és elindítom a letöltést. Sokszor csak 100-200 Mb-ot kell letöltenem, vagy annyit sem. Ezt minden gyakran használt játékkal eljátszod (gondolom nem 40-el játszol egyszerre és kész is vagy.
    Szinte ugyanaz, mintha minden játékot feltelepítettél volna, csak nem kell letölteni hozzá több 100Gb-ot.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák